josefik Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 jake... czy silnik od punto wymagał jakiś przeróbek?bo kupiłem ostatnio od cinquecento i niestety ale kreci prawo lewo z ograniczonym kontem obrotu Może ktoś potrzebuje, tanio oddam A to pewnie kupiłeś od wycieraczki tylnej szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Może diesla kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioo Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 A to pewnie kupiłeś od wycieraczki tylnej szyby. Jak byś zgadł... niestety w moim poprzednim, dużo za słabym, poleciały zęby w przekładni, więc szukałem czegoś mocniejszego... padło na wycieraczki. Licząc że będzie mniejszy, wybrałem ten od tylnej ciquecento... a tu niespodziewanka nie da się dziada zmusić żeby kręcił osią, bez zmian kierunku. Jake też użył od tylnej, tyle że od Punto i chyba kręci mu jak trzeba Mam jeszcze silnik od wkrętarki, jutro zmontuję na szybko jakiś regulator, jakiś prowizoryczny-tymczasowy montaż... i może jeszcze w weekend coś uwarzę :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Jak nie wiesz jak działa to zawsze bierz od przedniej szyby. Silnik od wkrętarki może nie dać rady /tam są jakieś przekładnie?/ Chyba nie jest przystosowany do pracy ciągłej. Ale spróbować nie zaszkodzi. A nuż się uda, ale lepiej zrobić test zanim użyjesz do warzenia. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioo Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Silnik od wkrętarki może nie dać rady /tam są jakieś przekładnie?/ Chyba nie jest przystosowany do pracy ciągłej. Ale spróbować nie zaszkodzi. A nuż się uda, ale lepiej zrobić test zanim użyjesz do warzenia. Jest przekładnia, jest też uchwyt trój-szczękowy - więc montaż do niego mieszadła nie powinien być trudny... gorzej całości na garnku. A czy jest przystosowany do pracy ciągłej to się okaże :-/ Poprzedni też mi zdechł w trakcie warzenia, najwyżej będę znów żwawo łychą wywijał i sterował temperaturą ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 To masz chyba jakąś nową ulepszoną wersję Ja kupiłem w tym tygodniu drugi taki kociołek z allegro i też ma alarm. Ale można go wyłączyć przyciskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 jake... czy silnik od punto wymagał jakiś przeróbek?bo kupiłem ostatnio od cinquecento i niestety ale kreci prawo lewo z ograniczonym kontem obrotu Może ktoś potrzebuje, tanio oddam Mój też tak kręcił. Oś obrotu trzeba było przełożyć w miejsce tej przekładni zębatej. Trochę było z tym zachodu, ale działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Czy podczas używaniu filtratora z oplotu w kociołku mieliście problem z przygniataniem filtratora (a co za tym idzie zatrzymaniem filtracji) w przypadku dużych zasypów (7-8kg słodów) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Tak, rozwiązaniem jest wsadzenie do środka pręta nierdzewnego lub miedzianego. Z tego powodu oraz dlatego że podrywało mi filtrator w trakcie mieszania zrobiłem sobie sztywny filtr z rurki PCW. Jakby co to zapraszam na oględziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ja nie miałem problemów, ale i tak mam w środku drut, który nadaje kształt i trzyma filtartor przy ścianie. Inaczej się przypalało pod filtratorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 (edytowane) ..... zrobiłem sobie sztywny filtr z rurki PCW. Jakby co to zapraszam na oględziny. Okrągły, wdłuż scianek bocznych i nie dotyka dna ? Ja myślałem o czymś takim: Edytowane 3 Stycznia 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi