quraqus Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Mam na imię Piotr. Warzeniem piwa zainteresowałem się jakieś trzynaście lat temu, niestety źle zacząłem (własny robiony słód, chmiel z Herbapolu). Pierwsze piwko wyszło jak wyszło, znajomi mówili, że smakowało jak końskie szczyny(nie jestem tego w stanie potwierdzić bo nigdy nie próbowałem końskiego moczu . Po tej nie udanej pierwszej warce zaprzestałem eksperymentów z piwem. W zeszłym roku natknąłem się w sieci na to forum. Idea domowego warzenia powróciła. Kilka miesięcy studiowania forum, zbierania sprzętu (najtrudniej było znaleźć gar do gotowania w przyzwoitej cenie) i na pierwszy ogień poszło Irlandzki Mleczny Stout. Receptura ze strony Browamatora autorstwa Andrzeja Sadownika, lekko zmodyfikowana (mniej laktozy, zmiana chmielu na Fuggles) za dwa dni będę je butelkował. Jako drugie powstało Irlandzkie Czerwone (receptura własna), jeszcze tydzień będzie na cichej. Trzecia warka to Szkockie Mocne (też własna kompozycja) jest jeszcze na burzliwej. W planach zaraz po świętach mam zamiar uwarzyć Wita, i ze dwie belgijskie blondyny. Receptury mam zamiar sam kombinować ( posiłkuje się wikipedią ? style piw, istniejącymi recepturami z forum) chce żeby moje piwka były moje od początku do końca. Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję Wam za to że tak chętnie dzielicie się swoją wiedzą, dzięki takim ludziom jak Wy spełnia się moje marzenie o warzeniu piwka w domu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Powitać piwowara z takim stażem . Może cos więcej o sobie w profilu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) WOW! 13 latemu chyba byłeś prawdziwym pionierem. Szkoda że nie wyszło. Dzisiaj jest prościej, duży wybór słodów i chmielu. Życzę powodzenia ! Ps. Sam często żałuję, że tak późno zacząłem... Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Podkarpacie rośnie w siłę.. witam z okolic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam kolegę z Podkarpacia W razie potrzeby, pisz na PW, może pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam serdecznie. To się nazywa determinacja! Brawo. Oczywiście za pierwszą zacieraną warkę masz odemnie + , zwłaszcza tą z przed 13tu lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam kolejnego piwowara Zacząłeś z rozmachem i odwagą-BRAWO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam Pioniera, samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witaj, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Wow. Bardzo miłe powitanie. Na tym forum jest naprawdę miła atmosfera. Będę się starał udzielać na forum kiedy tylko będę miał okazję. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam na forum !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam i ja kolegę zza miedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi