WiHuRa Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) Pozwolę sobie zacytować informację z browar.biz właściciela Kuźnia Pub w Rzeszowie: 10.10.2011 rozpoczynamy cykl imprez pt. ?Pokaz warzenia piwa sposobem domowym?, Pokazy będzie przeprowadzał Jacek Michna o następujących osiągnięciach piwowarskich: VII Konkurs Piw Domowych w Żywcu 2009- II miejsce w kategorii Doppelbock VIII Konkurs Piw Domowych w Żywcu 2010- I miejsce w kategorii Strong Scotch Ale (Wee Heavy) IX Konkurs Piw Domowych w Żywcu 2011- I miejsce w kategorii Bohemskie Tmave, oraz I miejsce w kategorii Russian Imperial Stout II miejsce w II Konkursie Piwo.org 2011 w Wiśle w kategorii Oktoberfest, Na I warzenie zaplanowaliśmy piwo pszeniczne, uwarzymy 20 litrów piwa, ekstrakt 12,5 Blg, zaw. alkoholu 4,6-4,8 %, do degustacji za 4 tygodnie , tak więc na pierwsze spotkania zaserwujemy do degustacji piwo domowe z piwniczki Naszego Piwowara. Produkty na pokazy warzenia piwka udostępni nam BROWAMATOR. WSTĘP WOLNY START GODZINA 17.00 Edytowane 26 Marca 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 07.11.2011 kolejny pokaz warzenia piwa Na poniedziałkowe warzenie zaplanowaliśmy American India Pale Ale (AIPA)- 20 litrów o ekstrakcie ok.16,5 i przybliżonej zawartości alkoholu 6,5%, a do degustacji Pszeniczne z ostatniego warzenia. Produkty na pokazy warzenia piwka udostępnia nam BROWAMATOR. WSTĘP WOLNY START GODZINA 17.00 info za:browar.biz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Prośba do admina, temat wypadałoby zmienić na: Kuźnia Pub Rzeszów - pokazy warzenia piwa sposobem domowym Widać że imprezy będą cykliczne. edit elroy: zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Tym razem zaglądnę z kumplami piwowarami. Ostatnio przegapiłem informację. W poniedziałek raczej regeneruję siły po weekendzie ale jakoś damy radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archivi Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 oooo to ja nie bylem sam na tych pokazach? powinni nakazac noszenia forumowych koszulek . na nastepnych pokazach bede dosc charakterystyczny - obiecalem wziac aparat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 19.12.2011 kolejny pokaz warzenia piwa Na poniedziałkowe warzenie zaplanowaliśmy Dry Stouta 12 blg, ok.5% alk. AIPA zabutelkowna, czeka na degustację wraz z kilkoma zabunkrowanymi butelkami pszenicy z pierwszego warzenia Produkty na pokazy warzenia piwka udostępnia nam BROWAMATOR. WSTĘP WOLNY START GODZINA 17.00 info za:browar.biz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Kolega quraqus jak i moja osoba wybierają się na pokaz (a zwłaszcza degustację AIPA ) Za pewne nie jeden z forumowiczów będzie obecny więc można by to przeobrazić w jakieś "małe walne" Chodzi oczywiście o dyskusję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Powinienem też być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archivi Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 można by to przeobrazić w jakieś "małe walne" i ja chętnie walne . i także być powinienem... chyba że coś z nienacka wypadnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Tak jak Zapowiedział WiHuRa, bardzo chętnie się spotkam. Tylko....nie mam z kim dziecka zostawić . Mam nadzieję, że uda mi się zorganizować jakąś ciocię lub babcię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 23 stycznia 2012 kolejny pokaz warzenia piwa Na poniedziałkowe warzenie zaplanowano IRA (Irish Red Ale), 20 litrów piwa o ekstrakcie 12 blg, zawartość alkoholu ok.4,5 %. WSTĘP WOLNY START GODZINA 17.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Impreza bardzo się rozrasta, około 20 osób było na wczorajszym pokazie, AIPA była przednia, "soło" i inne piwa również. Kto nie był niech koniecznie wpadnie na nastepne pokazy. Z tego co słyszałem parę osób "nawróciło" się na piwowarstwo EDIT: Relacja: http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=7&przedm=12670505&=Pokazy_warzenia_piwa_-_Pub_Ku%BCnia_-_Rzesz%F3w&sess_id=18107251690 Edytowane 22 Grudnia 2011 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Panowie i Panie, Uprasza się o ograniczone spożycie w weekend co byście na poniedziałek warzelny nie byli zmarnowani zbytnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No, sie zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dobrze że mam zajęcia w weekend bo organizm wypocznie No i do zobaczenia A możne mi ktoś powiedzieć do której cała impreza będzie trwała ? Bo ja mam pociąg o 21.42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dobrze że mam zajęcia w weekend bo organizm wypocznie No i do zobaczenia A możne mi ktoś powiedzieć do której cała impreza będzie trwała ? Bo ja mam pociąg o 21.42 Może się uda, ale będzie ciężko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jedno jest pewne na pewno tam będę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Krótkie info z lokalnej prasówki o dzisiejszym pokazie. http://rzeszow.gazet...o__Na_zywo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 No to Panie i Panowie pokaz uznajemy za udamy ! Pan Jacek powiedział że następne spotkanie odbędzie się 27 Lutego (poniedziałek) godzina 17. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 No to Panie i Panowie pokaz uznajemy za udamy ! A skąd wiesz? byłeś tam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Był, tylko my się "nie zgrali", czynności powitalne odrobi się na następnym pokazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Był, tylko my się "nie zgrali", czynności powitalne odrobi się na następnym pokazie. Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) oooo to ja nie bylem sam na tych pokazach? powinni nakazac noszenia forumowych koszulek . na nastepnych pokazach bede dosc charakterystyczny - obiecalem wziac aparat . archivi, byłeś na przedostatnim/ostatnim pokazie ? nie widziałem nikogo z aparatem na następny raz daj znać, że będziesz. No to Panie i Panowie pokaz uznajemy za udamy ! ... Jacek powiedział że następne spotkanie odbędzie się 27 Lutego (poniedziałek) godzina 17. A nie mówił co będzie warzone ? Edytowane 8 Lutego 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archivi Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 archivi, byłeś na przedostatnim/ostatnim pokazie ? nie widziałem nikogo z aparatem na następny raz daj znać, że będziesz. WiHuRa - niestety nie mogłem zaglądnąć... ostatnio fatalnie stoje z czasem... nawet sam uwarzyć nie mam czasu - już nie pamiętam nawet co planowałem (jakieś słody się walają). Ostro będę się starał na 27 zaglądnąć ale nic nie obiecuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Nie.. nie mówił co będzie warzone - na pewno coś ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi