Pierog Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) jak ciemny porter, ale ten alkohol to przebija wszystkie smaki : P no i trafia do głowy ^^ Edytowane 18 Stycznia 2013 przez Pierog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Ja go nie bardzo lubię, taki słodko alkoholowy. Naszym lepiej wychodzą portery. edit: Chociaż ten 24 jest i tak lepszy niż ichni "jasny porter" Edytowane 18 Stycznia 2013 przez wyvern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Oni właśnie gdzieś za bardzo wypchnęli na przód alkohol, nasze są lepsze, ale mimo wszystko nikt Czechom nie każe się bawić w ale'e czy całkowicie inne tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Ja nie przepadam za jasnymi lagerami (chociaż do Widawy sie przekonałem ostatnio), ale primator jest fajny o tyle, że nie robi tylko pilsenera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Mnie posmakowały te dwie ostatnie 20tki i te podstawowe, Pale Ale do mnie nic nie powiedział-tzn. po czesku coś gadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Ostatnich nie znam, od jakiegoś czasu sklepowe to tylko portery pijam. Na pewno się z nimi zapoznam, chociażby "służbowo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jest 21 jeszcze i coś przed nią, teraz nie pamiętam, ale ciekawe porównawczo. a ja sobie przyniosłem Honey Ale, a potem London Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 To 21 to nie jest "jasny potrer" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Był kiedyś taki styl, jak będzie potrzeba, mogę napisać parę słów, ale Czesi w ogóle nie w to poszli, natomiast 24 funkcjonuje bardziej jako: http://www.ratebeer....bock-24o/17353/ http://www.tastings....lasso?id=190036 rzuć okiem na etykietaż, co innego po polsku, co innego po niemiecku np. Dla Primator'ów Pale ale to Svrchně kvašený polotmavý ležák tak więc się zapętlają mocno. A 21 to Strong pale lager/Imperial Pils http://www.ratebeer.com/beer/primator-rytirsky-21o/13106/ choć wiele osób wyczuwa chleb, stąd może te konotacje koźlacze. Edytowane 18 Stycznia 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Porter warmiński 2011 IV edit: to data "najlepiej spożyć przed" smakuje wybornie. Edytowane 18 Stycznia 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 London Ale-z początku nie myślałem, że się tak ułoży, a jakie cudowne pomarańcze, no szok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Dojlidy Porter, data przydatności 2002 denaturowaty posmak, to druga butelka która smakuje podobnie, niestety nie byłem pierwszym właścicielem tych butelek, chyba złe przechowywanie. Nie przetrwał próby czasu. Kormoran dzisiaj na razie rządzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Wreszcie uruchomiłem nalewak w kuchni. Na pierwszy rzut poszło Marcowe i Stout. Piwa te przeleżały w kegu około roku. Marcowe smakuje bardzo dobrze, Stout średnio tzn. jak to moja żona powiedziała, czuć w nim ziemię i torf. Posmaki tego typu pojawiły się już w moich ciemnych piwach, ale ten Stout jest rekordzistą. Podobno to normalne w Stoutach, więc nie pozostaje nic innego jak wypić to piwo. Najważniejsze, że po tak długim leżakowaniu nie nalałem do kufla kwasiora, bo wtedy byłaby tragedia. Człowiek oszczędza, kupuje sprzęt do wyszynku, piwo czeka bardzo długo po to, aby było smaczne, a jak już wszystko jest podłączone, leci kwas. Gorszego scenariusza dla piwowara chyba nikt nie napisze Rybnicki Browar Domowy zaopatrzył się też w kolejne 5 kegów pepsi. Będzie się działo Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) London Ale, które też był łaskaw jeden z bardzo fachowych blogger'ów wypić. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 De Molen Amarillo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Bishops finger z Shepherd Neame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Bardzo dobre, jak będziesz miał możliwość, spróbuj tego ; ciekawy browar. Dobry jest też Spitfire (choć podobno są dwa). Rozlaliśmy duże (1,5 litra) Alpejskie ciemne-wszystko w normie, gruit'y nie mają czasu się zepsuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Niestety ostatnie alpejskie to jednak jakaś cholerna śluzowatość, coś tam się dzieje (na drożdżach pojawił się nowy organizm, i on walczy z alkoholem, do tego zaczyna walić octem-opinia eksperta), jutro sprawdzam i raczej butelki pójdą do umycia i wyparzenia. I na smutek taka mieszanka 1/2 pilznera 1/2 koźlaka-bardzo dobry napój. Poprzednio mieszałem lager z schwarzbierem, ale nie był tak fajny jak to ostatnie połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Malinowe z receptury ZbyszkaT. Git kompocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Za namowa Bogiego dzis 1698, ktore dzis dorwalem Mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Dzisiaj padło na Heineken'a from NL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Ja Flensburger Pilsner - dostałem skrzynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Ja natomiast Guinness Black Lager, ktorego dzis dorwalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dziś nie, ale mam: Chapeau Faro, Thornbridge Jaipur, Kocour Kubik, Black Hope, i Kruka, a jedzie do mnie: Smoky Joe, Lwówek Belg, Śląskie Ciemne (niezmierniem ciekaw), Lubelskie Koźlak, i sam Kuguar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Smoky Joe, Klawe! (warka nr 12), Primator EPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się