Afro Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Witam, planuję zrobić kolejną warkę, tym razem nie chcę jej rozlewać do butelek tylko do takich kegów: http://browamator.pl/szczegoly.php?Mini-keg_5_l__uszczelka_standard&przedm=1399483&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F165992%2F183146&sortuj=kod Do tego kranik na co2:) Tylko teraz pytanie jaka jest trwałość piwa po otwarciu takiego kega, bo wiadomo od razu 5 l nie wypije Da radę po otwarciu takie piwko spijać przez miesiąc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 http://www.piwo.org/forum/t1562-mini-kegi--czym-to-sie-je-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Zapomnij o tych kegach 5 litrowych. Szkoda kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1970 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Mam 6 szt z BA. Używam ich od 2 lat. Mam mieszane odczucia. Mają swoje zalety ale też i wady. Zalety: - względnie małe gabaryty - poręczność - możliwość używania gdy nie mamy możliwości zbudowania kegatora np mało miejsca - możliwość schłodzenia w zwykłej domowej lodówce (nawet gdy w niej są inne produkty) Wady: - dość drogi system - rdzewienie w okolicach szwów i wlewu - szybkie nagrzewanie się beczki po wyjęciu z lodówki (zwłaszcza w gorące letnie dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam! wiem, pewnie złota łopata.. Mam takie keg z Bierhalle. Do góry korek do wlewu, na dole kranik przekręcany i wyciągany, potem leje się na przycisk. Czy nadaje się to ponownego użytku? Czy jeśli naleje normalnie , refermentuję cukrem, tak jak w butelki , to czy nie rozwali kranika czy korka? i czy da się to rozlewać? czy będzie można rozlać tylko cześć, czy raczej całość jak już się otworzy? ( odgazowanie , infekcja itp.). Nie mam ochoty inwestować w jakieś rozlewaki, kraniki na naboje CO2 czy coś takiego. Ale skoro w browarze to tak rozlali to chyba powinno dać radę? Mam też termos turystyczny ok. 10L, z kranikiem na dole, obudowa plastik, wewnątrz szklany, czy jest szansa żeby użyć go jako kega? czy raczej nie ma szans żeby wytrzymał ciśnienie refermentacji ? Edytowane 5 Grudnia 2017 przez pingwin71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się