Jump to content

jak warzyć gdy za oknem 12 stopni?


yemu

Recommended Posts

taka temperatura się szykuje w przyszłym tygodniu, a nie wiem czy już włączą grzanie ;-(

rozumiem, nie ma rady i muszę czekać, a potem odkręcać kaloryfer?

aha, zamierzam się na pszeniczne z brew-kitu.

y

Jak Ty z współlokatorami wytrzymasz w takiej temp. to piwo tym bardziej. ;)

W ostateczności możesz zacząć sezon lagerowy. :D

Link to comment
Share on other sites

dobra, kupuję w takim razie, a pytałem, bo w zestawie, który zamierzam nabyć (muntons) jest napisane ze fermentacja w temp 18-24 stopnie.

No ale chyba nie planowałeś fermentować za oknem. :D

W domu chyba będziesz miał te 18°C.

Pamiętam, że w ostatnie ferie zimowe, jak chciałem mieć w kuchni 18°C to musiałem dość długo wietrzyć mimo zakręconych kaloryferów.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.