Xenocyd Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) jakoś boję się postawić takiego wielkiego gara (~30l) na niej. ja swój garnek 36,5 litra wypełniony brzeczką w ilości ok 26-28 litrów na początku chmielenia spokojnie stawiam na płycie i nic się nie dzieje Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Xenocyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Czytałem już sporo o tym, że "nic się nie dzieje". Kiedyś na necie widziałem nawet filmik co koleś robił z taką taflą szkła i po prostu ciężko mu ją było w jakikolwiek sposób uszkodzić.. no ale jednak opory są Ale widziałem też tu na forum przypadek kolegi, któremu taka płyta strzeliła. Patrząc dodatkowo na aspekt ekonomiczny rozwiązania, chyba jednak kociołek elektryczny będzie lepszą opcją, bo sam 30l gar ze stali szlachetnej kosztuje ~250zł. Przy większym wybiciu to już raczej stawiałbym na taboret gazowy. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez ThoriN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 bo te pod garem przestały grzać, może jakieś zabezpieczenie temperaturowe? Zacytuję siebie Każda to ma pewnie. Miałem to samo przy pierwszej warce na płycie. Zamontowałem mały 5x5cm wentylator pod indukcją w szafce. Nie ma problemów. Powerboost przez 1:30h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoń Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Czy ktoś z Was używa tego rodzaju płyt grzejnych / elektrycznych do gotowania ? Chodzi mi o tego rodzaju kuchenki (również te do zabudowy), z dwoma polami, o mocy łącznej >2500W (kuchenki do zabudowy mają nawet 3500W). Chciałbym na takiej kuchence postawić garnek 50l (czyli garnek obejmowałby dwa pola grzejne) i gotować brzeczkę. Kilka dni temu,kupiłem podobną maszynkę, jak z Twojego zdjęcia.. Moc 3050 W, skrajna odległość palników - 40 cm. Jeszcze go nie testowałem, ale do tej pory gotowałem na starej jednopalnikowej maszynce, chyba z 700-800W, plus grzałka 2000W zamontowana w 40 litrowym garnku i dawało spokojnie radę. W połowie tygodnia będę warzył, więc wrzucę tutaj informację, jak sobie maszynka radzi. Edytka: Dopiero teraz zauważyłem, że WIHuRA pytał miesiąc temu. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Krzysztoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Dopiero teraz zauważyłem, że WIHuRA pytał miesiąc temu. Dokładnie dwa lata i miesiąc temu. Dzięki za info Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dokładnie dwa lata i miesiąc temu. Dzięki za info Od tego czasu pewnie zmieniło się już małe co nie co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Oj tak, porzuciłem prąd na rzecz gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Oj tak, porzuciłem prąd na rzecz gazu. Podążam dokładnie w tym samym kierunku, pomimo tego że mam kWh po 27gr Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoń Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ładna wtopa. Ale wzrok już nie ten, zapewniam że nic nie piłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wozik Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Poza tym, że połowa płyty przestała działać (dwa pola), piwo udało się uwarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi