Spotter Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) W ten weekend (a dokładnie w sobotę) chcę uwarzyc moją pierwszą zacieraną warkę. Sprzęt już prawie skompletowany (taboret jest, gar jedzie, składniki mam nadzieję, że dzisiaj zostaną wysłane) ale brakuje mi tylko butli z gazem. Wiem już gdzie można kupic butlę i gdzie wymienic na pełną. Ale wiem też, że są (gdzieś) punkty gdzie można swoje butle napełniac. No właśnie... nie podoba mi się za bardzo to, że muszę kupic nowiusienką butlę do gazu a później ją ... wymienic na używaną Wolałbym tą swoją napełniac. Czy ktoś z trójmiasta i okolic się orientuje, gdzie jest punkt napełniania butli? Na Trójmiasto nic nie znalazłem Edytowane 8 Czerwca 2011 przez Spotter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 W punktach wymiany można wypożyczyć za kaucją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Wiesz... Możesz kupić używaną butlę w punkcie wymiany. Zapłacisz za nią ze 20 zł więcej niż za nową w castoramie (w której nota bene możesz ją wymienić na pełną). Twój wybór. Ja kupiłem nówkę i sobie wymieniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Odwiedziłem dzisiaj kilka i wszędzie usłyszałem, że muszę przyjechac ze swoją. Dlatego w ostateczności założyłem wątek na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 To samo mnie zastanawia w odniesieniu do butli z CO2. Mam pustą nówkę z atestem do 2021 roku, pójdę do punktu i wymienię na pełną sztukę z atestem do 2012, nie zużyję gazu i zostanę z niewymienialnym szmelcem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 No nie mogę niegdzie znaleźc punktu napełniania. Obwdzoniłem już wszystkie firmy z PKT czy z ZUMI i nikt nie napełni mi mojej butli. Wymienic to owszem. Jest to dla mnie totalna bzdura. Tak samo jakbym musiał przyjśc do sklepu ze swoją butelką, by wymienic ją na pełną z piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Małych butli CO2 się nie wymienia, tylko napełnia Zwykle wymieniają najmniej 6kg. Ja próbuje wymienić sobie świeżokupioną 1,5kg butle z legalizacją do listopada i wszędzie tylko napełniają, a w niektórych punktach dziwią się w ogóle, że takie butle istnieją :o Co do propan-butanu- nigdzie Ci legalnie tego nie napełnią. "Turystyczne" do niedawna napełniali w oddziałach Gaspolu, ale tez chyba przestali. Niektóre (zwykle bardziej wiejskie i odludne) stacje z auto-gazem mają odpowiednie przetoczki i napełnią butle- ale trzeba jeździć i pytać. Edytowane 8 Czerwca 2011 przez mrblaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Niektóre (zwykle bardziej wiejskie i odludne) stacje z auto-gazem mają odpowiednie przetoczki i napełnią butle- ale trzeba jeździć i pytać. Jako że jest to nielegalne, to najlepiej pytać w zaprzyjaźnionych stacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Turystyczną butle napełnia się samemu z dużej 11kg. Przewód 2 końcówki i jazda. Z 11 kg tankować można też samochód. Odpowiednia przyłączka i jazda. Przepraktykowane wielokrotnie jak coś to zapraszam na pw bo mam aktualnie taką do sprzedania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Z 11 kg tankować można też samochód. Odpowiednia przyłączka i jazda. I to się opłaci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 nie wiem ja mam gaz prawie za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 nie wiem ja mam gaz prawie za darmo czyli prawie legalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 anteks legalne czy nie w naszym społeczeństwie i prawie to mało ważne A czy płaciłbyś podatek ok 1 zł od paliwa jakbyś zbudował silnik na wodę ? Tak, musiałbyś od 10 l wody zapłacić 10 zł podatku jak byś chciał jeździć na wodzie Polska to dziwny kraj A czy Ty donosisz na policję jak kolega z pracy lub kuzyn wypił 2 piwa wsiadł do samochodu i pojechał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 antekslegalne czy nie w naszym społeczeństwie i prawie to mało ważne A czy płaciłbyś podatek ok 1 zł od paliwa jakbyś zbudował silnik na wodę ? Tak, musiałbyś od 10 l wody zapłacić 10 zł podatku jak byś chciał jeździć na wodzie Polska to dziwny kraj A czy Ty donosisz na policję jak kolega z pracy lub kuzyn wypił 2 piwa wsiadł do samochodu i pojechał ... Nie wiem o co Tobie chodzi , ale myśle że ten gaz po prostu kradniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Można "podbierać" LPG z butli do ogrzewania w domu. Kwestii bezpieczeństwa nie wspominam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 antekslegalne czy nie w naszym społeczeństwie i prawie to mało ważne A czy płaciłbyś podatek ok 1 zł od paliwa jakbyś zbudował silnik na wodę ? Tak' date=' musiałbyś od 10 l wody zapłacić 10 zł podatku jak byś chciał jeździć na wodzie Polska to dziwny kraj A czy Ty donosisz na policję jak kolega z pracy lub kuzyn wypił 2 piwa wsiadł do samochodu i pojechał ...[/quote'] Nie wiem o co Tobie chodzi , ale myśle że ten gaz po prostu kradniesz spoko ja tez nie wiedziałem o co tobie chodzi ale teraz już wiem że traktujesz mnie jak złodzieja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 antekslegalne czy nie w naszym społeczeństwie i prawie to mało ważne A czy płaciłbyś podatek ok 1 zł od paliwa jakbyś zbudował silnik na wodę ? Tak' date=' musiałbyś od 10 l wody zapłacić 10 zł podatku jak byś chciał jeździć na wodzie Polska to dziwny kraj A czy Ty donosisz na policję jak kolega z pracy lub kuzyn wypił 2 piwa wsiadł do samochodu i pojechał ...[/quote'] Nie wiem o co Tobie chodzi , ale myśle że ten gaz po prostu kradniesz spoko ja tez nie wiedziałem o co tobie chodzi ale teraz już wiem że traktujesz mnie jak złodzieja Lub pasera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 @anteks spadaj buraku nic o mnie nie wiesz a wyzywasz mnie od zakały społeczeństwa nigdy nic nie napisałem że kradnę lub pomagam w kradzieży nie wiesz jaką mam pracę i skąd czerpię gaz przesadziłeś chłopie - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) @anteks spadaj buraku nic o mnie nie wiesz a wyzywasz mnie od zakały społeczeństwa nigdy nic nie napisałem że kradnę lub pomagam w kradzieży nie wiesz jaką mam pracę i skąd czerpię gaz przesadziłeś chłopie - nie wiem ja mam gaz prawie za darmo Nie wmówisz mi że kupujesz dostajesz gaz za groszę , normalnie butla kosztuje około 50zł . Chyba że to są dla Ciebie grosze - w takim razie przepraszam Edytowane 8 Czerwca 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Wątek zamknięty. ps: bardzo nie lubię tego robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi