karlos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) moja zonka bardzo lubi redsa jablkowego czy jestem w stanie zrobic cos takiego w domu oczywiscie jak juz zaczne warzyc no sie zle nacisnelo :) Edytowane 22 Czerwca 2007 przez karlos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 moja zonka bardzo lubi redsa jablkowego czy jestem w stanie zrobic cos takiego w domu oczywiscie jak juz zaczne wazyc Pamiętaj, że w reddsie efekt uzyskiwany jest poprzez chemiczne dodatki smakowe. Jabłko przecież tak nie smakuje Możesz dla żony w formie odmiany zrobić np. piwo imbirowe, bo myślę, że nie warto się naginać do poziomu piw z fabryki. ps: uważaj z słowem warzyć. Zdecydowanie pisze się przez erzet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 moja zonka bardzo lubi redsa jablkowego czy jestem w stanie zrobic cos takiego w domu oczywiscie jak juz zaczne wazyc Jesteś w stanie zrobić coś znacznie lepszego . Ze smakiem jabłkowym może być problem, ale np. piwa imbirowe wychodzą super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 a czy one smakuja jak ten gingers czy jak mu tam bo to jest okropne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 a czy one smakuja jak ten gingers czy jak mu tam bo to jest okropne nie, nie na szczęście o wiele lepiej . Ja nie piję sklepowych piw smakowych bo nie trawię chemicznych aromatów. A jeśli sama robię piwo imbirowe do "aromatyzowania" używam po prostu korzeń imbiru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 czy to znaczy ze ze smakowych piwek to tylko imbirowe mozna wyczxarowac zonka bedzie niepocieszona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 czy to znaczy ze ze smakowych piwek to tylko imbirowe mozna wyczxarowac zonka bedzie niepocieszona Można robić różne piwa smakowe dodając do brzeczki różnych soków np. malinowego lub skórkę curacao (gorzkiej pomarańczy), można też użyć miodu. Więc możliwości jest wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 no wiec napewno bede eksperymentowal szkoda tylko tego jablkowego bo zoneczka bardzo lubi jabluszka ale moze cos uda mi sie zdzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 no wiec napewno bede eksperymentowal szkoda tylko tego jablkowego bo zoneczka bardzo lubi jabluszka ale moze cos uda mi sie zdzialac Można spróbować z sokiem jabłkowym, najlepiej prawdziwym - własnej roboty . Niestety w tym względzie doświadczeń nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 no i juz jest swiatelko w tunelu mozna bedzie kombinowac aby wszyscy w domu byli zadowoleni z piwowarstwa mego moze prucz synka bo troszke za maly ale za pare lat bedzie mial co ojcu z piwnicy podbierac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewall Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jesli potrzebujecie czystego soku z jabłek posiadam kilka butelek ( mogę podesłać) ,latem szwagier kupił profesionalną maszynę to wytłaczania soku z tych przepysznych owoców , problem jest tylko z surowcem bo coraz mniej sadów ze starymi odmianami , a kładziemy też nacisk na owoce nie pryskane ,posiadamy czysty sok bez domieszki cukrów czy wody (ale reklama ha ha ) a mam pytanie bo przypadkowo podsuneliscie mi pomysł ,czy sok dodać na ostatnie 5 min gotowania ,(sok jest pasteryzowany) jak myślicie i do jakiego rodzaju piwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Widzę, że odgrzewasz stare kotlety na potęgę . A co do dodawania soku do brzeczki to wątpię czy dało by to mocno jabłkowy efekt. W końcu cukier z niego zjedzą drożdże a zostanie ewentualnie posmak wina jabłkowego...czy chciałbym go w piwie, wątpię. Oczywiście nie zniechęcam do eksperymentów, twój browar rób piwo z czym ci się podoba. Ja gdybym miał spory zapas dobrego soku z jabłek zrobił bym z niego raczej cydr . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewall Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Cydr już stoi w piwniczce ,choc część została skonsumowana ,masz racje z tym sokiem nie pomyślałem , jaki może finalny (drożdze+cukier =proste ) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Cydr już stoi w piwniczce ,choc część została skonsumowana ,masz racje z tym sokiem nie pomyślałem , jaki może finalny (drożdze+cukier =proste ) dzięki Czemu wstydzisz się tego posta. I nie chcesz żeby wszyscy przeczytali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pamiętam smak jabolów z lat 80-tych, łeb urywało ale smak był naprawdę pysznych jabłek. Ciekawe z czego to robili? Czy to był cydr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pamiętam smak jabolów z lat 80-tych, łeb urywało ale smak był naprawdę pysznych jabłek. Ciekawe z czego to robili? Czy to był cydr? Nie to nie był cydr - bo nie były gazowane. To były jabole.(mamroty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewall Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Czemu wstydzisz się tego posta. I nie chcesz żeby wszyscy przeczytali. nie wstydzę się tylko żle ustawiłem trzcionkę, na forum jestem od niedawna więc trochę błędów się na pewno przydaży Edytowane 19 Stycznia 2012 przez ewall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 nie wstdze się tylko żle ustawiłem trzcionkę na forum jestem od niedawna więc trochę błędów się napewno przydaży No przydarza się..aż oczy bolą. Włącz sprawdzanie pisowni w przeglądarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pamiętam smak jabolów z lat 80-tych, łeb urywało ale smak był naprawdę pysznych jabłek. Ciekawe z czego to robili? Czy to był cydr? Chyba tak można nazwać. Cydr w sumie to przefermentowany sok jabłkowy. Nie każdy cydr musi być gazowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 oj offtopic sie robi:) z sokiem jabłkowym bym uważał, może wyjść piwo a'la wino z posmakiem jabłek... "dla żony" możesz dodać do zimnej brzeczki syropu malinowego, wyjdzie coś jak reeds malinowy (wymagany słodzik) Dori napisala o imbirowym, też pewnie jest pyszne zawsze też możesz zrobić IPA o zapachu grejpfrutów, albo dodać miodu do kufla z czymkolwiek możliwości jest wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Jak warka Radler świetne piwo z grejpruta. Moja teraz tylko na to się przerzuciła, ale jest narpawdę smaczne, dlatego jej się nie dziwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się