Jump to content

Komórka - Stephen King

Recommended Posts

Komórka - Stephen King

200px-Cell_by_Stephen_King.jpg

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%B3rka_%28powie%C5%9B%C4%87%29

"Komorka" jest jedna z nowszych powiesci Kinga, podobna w stylu do jego wczesnych tytulow t.j. "The Stand".

Historia zaczyna sie gdy poprzez wszystkie telefony komorkowe na swiecie w tym samym czasie przeslany jest "sygnal". Ci, ktorzy odbiora telefon i przyloza go do ucha zamieniaja sie w krwiorzercze potwory; ludzie atakuja innych, wyrywaja im rece i nogi, zagryzaja sie wzajemnie na smierc. Nieliczni ci, ktorzy nie uzywaja komorek, postanawiaja dotrzec do miejsca, gdzie podobno telefony komorkowe nie dzialaja: miasteczka Kashwak w stanie Maine...

PS. KASHWAK=NO-FO

Edited by scooby_brew

WIELKIE gratulacje !!!

Przeglądając to forum również zauważyłem że blok "Książka, film, muzyka" jest nietknięty. Moje morale upadło pomyślałem sobie: ech ci piwowarowie tacy jak ja prości, od kultury z daleka... a tu proszę post o książce. Ja, faktycznie czytać nie umiem a maturę pisałem z poezji, telewizji i filmów nie oglądam bo szkoda mi czasu, muzyki słucham takiej co to jej w radiu nie puszczają :-) Więc aby pozostawić swój ślad w bloku kulturalnym Gratuluje Scooby_brew'emu pierwszego wątku i Makaronowi odpowiedzi. :smilies:

• 3 years later...

Nieliczni ci, ktorzy nie uzywaja komorek, postanawiaja dotrzec do miejsca, gdzie podobno telefony komorkowe nie dzialaja: miasteczka Kashwak w stanie Maine...

Fajnie, że macie w USA tylko jedno takie miejsce :smilies: