coder Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Otrzymane w Wiśle, zapomniałem od kogo. Piana ładna, drobnoziarnista. Kolor ciemnorubinowy, klarowność dobra. Zapach lekko siarkowy i diacetylowy, poza tym aromaty palone. Smak lagerowy, ale za mocno przytłoczony palonością. W końcówce posmaki palone i dobra, krótka goryczka. Myślę, że jest to dobry schwarzbier w typie Kostritzera, trudno mi ocenić, czy zmieści się w kategorii Tmave. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Kolejne Tmave, które skończyło jako Schwarzbier. Choć z tych które próbowałem (łącznie z moim), większość ma zbyt dużo paloności na wierzchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Szczerze mówiąc, nie bardzo wiem, jak ma smakować Tmave, ale z opisów wyobraziłem sobie , ze ma być mniej palone, pełniejsze i słodsze od Schwarzbier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 A w ogóle istnieją jakieś niedosładzane (sacharyną, aspartamem, ksylitolem)? Bo ja się z takim nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Istnieją, U Fleku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Ja miałem Schwarza 90..może to ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi