Ksero02 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam, Mam pytanie, gdyż próbuje moje pierwsze piwko i zbadałem w skali belinga i ma miedzy 2-3 stopnie? pytanie brzmi ile ma % ?? edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery, skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Mała podpowiedź: http://www.wiki.piwo.org/index.php/Obliczanie_zawarto%C5%9Bci_alkoholu_w_gotowym_piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Nie chce się poszukać, co nie? :rolleyes: Po co? Niech inni się męczą, ja chce mieć wszystko na tacy. http://www.wiki.piwo.org/index.php/Obliczanie_zawartości_alkoholu_w_gotowym_piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksero02 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 dzieki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery, skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling) Na pewno niemiecki? Pracował na uniwersytecie w Pradze, a wikipedia twierdzi, że on "bohemian scientist". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery' date=' skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling)[/color'] Na pewno niemiecki? Pracował na uniwersytecie w Pradze, a wikipedia twierdzi, że on "bohemian scientist". Czy oby Praga była W 100% czeska w tamtym okresie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 edit elroy: Ballinga (piszemy z dużej litery' date=' skalę tę opracował niemiecki chemik Karl Balling)[/color'] Na pewno niemiecki? Pracował na uniwersytecie w Pradze, a wikipedia twierdzi, że on "bohemian scientist". Ponoć niemiecki, ale nie sprzeczam się, bo sam wyczytałem http://www.brewingtechniques.com/library/backissues/issue1.3/manning.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się