elroy Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Dokładnie ten, gdyby działał, starałby się wyłączyć blokadę popup w przeglądarce klienta i przekierować na stronę, która starałaby się pobrać na dysk plik exe. Niestety przyznaję się bez bicia całe zmieszanie spowodowałem sam Ale już ok (przynajmniej do czasu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Hrhr... żeby uruchomić takiego .exe to nawet jeśli chcę, to muszę się nad tym na chwilę pochylić Znaczy się, że gdzie indziej mi hasła podyebali Bogu dzięki, że kilka innych prostych zabezpieczeń było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Hrhr... żeby uruchomić takiego .exe to nawet jeśli chcę, to muszę się nad tym na chwilę pochylić Znaczy się, że gdzie indziej mi hasła pod**** Bogu dzięki, że kilka innych prostych zabezpieczeń było Zależy od tego na co się nadziałeś. A to z ciekawości napisz co się działo, bo ciekaw jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czyli ( weźcie pod uwagę moją na prawdę znikomą wiedzę na te tematy ) ktoś mógł hasło do forum zajumać i gdzieś tam wykorzystać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zależy od tego na co się nadziałeś. A to z ciekawości napisz co się działo, bo ciekaw jestem W statystykach serwera zauważyłem nagły wzrost liczby błędów 404. Po przejrzeniu logów okazało się, że ktoś bardzo intensywnie poszukiwał w katalogach sklepu pliku, który odpowiada za dostęp administratora... wpisywane w ślepo nazwy plików, które mogłyby za to odpowiadać, a które Bogu dzięki nie istniały... Były to odwołania w stylu: /admin.php, /admin/scripts/setup.php itp. - łącznie kilka tysięcy różnych odwołań, które najwidoczniej bywają używane na różnych silnikach sklepów... Na moje szczęście dostęp dla admina już wcześniej nieco utrudniłem, bo ku mojemu zdziwieniu w niektórych odwołaniach widniały zarówno prawdziwy login, jak i hasło do sklepu, a ponadto (o zgrozo) login i hasło do całego konta firmy na serwerze - chyba tylko głupi fart sprawił, że ten ktoś nie spróbował tam się zalogować - wystarczyło podać jedynie nazwę serwera ftp i pełen dostęp gotowy :rolleyes: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi