Infam Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Chciałabym tak nieśmiało podpytać co Szanowne Koleżanki i Szanowni Koledzy wysyłają na konkurs do Żywca. Mam (co prawda nikłą, ale zawsze) nadzieję, że nikt poza mną nie wyśle Saisona i Doppelbocka, wtedy będę miała jakieś szanse w konkursie :) To ja pójdę na rękę. Nie wysyłam Saisona . Wczoraj zapakowałem natomiast Pilsa, SEBA, Doppelbocka i Porterka. Po spakowaniu wieczorkiem otworzyłem sobie Doppelbocka. To będzie moja największa porażka z Żywcu (oprócz tego, że nagazowanie pozostawia wiele do życzenia to piany niet! wyczułem dodatkowo pewne wady w zapachu; a tak dobrze się zapowiadał). Szkoda, że go nie wypakowałem. Tak więc Dori, będziesz górą! Co do reszty piwek to tym razem nie udało mi się uwarzyć jakiegoś szczególnie wybitnego. Nie mam więc faworyta. Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Infam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Po spakowaniu wieczorkiem otworzyłem sobie Doppelbocka. To będzie moja największa porażka z Żywcu (oprócz tego, że nagazowanie pozostawia wiele do życzenia to piany niet! wyczułem dodatkowo pewne wady w zapachu; a tak dobrze się zapowiadał). Szkoda, że go nie wypakowałem. Tak więc Dori, będziesz górą! Nie sądzę Właśnie piję swojego doppelbocka, którego zapakowałam do Żywca i cud sztuki piwowarskiej to to nie jest. Jak zwykle chyba przechmieliłam, tzn. jak dla mnie jest OK, ale do stylu raczej nie pasuje Ogólne wrażenie z degustacji też nie najlepsze Saison mi bardziej smakuje Do kolejnego konkursu się lepiej przygotuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 I moje się pakują, jeszcze etykiety, karton i jutro jazda. Pils idzie ten sam co do Wrocka, Dubbelbock nagazowany dobrze ale piana słaba, smak bardzo mi się podoba, Saison idzie do testów, nie wiem jak ma smakować, choć baardzo się zmienił od jesieni, juz nie ma bananów jak miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja już wysłałem: Sasiona i Żytnie co nie na tych drożdzach co powinny być, ale w przepisach pojawiają się, z tym, że Żytnie jest jakby niedostatecznie nagazowane (nagazowałem jak przeciętnego górniaka, a nie jak pszeniczniaka). Wysłałem też Portera, który nie zrobił wrażenia na Słowakach (Anteksa napewno będzie lepszy-tu może być Grand Bier ) oraz Brown Ale Mild, który też jest w miarę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 [...]Pils idzie ten sam co do Wrocka, Dubbelbock nagazowany dobrze ale piana słaba, smak bardzo mi się podoba Trochę żałowałem, że nie wysłałem pilsa do Wrocka ale wydawało mi się, że jest on bardziej bohemski niż niemiecki. Chyba się myliłem, jest bardziej niemiecki (dość wytrawny, żadnych "obcości", wtrąceń...). Wysłałem go natomiast do Żywca. Jacer, miło mi słyszeć, że będę mógł porównać odległość tego mojego od medalowego z Wrocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Kurcze, jak ten czas leci. W piątek będę, kto jeszcze będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Ja bedę już w piątek. Zostaję na sobotę. Jk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Czy wiadomo już ile piw wystawiono do konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Roke temu było już wiadomo, w tym coś nic nie słychać. Ponoś jest za dużo w wszystkich kategoriach i będzie eleminacja. Ale to tak słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapajak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Chciałabym tak nieśmiało podpytać co Szanowne Koleżanki i Szanowni Koledzy wysyłają na konkurs do Żywca. Ja wysłałem pilsa, portera, saisona i żytnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 A ja wszystko poza pilsem. Jak na razie widzę, że kategoria Brown Ale jest słabo obsadzona i upatruję tu szansy dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Lista dostępna na stronie BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Jak na razie widzę, że kategoria Brown Ale jest słabo obsadzona i upatruję tu szansy dla siebie A ja widzę, że wszystko jest obsadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 A podobno Czesi sie odgrażali, że przyjadą na konkurs, i nic. Pils nieźle obsadzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Jak na razie widzę, że kategoria Brown Ale jest słabo obsadzona i upatruję tu szansy dla siebie A ty myślisz, że ci co wysyłają na konkurs piwa to piszą tylko na piwo.org? Jest kupe ludzi, co wogóle nie pisze, nie czyta itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 A podobno Czesi sie odgrażali, że przyjadą na konkurs, i nic. Pils nieźle obsadzony. Racja, jedynie jeden DE startuje w sasionie i żytnim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Praktycznie wszystkie kategorie będą wymagały wstępnej eliminacji. Nie wiecie, kiedy i jak to się ma odbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Praktycznie wszystkie kategorie będą wymagały wstępnej eliminacji. Nie wiecie, kiedy i jak to się ma odbyć? Będą pić nasze zdrowie ale kiedy to nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwochłon Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 A ja wszystko poza pilsem. Jak na razie widzę, że kategoria Brown Ale jest słabo obsadzona i upatruję tu szansy dla siebie Ja byłbym daleki od takiego stwierdzenia, bo co najmniej siedmiu startujących w tej kategorii ma nagrody na koncie. Tym niemniej też wiążę z tą kategorią pewne nadzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Patrząc na te listy startujących, wychodzi na to, że poziom będzie zaporowy. To dopiero konkurs ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Patrząc na te listy startujących, wychodzi na to, że poziom będzie zaporowy. To dopiero konkurs ! A jaka nerwówka będzie podczas ogłaszania wyników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Patrząc na te listy startujących' date=' wychodzi na to, że poziom będzie zaporowy. To dopiero konkurs ![/quote']A jaka nerwówka będzie podczas ogłaszania wyników Moim zdaniem nerwówka to będzie jak będą ogłaszać kto wszedł do finału. Potem to już tylko liczyć na szczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Niby teraz nikt sie nie denerwuje, ale swoje myśli. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Niby teraz nikt sie nie denerwuje, ale swoje myśli. JK Ja się denerwuję. Mój plan minimum to wprowadzić wszystkie swoje piwa do finału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Niby teraz nikt sie nie denerwuje' date=' ale swoje myśli. JK[/quote']Ja się denerwuję. Mój plan minimum to wprowadzić wszystkie swoje piwa do finału. Chciałeś powiedzieć miejsce na podium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi