crocco Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Warka sylwestrowo-noworoczna Nr.79 czeski wędzony torfem-5kg pilzneński-7kg monachijski II-1kg melanoidowy-0,25kg carared-0,3kg 67-63stC-30min 73-71stC-60min 78-wysładzanie 79/1 20g cascade-60 min 20g cascade-5min 25 cascade-2min 1kg cukier kandyzowany brązowy 28blg-2blg 17l butelkowane 25.01 2014 Trappist high Gravity 79/2 25g Hellentrau Taurus-60min 25g Galaxy-5min 15,2blg-2blg 22l butelkowane 25.01.2014 Ringwood Ale 79/3 chmiele pozostałe po chmieleniu79/2+ 20g Galaxy-60min lawenda suszona-5g+ mięta pieprzowa 10g -10min 11blg-2blg 21l S-04 08.01 2014 (1blg)-poszło na cichą z dodatkiem 20g cascade butelkowane 25.01.2014 Edytowane 1 Lutego 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 79/1 28blg 17l Trappist high Gravity Wiesz, że chcę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 79/1 28blg 17l Trappist high Gravity Wiesz, że chcę? Na razie zszedł do 8blg. Wiem,popróbujesz na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Warka 80 pszeniczny jasny-7kg pilzneński-5kg monachijski-1,5kg caramunichII-1kg czekoladowy 1200ebc-0,2kg 44stC-30min 65stC-40min 72stC(+czekoladowy)-40min 78stC -wysładzanie 80/1 20g hellertrau taurus-60' 20g kent goldings-10' 22l 19blg-4blg butelkowane 01.02.2014 3638 bavarian wheat 80/2 20g hellertrau magnum-60' 25g willamette-10' 20g galaxy-5' 22,5l 17.8blg-4blg butelkowane 26.01.2014 mauriebrew weiss 80/3 25g junga-60' 20g junga-10' 20g junga-5' 50g stewia -30' 20l 8.5blg-1,5blg butelkowane 26.01 2014 mauriebrew weiss Edytowane 1 Lutego 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Warka 81 pilzneński-3kg monachijski-1kg caramunichII-0,3kg melanoidowy -0,1kg 20g hellertrau magnum-60' 20g hellertrau magnum -5' 24l 13.8blg-2blg butelkowane 26.01.2014 S-04 Edytowane 28 Stycznia 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Warka 82 Pokazowa.Pomagał i uczył się warzyć kolega Andrzej. Czeski wędzony torfem-5kg Wędzony Steinbach-3.5kg Monachijski II-4kg Melanoidowy-1.0 kg 62-65stC-30' 72stC-40' 82/1 20g Hellertrau Magnum-60' 40g Junga-5' 24.5blg -3blg 31l Butelkowane 24.02 2014 S-23 III zbiór 82/2 20g Hellertrau Taurus-60' 25g Galaxy-5' 12blg -3blg 18l butelkowane 24.02 2014 Brewfarmlager 82/3 25g Hellertrau Taurus-60' 40g Cascade 5' 12blg-3blg 17.5l butelkowane 24.02 2014 2205 Bavarian Lager Edytowane 20 Marca 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Ten czeski wędzony to Bruntal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Warka 83 Pokazowa. Aby wiedzę Andrzeja rozszerzyć doszło do Brewkita . Dark Belgian Ale z Gozdawy na cukrze kandyzowanym i typowych dla tego piwa drożdżach. Myślę,że jednak Andrzej wybierze zacieranie. 12blg 20.5l Edytowane 1 Lutego 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Warka 84 z dnia 14.02 2014 Pale Ale-5kg Monachijski I-3kg Monachijski II-1kg Carared-0.5kg Jęczmień palony-0.5kg Zywiecki palony-0.3kg Czekoladowy-0.2kg Płatki skleikowane-owsiane-0.5kg, jęczmienne-0.4kg, pszeniczne-0.4kg 65stC-40' 68stC-60min + słody ciemne + płatki 72stC-35' 78stC-wysładzanie 84/1 RIS 20g-Hellertrau Magnum-60' 20g-Galaxy-5' 18l 23blg-3blg butelkowane 12.03 2014 Ringwood Ale 84/2 Milk Stout 20g-Hellertrau Magnum-60' 20g-Cascade-10'+ laktoza-0.5kg 18l 12blg-4blg butelkowane 02.03.2014 Ringwood Ale 84/3 Stout na Trepach 40g-Lubelski-60' 30g-Galaxy-10' 13l 11blg-2blg butelkowane 02.03 2014 Trappist High Gravity Edytowane 20 Marca 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Warka 85 z dnia 15.02 2014 Pale Ale -5kg Monachijski I-1.5kg Monachijski II-1.0kg Caramunich II-1.0kg Carared-0.7kg Carafa I-0.2kg Czekoladowy -0.2kg Płatki skleikowane-jęczmienne-0.6kg, owsiane-0.5kg 65stC-35' 72stC-50'+ ciemne 85/1 Porter Bałtycki 30g-Hellertrau Magnum-60' 20g-Junga-10' 16l 23.2blg-7blg cicha-02.03 2014-8blg butelkowane 20.03 2014 S-23 gęstwa 85/2 Ciemniak 20g-Hellertrau Magnum-60' 30g-Galaxy-10' 16l 10.5 blg-2blg butelkowane02.03 2014 Trappist High Gravity Edytowane 20 Marca 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Arek, dzięki za podarowane piwa (spożyte przy dzisiejszym warzeniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Warka 86 jasne olszowe Pilzneński wędzony wczoraj olchą-2kg Pilzneński-3kg 65st-35' 72st-35' 78 wysładzanie i filtracja 60min-20g junga 5min 20g junga S-04 23l 13blg Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Warka 87 3,2kg wędzone whisky brewfarm 5 kg pilzneński 5kg monachijski II 1 kg carared 65st-25min 72 st-50min 78 wysładzanie 87/1 "13" 20g Junga-60' 20g cascade-5' S-23 po porterze 17l 13blg-3blg butelkowane 04.05 2014 87/2 trawka 20gJunga 100g trawa cytrynowa-10' 20g galaxy-2' 21l 10,5blg-2blg butelkowane 04.05 2014 s-23 87/3 Juwenda 20g Junga-60' 50g lawenda 10' 16l 13blg-4blg S-04 butelkowane 27.04 2014 87/4 Szałowa cascada 20g Junga-60' 50g szałwia-10' 30g cascade-2' 16l 11blg-2 blg S-04 butelkowane 27.04 2014 Edytowane 4 Maja 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Warka 88 6kg pilzneński 5kg monachijski II 3kg caramunich II 67-63st-45' 72-71st-55' 78st wysładzanie 88/1 Krzepiciel 20g hellertrau magnum-60' 20g simcoe-5' 22l 17,2blg-5blg S-04 gęstwa butelkowane 30.05 2014 88/2 Wrzos 20g junga-60' 50g kwiat wrzosu-15' 19l 10blg-2 trappist high gravity butelkowane 30.05.2014 88/3 Mięta 20g junga-60' 50g mięta pieprzowa-10' 22l 15blg-2blg S-04 butelkowane 30.05.2014 Edytowane 31 Maja 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 No i koniec na te półrocze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Warka 89.Olszowe Koźlaki 5kg-wędzony olszą pilzneński 4.5 kg pilzneński 5kg monachijski II 0.8 kg carared 55stC -10' 65stC -40' 72stC -40' 78st C wysładzanie 89/1-Olsza Simkowa 25g Hellertau Magnum-60' 50g Simcoe-5' 23l 12.5blg Trappist High Gravity I gęstwa Zabutelkowano 16.08 2014 89/2-Olsza Wilusia 20g Junga--60/ 30g Willamette-5' 20l 18.7 blg S-04 Zabutelkowano 16.08. 2014 89/3-Olsza Kaskaderek 20g Junga-60' 20g Cascade-5' 21l 6blg S-04 Zabutelkowano 16.08.2014 89/4 Młoda Olsza 20g Junga-60' 25g Junga-5' 20l 17.8blg S-04 Zabutelkowano 16.08 2014 Edytowane 7 Września 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Warka 90 Lipcowe 5kg Wiedeński 5kg Monachijski I 4.8kg Pilzneński 0.5 kg Zakwaszający 65-63stC-50' 72stC-40' 78stC wysładzanie 90/1-Kaśka 20g Hellertau Magnum-60' 40g Cascade-5' 14l 12blg S-04 Zabutelkowano 17.08 2014 90/2-Simcia 20g Hellertau Magnum-60' 30g Simcoe-5' 14l 12blg US-WC Gozdawa Zabutelkowano 17.08 2014 90/3-Rumień 20g Hellertau Magnum-60' 20g Cascade-5' 15g Galaxy-5' 23l 23blg-1blg THG 17 .08 dodano 1kg miodu + 50g rumianku suszonego zabutelkowano 05 .09 2014 Edytowane 7 Września 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Warki 89 i 90/1, 90/2 ro lane 15 sierpnia. Do 90/3 dodano kilo miodu i czekam. Prized dodaniem miodu zeszło do 1 blg. Trappisty to żarłacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Późno ale trzeba zacząć sezon.Warka wczorajsza. Warka 91 Pale Ale-8.5kg Monachijski II-2kg Abbey Malt-3.5kg Specjal B-0.5kg Carabelge-2.0 kg 65st-40' 72st-(miało być 30' ale wyjazd wyskoczył )-70' 78st-wysładzanie warka 91/125g Junga-60' 25g Kent Golding-5' 18blg-3 19l drożdże trappisty 91/2 25g Hellertrau Magnum-60' 25g Willamette-5' 16blg -1 19l drożdże Gozdawa US-WC 91/3 25g Chinook-60/ 25g Chinook 5' 12 blg 20l drożdże S-04 91/4 25g Chinook-60' 25g mięta pieprzowa-5' 14,5blg-1 10l drożdże Gozdawa US-WC Wszystkie zabutelkowane 06 .11 2014. Edytowane 9 Listopada 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Warki nr 91 zabutelkowane w czwartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Warka 92-Metalowa Pale Ale-5.7kg Munich II-3.0kg Carabelge-2.9kg Pilzneński-1.1kg Specjal B-0.5kg 65stC40" 72stC-30' 78stC-wysładzanie 92/1 Furia 30gJunga-60' 30g Chellenger-1' 22l 15blg S-04 gęstwa 92/2 Rudra 30g Chellenger-60' 30 Żatecki-1' 17l 13blg Nothingham Donstar 92/3 Onkel Tom 25g Hellertrau Magnum-60' 30g Cascade-1' 20l 10,5blg US-WC Gozdawa gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Warka 93 Pilzneński10.25kg Wiedeński 5kg 30'-65st 40'72st 78st wysładzanie 93/1 50g Junga-60' 50g Citra-20' 50gCitra 5' 15blg 35l 18l-S23, 17l- W 34/70 93/2 Na goryczkę chmiel odzyskany z 93/1 -60' 20'-Citra 25g 5' Citra 25g 16blg 21l Gozdawa German Lager W-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Warka 94 pilzneński-12.6kg Abbey Malt-1.8kg 67st-40' 72st-30' 78st wysładzanie 94/1 50g Hellertrau Magnum-60' 50g Cascade--5' 18blg 35l Donstar Nottingham 94/2 resztki po 94/1-60' 95g Żatecki -5' 10blg 30l Nottingham Donstar Edytowane 23 Grudnia 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Warka 94 poszła do butelek. 10l warki 94/1 poszło do beczki po whisky, 5litrów poszło na cichą z kminkiem. Warki 93 poszły do lagerowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Warka 95 Pszekożlak wędzony.z dnia 12.01 2015 Pilzneński-5kg Pszeniczny 5kg Wędzony Weyerman-5kg MonachijskiI-2kg Caramunich III-1kg pszeniczny 44st-40'podgrzane do 65 i dodane do reszty reszta 65stC-40' 72stC-40 78stC-wysładzanie 95/1 Hellertrau Magnum 25g-60' Styrian Golding-25g-5' 14blg 24l Munich Donstar uwodnione. 95/2 Hellertrau Magnum 25g-60' Kent Golding-30g-5' 16blg 20l WB-06 gęstwa 95/3 Hellertrau Magnum 25g-60' Styrian Golding-30g-5' 13blg 23l WB-06 uwodnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się