szop007 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Nie.. nie mówił co będzie warzone - na pewno coś ciekawego Mówił, ale może za cicho- Belgian Pale Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Przypominam. Kto może niech przybywa dziś do Kuźni. Jacek warzy! Zainteresowanie i ekipa z miesiąca na miesiąc coraz większa. Śnieg przestał padać. +1C dobry czas na dobre piwo - tylko ten poniedziałek .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prucek Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 26.03.2012 zapraszamy na kolejny pokaz warzenia piwa. Na marcowe warzenie zaplanowaliśmy piwko „pod tytułem” Altbier Alt - pełnosłodowe piwo o miedzianej barwie z gęstą i trwałą pianą koloru złamanej bieli. Zdecydowana chmielowa goryczka lecz umiarkowany aromat chmielowy dający pierwszeństwo słodowości. Piwo tradycyjnie warzone w Dusseldorfie. Ekstrakt 12°Blg, zaw. alk. 4,7% obj. Produkty na pokazy warzenia piwka sponsoruje BROWAMATOR. WSTĘP WOLNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 To fajnie ze będzie Alt Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Byłem na poprzednim pokazie i po nim a'la grodziskie leżakuje .Napewno będę w poniedziałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Nastał 26 marzec, więc dziś kolejne warzenie i spotkanie piwowarów w Kuźni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Nastał 26 marca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 no tak choć licząc od 1986 roku nastał 26 marzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) Fakt faktem, że owe warzenia w Kuźni należałoby także okrasić "spotkaniem piwowarów". Ponadto, na okres wakacyjny pokazy zostaną zawieszone. Pomimo tego można by kontynuować rozpoczętą tradycję "poniedziałków" i w ramach tejże tradycji organizować "spotkania piwowarskie". Edytowane 26 Marca 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ta propozycja poniedziałkowych tradycji mi się podoba Te spotkania można okrasić tym o czym rozmawialiśmy, czyli skromnymi degustacjami własnych wyrobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Fakt faktem, że owe warzenia w Kuźni należałoby także okrasić "spotkaniem piwowarów". Ponadto, na okres wakacyjny pokazy zostaną zawieszone. Pomimo tego można by kontynuować rozpoczętą tradycję "poniedziałków" i w ramach tejże tradycji organizować "spotkania piwowarskie". Jest propozycja, żeby przez 4 miesiące letnie, pokazy odbywały się w plenerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Też się wczoraj dowiedziałem, jestem jak najbardziej za! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Panowie ... i Panie (Pani piwowarki to jeszcze chyba na pokazie nie było, przynajmniej nie miałem przyjemności poznać ) następny pokaz 23 kwietnia, tradycyjnie w poniedziałek. Info co będzie warzone wyedytuje później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Info co będzie warzone wyedytuje później. Pale Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przypominam o dzisiejszym pokazie. Jeśli ktoś jest niezdecydowany to zachęcam do przyjścia, dobre piwo jak i towarzystwo zapewnione Nieśmiali niech piszą na PW, omówimy dokładny punkt zborny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Powinienem być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrest Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Witajcie. Sluchy mnie dzisiaj doszly ze nastepne spotkanie ma sie odbyc gdzies w bieszczadach. Prawda? Kiedy i gdzie jesli ktos wie. Chcial bym przyjechac - jesli bedzie taka mozliwosc, moze przywioze cos do degustacji ale na pewno chcial bym przywiezc moich mlodszych kolegow, poczatkujacych piwowarow ktorzy na razie mecza puszki. Pozdrawiam Jarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Konkretów na razie brak, czekamy na propozycje od właściciela Kuźni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrest Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Konkretów na razie brak, czekamy na propozycje od właściciela Kuźni Cos moze juz wiadomo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Nic, podejrzewam, że przed Birofiliami nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witajcie. Sluchy mnie dzisiaj doszly ze nastepne spotkanie ma sie odbyc gdzies w bieszczadach. Prawda? Kiedy i gdzie jesli ktos wie. Chcial bym przyjechac - jesli bedzie taka mozliwosc, moze przywioze cos do degustacji ale na pewno chcial bym przywiezc moich mlodszych kolegow, poczatkujacych piwowarow ktorzy na razie mecza puszki. Pozdrawiam Jarek. Mówisz i masz. ----------------- Zapraszamy na imprezę pt. „Warsztaty warzenia piwa sposobem domowym”, które odbędą się w Studenckim Schronisku Turystycznym w Zyndranowej Pokazy będzie przeprowadzał Jacek Michna o następujących osiągnięciach piwowarskich: VII Konkurs Piw Domowych w Żywcu 2009- II miejsce w kategorii Doppelbock VIII Konkurs Piw Domowych w Żywcu 2010- I miejsce w kategorii Strong Scotch Ale (Wee Heavy) IX Konkurs Piw Domowych w Żywcu 2011- I miejsce w kategorii Bohemskie Tmave, oraz I miejsce w kategorii Russian Imperial Stout II miejsce w II Konkursie Piwo.org 2011 w Wiśle w kategorii Oktoberfest, X Konkurs Piw Domowych w Żywcu 2012 – III miejsce w kategorii Bitter Do degustacji będzie beczkowy BELGIJSKI WIT oraz STOUT WYTRAWNY Produkty na pokazy warzenia piwka SPONSORUJE BROWAMATOR Impreza rozpoczyna się 18.08.2012 (sobota) o godzinie 12.00 ----------------- Również w tym dniu odbędzie się zebranie Podkrapackiego Oddziału PSPD, jeśli ktoś będzie chciał wstąpić, zapisać, zapoznać się z działalnością itd to zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Kilka zdjęć z warsztatów w Chatce Studenckiej w Zyndranowej znajduje się w Galerii. http://www.piwo.org/gallery/album/132-warsztaty-warzenia-piwa-chatka-studencka-zyndranowa/ 17 września rozpoczynamy pokazy warzenia w Kuźni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Na warzenie 17.09 zaplanowałem India Pale Ale 14 blg z zestawu BA. Zaczynamy tradycyjnie o 17.00. Obecność członków podkarpackiego OT obowiązkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam nadzieje ze uda mi się dotrzeć Mam takie pytanie...czy kiedyś na pokazach będzie pokaz warzenia nie infuzyjnego lecz dekocją ? czy z przyczyn technicznych jest to niemożliwie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Teoretycznie możliwe, ale wydłużyłoby to czas pokazu o ok.1 godz (przy jednowarowej, trójwarowa odpada:) Dla zamierzających warzyć (a pokazy robimy właśnie dla nich), to chyba niepotrzebna komplikacja, byłaby to raczej wersja dla średnio zaawansowanych, którzy już są trochę w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi