misiu36100 Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 Witam czy jest możliwość kupienia używanych butelek z ceramicznym korkiem po piwie jak grolsch itd .Idzie kupić nowe tego typu butelki ale cena 4.50 zł to jak dla mnie za drogo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 Witam czy jest możliwość kupienia używanych butelek z ceramicznym korkiem po piwie jak grolsch itd .Idzie kupić nowe tego typu butelki ale cena 4.50 zł to jak dla mnie za drogo. Ja na szczęście nie mam problemu bo kupuję w Czechach piwo Bernard w butelkach z zamknięciem patentowym. W Polsce faktycznie ciężko dostać gdzieś po rozsądnych cenach piwo w takich butelkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted July 14, 2007 Share Posted July 14, 2007 kilka mam do odstąpienia. właśnie po Bernardzie i Keltach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu36100 Posted July 14, 2007 Author Share Posted July 14, 2007 Witam dori piwo które kupujesz w Czechach piwo Bernard w butelkach z zamknięciem patentowym jest ogólnie dostępne w sklepach marketach czyli gdzie ?,w jakiej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slobodan Posted July 14, 2007 Share Posted July 14, 2007 Bernard (ten w krahelkach) jest dostępny w Polsce - w wielu marketach (np. Carrefour) ale cena jest, jakby to powiedzieć, nieadekwatna. Potrafi przekraczać nawet 8 PLN, co daje pod 70 KČ. Za podobne pieniądze można po czeskiej stronie (wliczając w to kaucję) nabyć nieco ponad dwa Bernardy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szanki Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Osobiście zaopatruję się w butelki z patentowym zamknięciem na słynnym Dworcu Świebodzkim we Wrocławiu (koszt. 1-2 zł). Ponadto często występują na aukcjach ALLEGRO, przy czym nie zawsze cena jest adekwatna do produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Bernardy widziałem też w oszołomach cena chyba coś 7-8 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekch2 Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 (edited) Bernardy i grosche zacząłem sterylizować w 200 stopnia w piekarniku i wiecie co się stało? roztopiły się korki, myślałem, że to są ceramiczne a to jakiś twardy plastik. Wszędzie same podróby Edited December 21, 2007 by marekch2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szanki Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Bernardy i grosche zacząłem sterylizować w 200 stopnia w piekarniku i wiecie co się stało?roztopiły się korki, myślałem, że to są ceramiczne a to jakiś twardy plastik. Wszędzie same podróby pociesz się, że zawsze możesz dokupić pałąki z korkami. Na allegro chodzą po jakieś 1,5 - 2zł za sztukę. Nie muszę dodawać, że tez plastikowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grappa25 Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Witam Gdzie można kupić gumowe uszczelki na porcelanowe kapsle? Szukam typowych-jak do Fishera i mniejszych - stare butelki Carlsberga 200 ml? Gdzie moge ew, jeszcze pytać? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Gdzie można kupić gumowe uszczelki na porcelanowe kapsle?Szukam typowych-jak do Fishera i mniejszych - stare butelki Carlsberga 200 ml? Do typowych to np w sklepie WES lub Browamator. Tych mniejszych to szczerze mówiąc nawet nie znam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaronVonZuk Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Te standardowe z BA so bardzo dobre.Użyłem ich włąsnie do dość starych butelek ( co najmniej 20-30 lat) i trzymaja szczelność co najmniej wystarczająco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grappa25 Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Są Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sziszi Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Jeśli ktoś mieszka w miarę blisko Niemiec to polecam zakupić Flensburger Pilsenera koszt w Kauflandzie 73 centy za piwo plus 35 centów kaucja. Osobiście już skompletowałem trochę takich butelek, A cena wydaję się rozsądna (pól roku temu to była super), piwo też moim zdaniem w porządku:) Flensburger Pilsener http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=9599 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts