Lukas Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Tym razem warząc Koźlaka zrobiłem troche gęstszy zacier niz zwykle. Efektem było delikatne przypalenie młóta pod filtratorem rurkowym. Nawet bardzo intensywne mieszanie nie było w stanie temu zapobiec Jak wyglada sprawa przypalenie w kontekście smaku uwarzonego piwa? Czy ma to swoje skutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Przypalone młóto zniszczyło mi 40-to litrową warkę ciemnego pszeniczniaka. Piwko w sumie wyszło fajne, ale na siłę je piłem, bo strasznie przebijała ta spalenizna. Im dłużej leżakowało tym smak spalenizny był wyraźniejszy. W końcu napoiłem nią krety, czyli wlałem im do kopców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Też mi się to zdarzyło podczas pierwszego warzenia z mieszadłem, które było ustawione zbyt wysoko. Smak ciężki do przełknięcia ale dodatek soku malinowego sprawił, że piwo dało się z przyjemnością wypić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) mi sie zdarzylo przypalic slod na grzalce nurkowej, na poczatku wydawalo sie ze bedzie tragedia, ale jak otworzylem pierwsza butelke - bylo swietne i niestety nie do powtorzenia. Tyle ze grzalka ma dosyc mala powierzchnie i duzo slodu nie przypalilem. edited: dodam ze byla to pszenica Edytowane 22 Grudnia 2011 przez sebpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się