Jump to content

Co warto odwiedzić w Gdańsku???

BaronVonZuk

Recommended Posts

Temat wygląda w następujacy sposób:

jedziemy na konferencje do Gdańska,na 3 dni i proszę Was o podesłanie informacji dotyczących miejsc wartych odwiedzenia w Trójmieście,oczywiście pod kątem zainteresowań piwowarskich.

Mam na myśli browary restauracyjne, puby, sklepy itp.

Z góry dziękuje za informacje.

Do jacer

A o jakim browarze piszesz' date=' o Browarni Gdańsk???[/quote']

Noo, tylko jeden browar jest w Gdańsku.

Ale idź i sprawdź jak jest teraz.

a piwowarem tam jest kolega Michał z Puszczykowa znany jako biermann

Degustatornia w Gdyni jest srednia, ale calyczas calkiem niezly bybor piw. W Tesco w gdyni karwinach na samym poczatku jest sklep browarek, maja piwa z okolicy blizszej i dalszej, ceny wysokie ale wybor calkiem niezly jak na polskie warunki. W gdansku w sklepie dyrektora chyba tez wybor nie byl taki straszny. Z knajpami niestety w Gdyni jest krucho :D a w Sopocie to koncernowki. W trojmiescie jest kilak miejsc gdzie mozna napic sie produktow z Ambera. Wiec tak starsznie nie jest.

Jak będziemy w Gdańsku to w sklepie będę polował na Portera z browaru Amber(bardzo lubię piwa ciemne), bo u mnie można dostać Koźlaka, za którym nie przepadam oraz Piwo Żywe które bardzo mi smakuje.

• 4 weeks later...

Ogólnie piwo w Browarni jest kiepskie, da się wypić ale przyjemności nie ma. Ma się wrażenie jakby piwo było rozrabiane z wodą.

A w Degustatorni było nawet w miare, tylko chyba była nowa barmanka bo nic nie wiedziała i co chwila przestraszonym wzrokiem szukała koleżanki która orientowała się w piwach. Trochę irytujące było gdy wybierało się któreś piwo z kolei i się słyszało, ze tego też nie ma. Ale Degustatornia na tle Browarni wypada i tak korzystniej :lol:

Hmmm jak bylem w browarze restauracyjnym w Gdansku to moje wrazenia byly inne, ale to bylo tuz po otwarciu, zatem i piwa zapewne juz z innych warek. Wszystkie piwa byly klasycznymi przykladami styli, bardzo poprawnymi.

No ja byłem w Browarni drugi raz, we wrześniu byłem pierwszy i wtedy hefeweizen był dobry, pod koniec listopada był także hefeweizen ale o wiele gorszy. Z Baronem Von Zukiem piliśmy jeszcze pilsa i ciemne piwo. Wg mnie ciemniejsze było najlepsze, chociaż i tak wiele zostawiało do życzenia. Do tej pory najlepsze piwo piłem w Łodzi w Bierhalle (pszeniczne i ciemne).

Browarnia była dopiero 4 browarem restauracyjnym zwiedzonym przeze mnie. Do tej pory byłem w Browarii w Poznaniu (mieszkając w Poznaniu trudno tam nie być :lol: ), Bierhalle w Łodzi i Spiż we Wrocławiu.