crocco Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) Zabutelkowano 69/1 , 70/1 ,71/1. Edytowane 13 Marca 2013 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Warka 62 Pilzneński-2kg Manachijski-2kg Caraaroma-0.2kg Melanoidowy-0.3kg Pale ale--1.5kg 61-63st- 35min(niesprawny termometr z Ikei się okazało) 72st-40min (Ikeę wywaliłem tu jest pomiar właściwy) 78st -wysładzanie. Warka 62/1 19.5l-10blg 25gr Marynka-60min 31dkg owoce jałowca 60min wyszło 14l-13,6blg drożdże Nottingham Donstar Witam serdecznie,interesuje mnie, jak wyszła warka 62/1 - mam ochotę zrobić piwo z jałowcem. Jakieś uwagi/wskazówki?pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2013 przez lkulos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Pysznie wyszła.Smak trochę nietypowy ,ale mało już co zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Akurat piję ostatnią butelkę,polecam-pyszna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ilość jałowca imponująca, 310g - ale może tyle trzeba, żeby go było czuć. W moim nie czuć 90g, nic a nic. Następne będzie znowu z 3x większą ilością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Jagody jałowca nie były zmielone i dlatego dopiero po takiej dawce było je czuć.(inna sprawa,że tyle miałem i dałem ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Tutaj się zgadzam, żeby jałowiec uzyskał pełnię smaku (dotyczy to także gotowania) należy jagody przynajmniej lekko rozgnieść... Może ja zmniejszę ilość jałowca tak o 1/3 i je rozgniotę W każdym razie planuję warzenie na początek kwietnia, na pewno dam znać, jak poszło. Dziękuję bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Zabutelkowano 70/3 i 71/2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) Zabutelkowano 70/2. Warka 72-24 marzec 2013 5kg wędzony czeski 4kg monachijski 3kg pilzneński 0,6kg caraaroma 0,4kg carabohemian 0,1kg specjal B 65st-50min 72 st 60min 72/1 40g marynka-70min 25g styrian golding-20min 18l 18blg 2522 Ardennes-gęstwa 3 zbiór 72/2 40gmarynka -70min 25g wilamette-15min 19l 17blg 2522 Ardennes-gęstwa 3 zbiór 72/3 30g kwiat lawendy-60min 20g kwiat lawendy -10min 15l 15blg 2522 Ardennes gęstwa 3 zbiór. Edytowane 26 Marca 2013 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Warki 72/1 72/2 72/3 poszły do butelek.Lawenda niezła w smaku. Warka 73 z 13.04 2013. 5kg Pale Ale 5kg Mild Ale 3kg Abbey Malt 0,3kg Carared 56st-20mi(zepsuty termometr) 67st-80min 73/1 20gr chinook-60min 20g amarillo-10min 18l 16blg ardennes 73/2 25g styrian golding-60min 25g perle-10min 22l 13,8blg ardennes 73/3 25g hel.hasbrucker-60min 25g fugless-10min 20l 14,5blg ardennes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Warka 74 z 14.04 2013 Pilzneński-4,5kg Wiedeński-8kg Czeski wędzony torfem-1kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Czeski wędzony torfem? Z jakiej to słodowni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Slad ceski ,pilznenskeho typu,nakurowany do kupienia w http://www.domacimikropivovary.cz/e-obchod/slady/ Niestety jest bardzo słabo wędzony.Została mi resztka więc wykorzystałem bardziej jako zwykły pilzneński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Warka 74-cd 74/1 marynka 25g-60min owoce jałowca zgniecione 20g-10min 18 l 16,8blg drożdże ardennes 74/2 marynka25g-60min kwiat lawendy 10g-10min 20l 11,2blg ardennes 74/3 25gmarynka-60min 10gliście mięty-10min 19l 16,4blg ardennes 74/4 marynka 25g-60min mięta liście-5gr-10min 10l 15blg ardennes Już wszystko wesoło bulka,tylko pies nie śpi i przeprowadził się na schody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Slad ceski ,pilznenskeho typu,nakurowany do kupienia w http://www.domacimik...e-obchod/slady/ Niestety jest bardzo słabo wędzony.Została mi resztka więc wykorzystałem bardziej jako zwykły pilzneński. Przyzwoite ceny, testowałeś jeszcze jakieś słody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Właściwie prawie wszystkie i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Warki z numeracji 73 i 74 zabutelkowane pomiędzy 5 maja a 17 maja.. Ale spóźnienie w opisach. A warzyć nadal nie ma kiedy. Piję sobie 73/3-bardzo fajne piwko wyszło. Piana średniopęcherzykowata ,gęsta ,utrzymuje się cały czas kożuszek na piwie.kolor-złoto miedziany,smak słodowy z lekką goryczką,wysycenie średnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Areczku, powiedz mi, które miętowe mi tak smakowało? Bo zdaje się, że z warki 74, ale nie wiem, czy 74/3 czy 74/4? I lawenda, co miałeś, to też warka 74? I daj znać, czy dasz radę dotrzeć w sobotę do Gliwic, jak tak, to przyniosę Ci piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Tak ,to były z warki 74. Lawenda była i 74 i ta wcześniejsza. Reszta na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Warka 75 z dnia 13 07 2013 Pszeniczny-6.1kg Pszeniczny czekoladowy-0.5kg Pilzneński-5kg Monachijski-1kg 44st-30' 55st-20' 65st-40' 72st-30' 78st-wysładzanie 75/1 Lubelski 40g-60' Cascade30g-10' 16blg -4blg 22l German Wheat Zabutelkowano 07 08 2013 75/2 Lubelski 50g-60' Continental 30g10' Continental 20g-5' 14blg 17l German Wheat 75/3 Lubelski 50g-60' Fuggles 50g-10' 18blg 14l German Wheat Już fajnie bulkają. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Warka 76 z dnia 15 07 2013 Misie Pilzneński-10kg Monachijski-1kg Caraaroma-0.5kg Carabelge-3.2kg 65st-40' 72st-40' 76/1 MiśMały 35g Marynka-60' 30gGalaxy-5' 8.5blg -1blg 20l Brewfarm Blanche Zabutelkowane-06.08 2013 76/2 Miś Na Nogach 40g Lubelski-60' 30g Amarillo-10' 10blg-1.5blg 18l T-58 Zabutelkowane 06 08 2013 76/3 Miś Mocny 40g Lubelski-60' 40g Citra-10' 21blg-5blg 20l Trappist 76/4 Miś Dostojny 30g Lubelski-60' 20g Perle-10' 13.8blg-1.5blg 15l Trappist Zabutelkowane 06 08 2013 Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Nastał czas butelkowania.76/1 ,76/2, 76/4 wczoraj rozlano. Smaki ciekawe choć wyszło mocno goryczkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Czy 76/2 to było to, co mi tak smakowało na spotkaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) I nastał ten czas... warka 77z dnia 07.10.2013 pilzneński-12kg monachijski II-2kg carared-1.5kg caraaroma-0.5kg 65st-50' 72st-55' 78st-wysładzanie 77/1 30g hellertrau Taurus-60' 20g amarillo-10' drożdże-1187 ringwood ale 20l 19.2-6blg Rozlane 03.11.2013 77/2 20g hellertrau magnum-60' 50g lubelski-10' drożdże high trappist gravity gęstwa 17l 19.2-2blg butelkowane 25.10.13 77/3 25g taurus-70' 25g continental-10' 15gkwiat hibiskusa-5' 20l 13-1blg drożdże t-58 butelkowane 24.10.13 77/4 30g taurus-60' 40g cascade-10' drożdże us-05 17l 13.8-3blg butelkowane 24.10.13 Edytowane 5 Listopada 2013 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Warka 78 z dnia 08.10.2013 monachijskiII-5kg pilzneński-4kg ceski nakurovany-3.2kg carabohemian-1.4kg 65st-50' 72st-40' 78/1 40g Taurus-60' 30g Perle-10' 10g Continental-5' drożdże 1388 Belgian Strong Ale 20l 16-5 blg butelkowane 03.11.2013. 78/2 30g taurus-60' 20g kent goldings-10' 50g mięta pieprzowa suszona-5' drożdże w 34-70 21l 15-1blg butelkowanie-21.1013 78/3 30g taurus-60' 20g cascade-10' drożdże t-58 18l 13-1blg butelkowane 25.10.13 78/4 10g taurus-60' 10g cascade-10' 15g kminek mielony-5' drożdże t-58 8l 13.2-3blg butelkowane 21.1013 Edytowane 5 Listopada 2013 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się