b3n0 Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 (edited) Witajcie! Jestem Zbyszek, wołają za mną Beno , jestem z Wrocławia. Przygodę z piwowarstwem domowym będę dopiero rozpoczynał. Choć sam temat warzenia obcy mi nie jest - jestem piwowarem w browarze restauracyjnym - postanowiłem popracować nad własnymi pomysłami i tworzyć swoje marki, ku uciesze swojej i znajomych. Mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc, doświadczenie, czasem dobre słowo ("Nie Beno, nie spieprzyłeś tego aż tak bardzo...." ;P). A i ja oczywiście chętnie pomogę, jeśli będę potrafił. Pozdrawiam wszystkich piwoszy, piwowarów i każdego, dla kogo ten trunek to coś więcej niż tylko napój !!! Edited December 13, 2011 by b3n0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek1102 Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Witam! Też jestem z Wrocławia, więc jakby jakieś zamówienia większe, czy jakaś porada/wymiana doświadczenia chętnie się czegoś nauczę i pomogę jeśli będę potrafił! Gdzie konkretnie jesteś piwowarem? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Witam. Widzę że zacząłeś odwrotnie niż chyba wszyscy tutaj, czyli powtarzalność i ręce związane recepturą. Na domowych poczujesz fantazję Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3n0 Posted December 13, 2011 Author Share Posted December 13, 2011 Ja wiem, czy powtarzalność...? Dwie takie same warki chyba jeszcze nigdy i nikomu nie powstały, a dążenie do powtarzalności pozwala wyłapywać niuansiki . Miłosz, we Wrocławiu jest 1 mini browar Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slotish Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Hej Pozdrawiam z Wrocławia Może w przyszłości załatwisz mini wycieczkę po warzelni Spiża dla wrocławskich piwoorgowców ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amap Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 fiu fiu fiu, w końcu ktoś z drugiej strony witam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubuś Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Witam z gór:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Powitać kolegę Dolnoślązaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 No, w końcu ktoś w Spiżu co się chce uczyć. jak narazie bardzo kiepsko tam było z piwem. Czy może kolega z nowego browaru w Chrząstawie? Bo jakoś nie widzę tego aby Bogdan Spiż pozwalał na eksperymenta i warzenie lepszego piwa, jezeli to co jest sprzedaje się dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3n0 Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 (edited) O! W Chrząstawie jest browar?? Moja siostra tam mieszka i nic nie wspominała, dziwne..Co do piwa, ja wiem czy kiepsko? Nie mnie oceniać, ja tam nie narzekam, mnie smakuje Ci, co bar odwiedzają też sobie chwalą, a Ci co nie chwalą, piją gdzie indziej. Ale tak, jak Koleżanka ma w opisie: "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim." I nie sądzę, żeby Pana Bogdana interesowało, co kto gotuje sobie w domu . Pozdrawiam. Edited December 14, 2011 by b3n0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Ja ci dam koleżanka Poprostu często piwa są kwaśne. No chyba, że coś się poprawiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3n0 Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 (edited) Sorki, wyłapałem tylko przelotem "płeć: kobieta", wybacz Jacku . Edited December 14, 2011 by b3n0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 (edited) Ale tak, jak Koleżanka ma w opisie Widzę, że jesteś mistrzem ciętej riposty A tak na poważnie to witam serdecznie. Edited December 15, 2011 by olo333 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts