Nikifor Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich. Moje pytanie dotyczy sprawy brew kitów, a dokładniej Muntons - Canadian Style Ale. Czy zapach towarzyszący fermentacji jest duży? Mam w planach trzymanie fermentatora w piwnicy, jednak nie chce się zbytoni narażać sąsiadom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Bez obaw. Nic nie śmierdzi ani nie dymi Tylko "bulka"... p.s. zapach CO2 się w większej piwnicy "rozejdzie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitex Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 w piwnicy trzymam 3 fermentory, a nawet do tego dochodzi gąsiorek 34L z winem różanym.... zapachów żadnych... no chyba, że podnoszę dekielek w celu pobrania próbki do areometru, to wtedy unosi się lekki, przyjemny zapaszek piwa. moim zdaniem nikt sie nie zorientuje, że coś tak wspaniałego trzymasz w swojej piwniczce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 przykryj jakimś obleśnym umazanym kartonem to nikt się nie zorientuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 (edited) przykryj jakimś obleśnym umazanym kartonem to nikt się nie zorientuje Dokładnie... przykryj jakimś pudłem (masz jeszcze to z fermentora?) by zamaskować instalację browaru bo sąsiad zobaczy i się położy pod kranikiem spustowym Edited March 25, 2011 by coelian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikifor Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 Kamien z serca, dziękuje za szybkie i konkretne odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnp Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 na piwnice blokowe trzeba uważać, mi ostatnio 2 skrzynki piwa powyciągali przez dziurę w ścianie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts