andgru_2009 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam, Jakieś pół roku temu uwarzyłem pierwsze piwo z brewkitu (Coopers Lager) Piwo wyszło i tyle dobrego mogę o nim powiedzieć. Użyłem cukru więc możliwe do wypicia ale trzeba trochę poczekać po otwarciu butelki :rolleyes: W ten weekend zatarłem dwie warki i mam nadzieję, że żona, która do tej pory mnie wspiera nie uzna całego bajzlu z tym związanego za nie wart zachodu. Ot wszystko na początek, o ewentualnych sukcesach będę meldował. Do porażek też się przyznam i wnioskami postaram się dzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam Smak tego zacieranego powinien zrekompensować cały ten bajzel, obyś tylko stylem piwa trafił w gusta żony. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgru_2009 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Żona trafiła mi się piwoszka z typowym syndromem przepicia lagerami, więc o ile piwo się nie zepsuje to nie będzie źle. Może się nawet okazać, że będzie mnie "gonić" do roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Żona trafiła mi się piwoszka z typowym syndromem przepicia lagerami, więc o ile piwo się nie zepsuje to nie będzie źle. Może się nawet okazać, że będzie mnie "gonić" do roboty:) Może nawet sama weźmie się za warzenie Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Hee, i ja witam, Masz okazję, że żona Ci pomoże o ile nie spierniczysz początku. Powodzenia zatem życzę by przyjemnie z pożytecznym czynić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyncio Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Taka żona to skarb:) Powodzenia w zacieraniu:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Witam kolejnego piwowara z Łodzi. Fajnie, że jest nas coraz więcej. Powodzenia w warzeniu ! Jeśli możesz uzupełnij profil i wstaw pinezkę na mapie. Pokażmy, że Łódź też warzy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Witaj na forum, udanych warek. Masz szczęście bo moja ani nie pije ani warzyć nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgru_2009 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Dziękuję wszystkim za serdeczne przywitanie. Żona warzyć raczej nie będzie (przypala wszystko, raz nawet całą kuchnię ) Za to dziś przyniosła "garnuszek", żal mi się jej zrobiło bo to emalia na prawie 50l. Ot wyszła po pietruszkę (dosłownie, codzienne zakupy) i jej w oko wpadł. Zapłaciła całe 20 złociszy. Jak kobiety to robią no jak się pytam??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 No to kluczowy sprzęt do zacierania już masz ! Cholera 20PLN za 50L emalie - niezły "deal" - pogratulować żony ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgru_2009 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Miałem czas teraz to umyłem i sprawdziłem. Po oględzinach i zmierzeniu okazuje się, że dokładnie to 38l i są drobne odpryski ale i tak to udana transakcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 38 litrów to też ładnie, a odpryskami się nie przejmuj. Ja mam takie centymetrowej średnicy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam i pozdrawiam. Samych udanych piwek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
underoak Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 O! Siema z Łodzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Witam:) Caraz więcej warzących Łodzian:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Łódż rośnie super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Cześć, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0dzyn Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam witam również z Łodzi jestem wszak na dwóch spotkaniach już byłem ale dopiero teraz się ujawniłem na forum pozdro wszyscy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Kłaniam również - łodzianin na obczyźnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janior Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Nie wiem czemu nie znalazłem wcześniej tego wątku, również się witam, co prawda nie z samej Łodzi a z Brzezin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi