Holbers Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam! Na forum jestem od dawna (w maju będzie 2 lata). Bardzo często czytam. A teraz postanowiłem coś zacząć pisać. Do tej pory zrobiłem 11 warek 60litrowych. Wszystkie sam. Mam nadzieję ze jeszcze sporo ich zrobię. Tak więc: Witam wszystkich!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witaj. Wszystkie warki są zacierane ??? Pochwal się co uwarzyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tak, wszystkie warki były zacierane. Ja robiłem bez nazwy. Były to przerobione pod mój smak. Wszystkim smakują. Jejski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tak, wszystkie warki były zacierane. Ja robiłem bez nazwy. Były to przerobione pod mój smak. Wszystkim smakują. :okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witamy i gratulujemy ! :okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 A dziękuje, dziękuje. Jutro robię następną. Prawdopodobnie plisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 A dziękuje, dziękuje. Jutro robię następną. Prawdopodobnie plisa Też 60 litrów Polecam opisywanie warek w wątku zapiski piwowarów domowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Nie tym razem jest 65l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 W czym fermentujesz, w beczkach ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 W beczce 100L. Plastik. Tej samej w której robię wysładzanie, a potem fermentacje burzliwą Jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam, gratuluje dorobku Zgorzyce to nie gdzieś po Sędziszowem Młp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Beczka jest biała czy może ma inny kolor ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam, gratuluje dorobku Zgorzyce to nie gdzieś po Sędziszowem Młp ? Tak kilka km od Sędziszowa Młp. Beczka jest biała czy może ma inny kolor ??? Nie beczka nie ma koloru białego. Jest niebieska stoi w kotłowni i ma zawsze ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tak kilka km od Sędziszowa Młp. To witam podkarpackiego piwowara, zaznacz lokalizację na mapce piwowarów. Btw mam świeżą gęstwe London ESB do oddania jakbyś miał ochotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tak kilka km od Sędziszowa Młp. Nie beczka nie ma koloru białego. Jest niebieska stoi w kotłowni i ma zawsze ciemno. Zawsze mnie zastanawiało czy np. niebieska beczka nadaje się do piwa. Kiedyś przeczytałem na forum winiarskim, aby do fermentacji alkoholowej używać tylko i wyłącznie białych pojemników, dlatego, że inne kolory w kontakcie z alkoholem mogą się rozpuszczać i łączyć z winem. Piwo ma mniej alkoholu to może mu kolorek nie szkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 To witam podkarpackiego piwowara, zaznacz lokalizację na mapce piwowarów. Btw mam świeżą gęstwe London ESB do oddania jakbyś miał ochotę Na mapce już jestem,właśnie się zaznaczyłem. Gęstwy nie używam. Tylko suche drożdże i starter. Zawsze mnie zastanawiało czy np. niebieska beczka nadaje się do piwa. Kiedyś przeczytałem na forum winiarskim, aby do fermentacji alkoholowej używać tylko i wyłącznie białych pojemników, dlatego, że inne kolory w kontakcie z alkoholem mogą się rozpuszczać i łączyć z winem. Piwo ma mniej alkoholu to może mu kolorek nie szkodzi Może nie do końca jest tak. Wino stoi w beczce miesiąc lub dłużej , jest mocniejsze, ma owoce lub sok. Piwo natomiast tylko 6 lub 7 dni i jest słabsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam i gratulują rozmachu (100 litrowe beczki). Upały tam pewnie macie Na zdrowie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Beczki 100 litrowe, ale warki 65 litrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się