crocco Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Kminkowe zabutelkowane.Zarąbiste w smaku i zapachu. Warki 93 poszły do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 W tzw miedzyczasie zabutelkowano Whisky Wooden Ale (czyli 94/4z beczki po whisky) zarabiste w smaku! Pszeniczniaki nr 95 poszły do butelek i się gazują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Warka 96 noc 06.02 2015 pilzneński-3,5kg monachijski I-2,0 kg carabelge-3,0kg wędzony weyerman-5,0kg karmelowy ciemny-0,5kg pszeniczny -1,0kgwsypano do 55stC podgrzewając do 65stC-40' 72stC-40' 78stfiltracja 96/1 Hellertrau Magnum-20g-60' Willamette-25g-5' drożdże Wb-34/70 21.5blg 21l 96/2 Resztki z chmielenia 96/1 na goryczkę-60' 20g Junga-5' drożdże S-23 12.5blg 17l 96/3 30gJunga -60' 25g Kahatu NZ-5' 1kg ekstrakt słodowy bruntal jasny -20' drożdże fermentum Mobile belgijskie 21l 13blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Warka 97 z dnia 08.02 2015 Wędzonki Steinbach wędzony-8kg Whisky Brewfarm-4,3kg Pilzneński-3,4kg Caraaroma-3,4kg 65stC-40' 72stC-40' 78stC-wysładzanie 97/1 27g Hellertrau Magnum-60' 25g Hellertrau Tradition-5' 26blg 20l S-23 gestwa 97/2 20g Polaris DE-60' 20g Hellertrau Tradition-5' 13.5blg 19l WB-34/70 gęstwa 97/3 resztki chmielin po 97/1 i 97/2-na goryczkę 80' 25g Kohatu NZ-20' 25g KohatuNZ-1' 15,5blg 20l DrożdzeFermentis Abbaye Edytowane 8 Lutego 2015 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Warka 98 z dnia 08 06 2015 Pilzneński-13.9kg Monachijski II-1.2kg 65st-30' 73-71st-40' 78st wysładzanie 98/120g Marynka-60' 50g kwiat akacji-10' 20l 16-3blg T-58 butelkowane 20.06 98/2 20g Marynka-60' 50g Wrzos-30' 50g kwiat pierwiosnka-10' 22l 16.5-3blg butelkowane 24.06 98/3 25g Marynka-60' 25g Galaxy-10' 25g Galaxy-5' 22l 15-1blg S-04 butelkowane 20.06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Warka 99 Ra. Barbara Pale Ale-4.0kg Biscuit-1.2kg MonachII-0.5kg 20l wody 67st-90' 78st-wysładzanie 15lwody 80st Marynka23g+ Polaris 12g-90' rabarbar-2.2kg-60' rabarbar-2.8kg-30'+ melasa trzcinowa 0.5kg Saaz-25g-5' 25l 16.5blg S-04 gęstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Rabarbar jakoś wczesniej przygotowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zerwałem, umyłem, pokroiłem i do gara. Wyszedł fanny kwasioł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Widzę sąsiedzie, że szykuje się jubileusz. Hektowarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Warka nr 100 (21.08.2015) Pale Ale-13kg Monachijski II-1.5kg zacieranie 69-65stC-90' 78 wysładzanie 100/1 25g Chinook90' 25g Galaxy-30' 25g Citra-20' 25gCascade10' 25g Galaxy-0' 17l 23.8blg T-58 x 2 100/2chmieliny po 100/1 na goryczkę-90' 40g Lubelski-20' 30ghellertrau Tradition-5' 24l 13.3blg S-05 100/3 30g Polaris-60' 30gHellertrau Tradition-5' 24l 13blg T-58 Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Widzę sąsiedzie, że szykuje się jubileusz. Hektowarka Ano padła hektowarka i bulka sobie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Gratulacje. Życzę co najmniej tysiąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 warka 101 Pale Ale-11.3kg Munich II-2.8kg Carabelge-0.9kg 65st-50' 72st-30' 78 wysładzanie 101/1 55g Chinook-60' 20g Mosaic+20g Equinox+30g Cascade-5' 17l 25blg T-58x2 101/2 Na goryczkę chmiele z warki 101/1 20g Simcoe-5' 20l 11.2blg T-58 101/3 35g Polaris-60' 40g Junga-5' 22l 13blg T-58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Warka102 Pilzneński-2.5kg Pszeniczny-1.5kg Munich II-1.0kg 20g Chinook60' 20g Citra+20g Galaxy+20g Cascade-5' 22l 14blg T-58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Warka 103 Pilzneński-15kg 50stC-10' 67-68 stC-90' (zbyt wysokie podgrzanie ,postanowiłem jechać na leniwca tym bardziej,że robota mi się urodziła). 72-10' 78 -wysładzanie 60l wody 103/1 25g Calypso-60' 25g Calypso-5' 21l 12,2blg old German Altbier Gozdawy 103/2 40g Calypso-60' 25g Hellertrau Tradition-5' 20l 15blg German Lager Gozdawy 103/3 25g Iunga060, 25g Kazbek-5' 16l 14blg Old German Altbier gozdawy 103/4 20g Chinook-60' 30g Simcoe-5' 18l 11.5blg Nothingham Donstar Edytowane 14 Grudnia 2015 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 WARKA 104 z dnia24 stycznia pilzneński-10kg wiedeński-5kg karmelowy strzegom-1.0kg pszeniczny-0,3kg 65stC-40' 72stC-40' 78stC-wysładzanie 104/1 25g Iunga 60' 25g Kazbek-5' 20l 12.8blg W 34/70 104/2 25g Iunga-60' 23g Hellertrau tradition-5' 20l 14blg W34/70 104/3 25g Iunga-60' 25g Smaragd-5' 21l 12blg S-23 104/4 25g Iunga-60' 25g new zeland Hops 21l 12blg S-23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Po dość długiej przerwie i u warzeniu w tym czasie 9 warek 500 litrowych w Browarze JAP czas na coś domowego. Warka 105 lipiec Pszeniczne z puszki ...i tyle. Naszła mnie ochota na coś szybkiego a i leń nie pozwolił mi zacierać. wyszło niezłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Przy okazji robienia whisky poczęło się parę warek na słodzie dymionym. Warka 106 22.08 2016 4,5kg pilzneński dymiony torfem Bruntal 67stC-90' 78stC-wysładzanie kwiat wrzosu-50g-60' pierwiosnek-50g-20' akacja-50g-20' mięta pieprzowa 40g-5' 11blg Drożdże Gozdawa Porter i kwas Bulka aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Warka 107 23 08.2016 4.5kg pilzneński wędzony torfem Bruntal 67-68st-100' 78stC-wysładzanie Chinool60'-20g Lawenda50g-10, 14,5blg drożdże S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Warka 108 24.08.2016 4.0 kg pilzneński wędzony torfem Bruntal 67stC-90' 78stC-wysładzanie Chinook-30g-60' ElDorado 30g-5' Citra 30g-5' 11blg drożdże West Coast Gozdawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Warka 109 25.08 2016 Pilzneński wędzony torfem Bruntal-4kg Monachijski II-1kg 67stC-90' 78stC-wysładzanie Chinook-20g-60' Mosaic-30g-5' 11blg drożdże S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Warka 110 25.08.2016 Pilzneński 6.25kg pszeniczny-0.25kg 67stC-100' 78stC-wysładzanie Marynka 30g-60' Mosaic 30g-5' 14.5blg drożdże S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Warka 111 26.08 2016 pilzneński2.2kg pszeniczny-0.35kg wędzony czereśnią strzegom-3kg monachijski -1.4kg 67stC-100' 78stC wysładzanie Marynka10g-60'Chinook15g-60' Mosaic,Simcoe,Citra,ElDorado-po 30g-10' 19blg drożdże S-04 Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Warka112 26.08.2016 pilzneński 3kg 67stC-100' 78stC-wysładzanie Po przefiltrowaniu w dniu 21 .08.2016 zostawione aby lekko skwaśniało. 26 sierpnia przegotowane chmielenie częścią chmieli po warce 111-60' 40g rumianku -10' 11.5blg drożdże POV Gozdawa 2 saszetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 115 warek i wystarczy JackStyle 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się