Barą Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Właśnie poszedł pysznościowy Weizenbock z Drei Kronen a teraz Koźlaczek Schlenkerla - nie mam na obecną chwilę dostępu do własnych piw to się szarpnąłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Porterek? z Browaru Waszkutnik był przepyszny-dzięki Lechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Scooby's Brown Nuts (Nut Brown Ale) i Piwo dyniowe (Pumpkin Ale) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gottri Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Po opróżnieniu warki nr.2 i spuszczeniu w kanał nr.3 - przyszedł czas na sklepowe, na warsztacie mam Kasztelana Niep. z Georgem Clooney'em w stroju staropolskim Powiem tak, nie myślałem że powrót do taniego koncerniaka będzie aż tak traumatyczny Generalne wrażenie po pierwszym łyku, gazowany napój kukurydziany podlany spirytusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Primator stout i mój Tripel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Zaraz odpalę ostatnią butelkę ciemnej pszenicy uwarzoną... 17,5 miesiąca temu! Obawiam się, że może nie nadawać się już do spożycia, nigdy nie była szczególnie udana... Jakby co mam jeszcze w lodówce Weizenbocka sprzed 16 miesięcy, który wiem, że wciąż trzyma poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Sroda wieczor wiec jak co tydzien pinta guinnessa w lokalnym pubie + partyjka w lotki. Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Wiezenbock kolegi Gringo a teraz koźlak Ambera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Otworzyłem weizena butelkowanego w lipcu. Trafiła mi się butelka patentowa, więc postanowiłem pokazać Weronice jak się to otwiera. Cóż... Było trochę przegazowane, dziecko ma teraz w pokoju nieco piwa na podłodze. Wlewałem do szkła na dwie raty, zamykając butelkę w międzyczasie i przy powtórnym, ostrożnym otwieraniu tak ładnie syknęło, że zalało mi oczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Aecht Schenkerla Eiche-Nie wiem dlaczego ale wszystkim w domu śmierdzi a mnie smakuje i pięknie aromatuje. Chyba po skończeniu skoczę po Urbocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Coś ostatnio mam dryg na czeskie piwo. Ostatni nabytek czeka na spożycie: Permon 11, Chodovar Zlata 11, Zatec Baronka, Svijanska Desitka, Rohozec Skalak 11, Krakonos 11. Nie wiem czy wypiję to wszystko dzisiaj, bo po fajrancie jadę odebrać zamówione portery - trzeba będzie spróbować jak smakuje piwo leżakowane przez 3 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Piję właśnie po pracy, przy warzeniu piwa, warkę #24 "Emmett Brown" 12,5°Blg od kolegi Portera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Skończyłem parę minut temu Pszeniczkę odkolego zorro0-fajnie i ze smakiem wchodziła Teraz jestem po pierwszym łyku Dry Stouta od Dori(warka 126)-niebo dla nosa i gardła.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Dzisiaj czas na pszeniczne oraz kilka piw podarowanych przez okolicznych piwowarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Ostatnia (już półtoraroczna) butelka weizenbocka (warka #10) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Deuce of Hearts IPA (mój Two Hearted Ale) i Back in Black. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Mój Bitter już wszedł a teraz łykam ostatnią butelke mojego Stouta z czwartej warki.Prawie rok stary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dzisiaj mam Nut Brown Ale z kega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Alaskan Smoked Porter (2011) - nie chcecie wiedziec ile dalem za butelke-ja tez nadal nie moge w to uwierzyc, ale jak zobaczylem butelke.... musialem..... A piwo? Brak slow, cos niesamowitego (jezeli oczywiscie tolerujecie piwa dymione). W porownaniu do Schlenkerla 'dym' w aromacie i smaku jest ciut drobine delikatniejszy i ma inny charakter, plus wszystko to, co maja (robust)portery. Niesamowicie zbalansowane piwo, harmonia smakow, poezja ... Na prawde, Pod tym wzgledem jest czego zazdroscic amerykanom Panowie 'kolaboranci' , a moze stworzycie jakas mala wareczke jakiegokolwiek dymionego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Przecież był Borsuk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysiak Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Poniedziałek, więc pora spotkać się z dawno nie widzianymi kumplami i posiedzieć przy zwykłym kuflowym w pubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Właśnie w otchłani lodówki znalazłem zbunkrowanego żywca pół roku po terminie. Muszę przyznać, ze przeterminowany smakuje znacznie lepiej niż świeży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dyniamit oraz Bracki Rauchbock w kolejce czeka Koniec Świata oraz Stare ale Jare, jutro wolne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A ja dziś spijam prze prze pyszną AIPA z Opalenicy i poprawiam Grandem, ja jutro do pracy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Oj koledzy coś mało piwa pijecie Ja w sumie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi