Skocz do zawartości

Browar Arkowy


Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

W tzw miedzyczasie zabutelkowano Whisky Wooden Ale (czyli 94/4z beczki po whisky) zarabiste w smaku!

Pszeniczniaki nr 95 poszły do butelek i się gazują.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 96 noc 06.02 2015

pilzneński-3,5kg

monachijski I-2,0 kg

carabelge-3,0kg

wędzony weyerman-5,0kg

karmelowy ciemny-0,5kg

pszeniczny -1,0kgwsypano do 55stC podgrzewając do 65stC-40'

72stC-40'

78stfiltracja

 

96/1

Hellertrau Magnum-20g-60'

Willamette-25g-5'

drożdże Wb-34/70 21.5blg 21l

 

96/2

Resztki z chmielenia 96/1 na goryczkę-60'

20g Junga-5'

drożdże S-23 12.5blg 17l

 

96/3

30gJunga -60'

25g Kahatu NZ-5'

1kg ekstrakt słodowy bruntal jasny -20'

drożdże fermentum Mobile belgijskie 21l 13blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 97 z dnia 08.02 2015 Wędzonki

 

Steinbach wędzony-8kg

Whisky Brewfarm-4,3kg

Pilzneński-3,4kg

Caraaroma-3,4kg

 

65stC-40'

72stC-40'

78stC-wysładzanie

 

97/1

27g Hellertrau Magnum-60'

25g Hellertrau Tradition-5'

26blg 20l S-23 gestwa

 

97/2

20g Polaris DE-60'

20g Hellertrau Tradition-5'

13.5blg 19l WB-34/70 gęstwa

 

97/3

resztki chmielin po 97/1 i 97/2-na goryczkę 80'

25g Kohatu NZ-20'

25g KohatuNZ-1'

15,5blg 20l DrożdzeFermentis Abbaye

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Warka 98 z dnia 08 06 2015

 

Pilzneński-13.9kg

Monachijski II-1.2kg

65st-30'

73-71st-40'

78st wysładzanie

98/120g Marynka-60'

50g kwiat akacji-10'

20l   16-3blg   T-58 butelkowane 20.06

 

98/2 20g Marynka-60'

50g Wrzos-30'

50g kwiat pierwiosnka-10'

22l   16.5-3blg  butelkowane 24.06

 

98/3

25g Marynka-60'

25g Galaxy-10'

25g Galaxy-5'

22l   15-1blg  S-04   butelkowane 20.06

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 99 Ra. Barbara

 

Pale Ale-4.0kg

Biscuit-1.2kg

MonachII-0.5kg

20l wody

 

67st-90'

78st-wysładzanie 15lwody 80st

Marynka23g+ Polaris 12g-90'

rabarbar-2.2kg-60'

rabarbar-2.8kg-30'+ melasa trzcinowa 0.5kg

Saaz-25g-5'

25l   16.5blg   S-04 gęstwa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka nr 100 (21.08.2015)

Pale Ale-13kg

Monachijski II-1.5kg

 

zacieranie 69-65stC-90'

78 wysładzanie

 

100/1

25g Chinook90'

25g Galaxy-30'

25g Citra-20'

25gCascade10'

25g Galaxy-0'

17l   23.8blg  T-58 x 2

 

100/2chmieliny po 100/1 na goryczkę-90'

40g Lubelski-20'

30ghellertrau Tradition-5'

24l   13.3blg  S-05

 

100/3

30g Polaris-60'

30gHellertrau Tradition-5'

24l   13blg  T-58

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

warka 101

Pale Ale-11.3kg

Munich II-2.8kg

Carabelge-0.9kg

65st-50'

72st-30'

78 wysładzanie

101/1

55g Chinook-60'

20g Mosaic+20g Equinox+30g Cascade-5'

17l   25blg   T-58x2

 

101/2

Na goryczkę chmiele z warki 101/1

20g Simcoe-5'

20l   11.2blg   T-58

 

101/3

35g Polaris-60'

40g Junga-5'

22l   13blg   T-58

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka 103

Pilzneński-15kg

50stC-10'

67-68 stC-90' (zbyt wysokie podgrzanie ,postanowiłem jechać na leniwca tym bardziej,że robota mi się urodziła).

72-10'

78 -wysładzanie 60l wody

 

103/1

25g Calypso-60'

25g Calypso-5'

21l 12,2blg   old German Altbier Gozdawy

 

103/2

40g Calypso-60'

25g Hellertrau Tradition-5'

20l   15blg   German Lager Gozdawy

 

103/3

25g Iunga060,

25g Kazbek-5'

16l   14blg   Old German Altbier gozdawy

 

103/4

20g Chinook-60'

30g Simcoe-5'

18l   11.5blg   Nothingham Donstar

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

WARKA 104 z dnia24 stycznia

pilzneński-10kg

wiedeński-5kg

karmelowy strzegom-1.0kg

pszeniczny-0,3kg

 

65stC-40'

72stC-40'

78stC-wysładzanie

 104/1

25g Iunga 60'

25g Kazbek-5'

20l   12.8blg   W 34/70

 

104/2

25g Iunga-60'

23g Hellertrau tradition-5'

20l   14blg   W34/70

 

104/3

25g Iunga-60'

25g Smaragd-5'

21l   12blg   S-23

 

104/4

25g Iunga-60'

25g new zeland Hops

21l   12blg   S-23

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Po dość długiej przerwie i u warzeniu w tym czasie 9 warek 500 litrowych w Browarze JAP czas na coś domowego.

 

Warka 105 lipiec Pszeniczne z puszki ...i tyle.

Naszła mnie ochota na coś szybkiego a i leń nie pozwolił mi zacierać.

wyszło niezłe

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przy okazji robienia whisky poczęło się parę warek na słodzie dymionym.

Warka 106   22.08 2016

4,5kg pilzneński dymiony torfem Bruntal

67stC-90'

78stC-wysładzanie

kwiat wrzosu-50g-60'

pierwiosnek-50g-20'

akacja-50g-20'

mięta pieprzowa 40g-5'

11blg   Drożdże Gozdawa Porter i kwas

Bulka aż miło

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 108   24.08.2016

4.0 kg pilzneński wędzony torfem Bruntal

67stC-90'

78stC-wysładzanie

Chinook-30g-60'

ElDorado 30g-5'

Citra 30g-5'

11blg   drożdże West Coast Gozdawa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 111   26.08 2016

pilzneński2.2kg

pszeniczny-0.35kg

wędzony czereśnią strzegom-3kg

monachijski -1.4kg

67stC-100'

78stC wysładzanie

Marynka10g-60'Chinook15g-60'

Mosaic,Simcoe,Citra,ElDorado-po 30g-10'

19blg   drożdże S-04

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka112    26.08.2016

pilzneński 3kg

67stC-100'

78stC-wysładzanie

Po przefiltrowaniu w dniu 21 .08.2016 zostawione aby lekko skwaśniało.

26 sierpnia przegotowane

chmielenie częścią chmieli po warce 111-60'

40g rumianku -10'

11.5blg   drożdże POV Gozdawa 2 saszetki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.