tieroo Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam wszystkich w Nowym Roku, Mam świadomość upływającego czasu. Właśnie udało się pokonać wszelkie przeciwności. Paczki z dyplomami, metryczkami, nagrodami, pucharami, właśni się kończą pakować. Do końca tygodnia powinny być już w drodze do Was, Przepraszam za opóźnienia. pozdrawiam tieroo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Special Bitter 11°Blg (jest to zdecydowanie amerykańska wariacja Special Bittera) Surowce: (na 13 l.) słód Pale Ale - 2,0kg słód Monachijski II - 0,5kg słód Cara Crystal 120 - 0,25kg chmiel Chinook - 17g chmiel Cascade - 10g chmiel Amarillo - 15g Gips piwowarski - 4g Mech irlandzki - 2g drożdże Safale S-04 Zacieranie: 67°C - 40 min 72°C - 20 min 76°C - mash out Gotowanie: 60 min - chmiel Chinook 12g 20 min - chmiel Cascade 10g 15 min - Mech irlandzki 2g 5 min - chmiel Chinook 5g + chmiel Amarillo 5g Fermentacja: burzliwa 13 dni (18-19°C), na 5 ostatnich dni chmiel Amarillo 10g brak cichej Rozlew: 3,05g glukozy/0,5l piwa zgoda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Special Bitter 11°Blg Dziękuję, receptura wpisana na wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Kiedy można oczekiwać otrzymania metryczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Kiedy można oczekiwać otrzymania metryczek? Ponawiam pytanie, gdyż nie dostałem żadnej odpowiedzi Jak wygląda sytuacja z metryczkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 uff jestem Metryczki wyjdą dzisiaj, przynajmniej część. Reszta pójdzie jutro po zeskanowaniu. Jutro również wychodzą dyplomy. Każdy z dyplomów starałem sie zabezpieczyć i usztywnić tekturą. Gdyby jednak nasza kochana poczta naruszyła któryś z nich prosze o informację na priv . Dyplom zostanie wydrukowany ponownie i i przesłany kolejny raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Za IV miejsce przewidziany jest dyplom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Ja dostałam dzisiaj bardzo ładne dyplomy za udział, więc pewnie za 4. miejsce też będzie. Bardzo dziękuję organizatorom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 i jak tam, jest jeszcze szansa na te metryczki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuli Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 (edytowane) i jak tam, jest jeszcze szansa na te metryczki?? nie czepiaj się, dopiero 2. miesiąc mija Edytowane 4 Lutego 2012 przez kuli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 nie czepiam się, po prostu chciałbym wiedzieć co poprawić w kolejnym bitterze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 nie czepiam się, po prostu chciałbym wiedzieć co poprawić w kolejnym bitterze W konkursie to chyba sami profesjonaliści startowali bo nikt nie marudzi specjalnie. A w poznańskim konkursie jeden weekend i już było pozamiatane i nawet sam vice zaszczycił i zabrał głos w dyskusji. sztyft 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Moze w Poznaniu wygral ktos prominetny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Marudzicie jak stare baby, zima jest, tiero zasypany, styki nie palą, ogólnie kicha, jak odmarznie to napisze tak koło maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Moze w Poznaniu wygral ktos prominetny? A jak najbardziej, że prominentny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuli Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 nie czepiam się, po prostu chciałbym wiedzieć co poprawić w kolejnym bitterze Spoko, też bym porównał odczucia sędziów ze własnymi, a próbek ubywa i się starzeją Wierzę jednak, że jak Przewodniczący po raz 3 napisze, że wysyła, to wyśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Spoko, też bym porównał odczucia sędziów ze własnymi, a próbek ubywa i się starzeją Wierzę jednak, że jak Przewodniczący po raz 3 napisze, że wysyła, to wyśle Spoko tieroo nie kanclerz na pewno odpisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Wierzę jednak, że jak Przewodniczący po raz 3 napisze, że wysyła, to wyśle Wysłałem wszystkie metryczki z kategorii Brown Porter, oraz z Bittera dla osób które nie weszły do finału. Pozostałem zostaną wysłane w terminie późniejszym Jedyne co mogę powiedzieć to przepraszam, niestety sprawy natury prywatnej bardzo mocno ingerują w mój wolny czas którego jest jak lekarstwo na receptę po reformie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi