Skocz do zawartości

Browar Arkowy


Rekomendowane odpowiedzi

Warka sylwestrowo-noworoczna

Nr.79

 

czeski wędzony torfem-5kg

pilzneński-7kg

monachijski II-1kg

melanoidowy-0,25kg

carared-0,3kg

 

67-63stC-30min

73-71stC-60min

78-wysładzanie

 

79/1

20g cascade-60 min

20g cascade-5min

25 cascade-2min

1kg cukier kandyzowany brązowy

 

28blg-2blg 17l

butelkowane 25.01 2014

Trappist high Gravity

 

79/2

25g Hellentrau Taurus-60min

25g Galaxy-5min

15,2blg-2blg 22l

butelkowane 25.01.2014

Ringwood Ale

 

79/3

chmiele pozostałe po chmieleniu79/2+ 20g Galaxy-60min

lawenda suszona-5g+ mięta pieprzowa 10g -10min

11blg-2blg 21l

S-04

08.01 2014 (1blg)-poszło na cichą z dodatkiem 20g cascade

butelkowane 25.01.2014

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 80

pszeniczny jasny-7kg

pilzneński-5kg

monachijski-1,5kg

caramunichII-1kg

czekoladowy 1200ebc-0,2kg

 

44stC-30min

65stC-40min

72stC(+czekoladowy)-40min

78stC -wysładzanie

 

80/1

20g hellertrau taurus-60'

20g kent goldings-10'

22l 19blg-4blg

butelkowane 01.02.2014

3638 bavarian wheat

 

80/2

20g hellertrau magnum-60'

25g willamette-10'

20g galaxy-5'

22,5l 17.8blg-4blg

butelkowane 26.01.2014

mauriebrew weiss

 

80/3

25g junga-60'

20g junga-10'

20g junga-5'

50g stewia -30'

20l 8.5blg-1,5blg

butelkowane 26.01 2014

mauriebrew weiss

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 81

pilzneński-3kg

monachijski-1kg

caramunichII-0,3kg

melanoidowy -0,1kg

 

20g hellertrau magnum-60'

20g hellertrau magnum -5'

24l 13.8blg-2blg

butelkowane 26.01.2014

S-04

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka 82 Pokazowa.Pomagał i uczył się warzyć kolega Andrzej.

 

Czeski wędzony torfem-5kg

Wędzony Steinbach-3.5kg

Monachijski II-4kg

Melanoidowy-1.0 kg

 

62-65stC-30'

72stC-40'

 

82/1

20g Hellertrau Magnum-60'

40g Junga-5'

24.5blg -3blg 31l

Butelkowane 24.02 2014

S-23 III zbiór

 

82/2

20g Hellertrau Taurus-60'

25g Galaxy-5'

12blg -3blg 18l

butelkowane 24.02 2014

Brewfarmlager

 

82/3

25g Hellertrau Taurus-60'

40g Cascade 5'

12blg-3blg 17.5l

butelkowane 24.02 2014

2205 Bavarian Lager

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 83 Pokazowa.

Aby wiedzę Andrzeja rozszerzyć doszło do Brewkita .

Dark Belgian Ale z Gozdawy na cukrze kandyzowanym i typowych dla tego piwa drożdżach.

Myślę,że jednak Andrzej wybierze zacieranie.

12blg 20.5l

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 84 z dnia 14.02 2014

Pale Ale-5kg

Monachijski I-3kg Monachijski II-1kg

Carared-0.5kg

Jęczmień palony-0.5kg

Zywiecki palony-0.3kg

Czekoladowy-0.2kg

Płatki skleikowane-owsiane-0.5kg, jęczmienne-0.4kg, pszeniczne-0.4kg

 

65stC-40'

68stC-60min + słody ciemne + płatki

72stC-35'

78stC-wysładzanie

 

84/1 RIS

20g-Hellertrau Magnum-60'

20g-Galaxy-5'

18l 23blg-3blg

butelkowane 12.03 2014

Ringwood Ale

 

84/2 Milk Stout

20g-Hellertrau Magnum-60'

20g-Cascade-10'+ laktoza-0.5kg

18l 12blg-4blg

butelkowane 02.03.2014

Ringwood Ale

 

84/3 Stout na Trepach

40g-Lubelski-60'

30g-Galaxy-10'

13l 11blg-2blg

butelkowane 02.03 2014

Trappist High Gravity

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 85 z dnia 15.02 2014

 

Pale Ale -5kg

Monachijski I-1.5kg

Monachijski II-1.0kg

Caramunich II-1.0kg

Carared-0.7kg

Carafa I-0.2kg

Czekoladowy -0.2kg

Płatki skleikowane-jęczmienne-0.6kg, owsiane-0.5kg

 

65stC-35'

72stC-50'+ ciemne

 

85/1 Porter Bałtycki

30g-Hellertrau Magnum-60'

20g-Junga-10'

16l 23.2blg-7blg

cicha-02.03 2014-8blg

butelkowane 20.03 2014

S-23 gęstwa

 

85/2 Ciemniak

20g-Hellertrau Magnum-60'

30g-Galaxy-10'

16l 10.5 blg-2blg

butelkowane02.03 2014

Trappist High Gravity

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka 86 jasne olszowe

 

Pilzneński wędzony wczoraj olchą-2kg

Pilzneński-3kg

 

65st-35'

72st-35'

78 wysładzanie i filtracja

60min-20g junga

5min 20g junga

S-04

23l 13blg

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 87

 

3,2kg wędzone whisky brewfarm

5 kg pilzneński

5kg monachijski II

1 kg carared

 

65st-25min

72 st-50min

78 wysładzanie

 

87/1 "13"

20g Junga-60'

20g cascade-5'

S-23 po porterze

17l 13blg-3blg

butelkowane 04.05 2014

 

87/2 trawka

20gJunga

100g trawa cytrynowa-10'

20g galaxy-2'

21l 10,5blg-2blg

butelkowane 04.05 2014

s-23

 

87/3 Juwenda

20g Junga-60'

50g lawenda 10'

16l 13blg-4blg

S-04

butelkowane 27.04 2014

 

87/4 Szałowa cascada

20g Junga-60'

50g szałwia-10'

30g cascade-2'

16l 11blg-2 blg

S-04

butelkowane 27.04 2014

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka 88

 

6kg pilzneński

5kg monachijski II

3kg caramunich II

 

67-63st-45'

72-71st-55'

78st wysładzanie

 

88/1 Krzepiciel

20g hellertrau magnum-60'

20g simcoe-5'

22l 17,2blg-5blg

S-04 gęstwa

butelkowane 30.05 2014

 

88/2 Wrzos

20g junga-60'

50g kwiat wrzosu-15'

19l 10blg-2

trappist high gravity

butelkowane 30.05.2014

 

88/3 Mięta

20g junga-60'

50g mięta pieprzowa-10'

22l 15blg-2blg

S-04

butelkowane 30.05.2014

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Warka 89.Olszowe Koźlaki

 

5kg-wędzony olszą pilzneński

4.5 kg pilzneński

5kg monachijski II

0.8 kg carared

55stC -10'

65stC -40'

72stC -40'

78st C wysładzanie

 

89/1-Olsza Simkowa

25g Hellertau Magnum-60'

50g Simcoe-5'

23l 12.5blg Trappist High Gravity I gęstwa

Zabutelkowano 16.08 2014

 

89/2-Olsza Wilusia

20g Junga--60/

30g Willamette-5'

20l 18.7 blg S-04

Zabutelkowano 16.08. 2014

 

89/3-Olsza Kaskaderek

20g Junga-60'

20g Cascade-5'

21l 6blg S-04

Zabutelkowano 16.08.2014

 

89/4 Młoda Olsza

20g Junga-60'

25g Junga-5'

20l 17.8blg S-04

Zabutelkowano 16.08 2014

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 90 Lipcowe

 

5kg Wiedeński

5kg Monachijski I

4.8kg Pilzneński

0.5 kg Zakwaszający

 

65-63stC-50'

72stC-40'

78stC wysładzanie

 

90/1-Kaśka

 

20g Hellertau Magnum-60'

40g Cascade-5'

14l 12blg S-04

Zabutelkowano 17.08 2014

 

90/2-Simcia

20g Hellertau Magnum-60'

30g Simcoe-5'

14l 12blg US-WC Gozdawa

Zabutelkowano 17.08 2014

 

90/3-Rumień

20g Hellertau Magnum-60'

20g Cascade-5'

15g Galaxy-5'

23l 23blg-1blg THG

17 .08 dodano 1kg miodu + 50g rumianku suszonego

zabutelkowano 05 .09 2014

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Późno ale trzeba zacząć sezon.Warka wczorajsza.

 

Warka 91

Pale Ale-8.5kg

Monachijski II-2kg

Abbey Malt-3.5kg

Specjal B-0.5kg

Carabelge-2.0 kg

 

65st-40'

72st-(miało być 30' ale wyjazd wyskoczył )-70'

78st-wysładzanie

warka 91/125g Junga-60'

25g Kent Golding-5'

18blg-3 19l drożdże trappisty

 

91/2

25g Hellertrau Magnum-60'

25g Willamette-5'

16blg -1 19l drożdże Gozdawa US-WC

 

91/3

25g Chinook-60/

25g Chinook 5'

12 blg 20l drożdże S-04

 

91/4

25g Chinook-60'

25g mięta pieprzowa-5'

14,5blg-1 10l drożdże Gozdawa US-WC

Wszystkie zabutelkowane 06 .11 2014.

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka 92-Metalowa

 

Pale Ale-5.7kg

Munich II-3.0kg

Carabelge-2.9kg

Pilzneński-1.1kg

Specjal B-0.5kg

 

65stC40"

72stC-30'

78stC-wysładzanie

 

92/1 Furia

30gJunga-60'

30g Chellenger-1'

22l 15blg S-04 gęstwa

 

92/2 Rudra

30g Chellenger-60'

30 Żatecki-1'

17l 13blg Nothingham Donstar

 

92/3 Onkel Tom

25g Hellertrau Magnum-60'

30g Cascade-1'

20l 10,5blg US-WC Gozdawa gęstwa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka 93

 

Pilzneński10.25kg

Wiedeński 5kg

30'-65st

40'72st 78st wysładzanie

 

93/1

50g Junga-60'

50g Citra-20'

50gCitra 5'

15blg 35l

18l-S23, 17l- W 34/70

93/2

Na goryczkę chmiel odzyskany z 93/1 -60'

20'-Citra 25g

5' Citra 25g

16blg 21l Gozdawa German Lager W-35

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 94

pilzneński-12.6kg

Abbey Malt-1.8kg

67st-40'

72st-30'

78st wysładzanie

 

94/1

50g Hellertrau Magnum-60'

50g Cascade--5'

18blg 35l Donstar Nottingham

 

94/2

resztki po 94/1-60'

95g Żatecki -5'

10blg 30l Nottingham Donstar

Edytowane przez crocco
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Warka 95 Pszekożlak wędzony.z dnia 12.01 2015

Pilzneński-5kg

Pszeniczny 5kg

Wędzony Weyerman-5kg

MonachijskiI-2kg

Caramunich III-1kg

 

pszeniczny 44st-40'podgrzane do 65 i dodane do reszty

reszta 65stC-40'

72stC-40

78stC-wysładzanie

95/1

Hellertrau Magnum 25g-60'

Styrian Golding-25g-5'

14blg 24l Munich Donstar uwodnione.

 

95/2

Hellertrau Magnum 25g-60'

Kent Golding-30g-5'

16blg 20l WB-06 gęstwa

 

95/3

Hellertrau Magnum 25g-60'

Styrian Golding-30g-5'

13blg 23l WB-06 uwodnione

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.