misiu36100 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam czy jest możliwość kupienia używanych butelek z ceramicznym korkiem po piwie jak grolsch itd .Idzie kupić nowe tego typu butelki ale cena 4.50 zł to jak dla mnie za drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam czy jest możliwość kupienia używanych butelek z ceramicznym korkiem po piwie jak grolsch itd .Idzie kupić nowe tego typu butelki ale cena 4.50 zł to jak dla mnie za drogo. Ja na szczęście nie mam problemu bo kupuję w Czechach piwo Bernard w butelkach z zamknięciem patentowym. W Polsce faktycznie ciężko dostać gdzieś po rozsądnych cenach piwo w takich butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 kilka mam do odstąpienia. właśnie po Bernardzie i Keltach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam dori piwo które kupujesz w Czechach piwo Bernard w butelkach z zamknięciem patentowym jest ogólnie dostępne w sklepach marketach czyli gdzie ?,w jakiej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slobodan Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Bernard (ten w krahelkach) jest dostępny w Polsce - w wielu marketach (np. Carrefour) ale cena jest, jakby to powiedzieć, nieadekwatna. Potrafi przekraczać nawet 8 PLN, co daje pod 70 KČ. Za podobne pieniądze można po czeskiej stronie (wliczając w to kaucję) nabyć nieco ponad dwa Bernardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanki Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Osobiście zaopatruję się w butelki z patentowym zamknięciem na słynnym Dworcu Świebodzkim we Wrocławiu (koszt. 1-2 zł). Ponadto często występują na aukcjach ALLEGRO, przy czym nie zawsze cena jest adekwatna do produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Bernardy widziałem też w oszołomach cena chyba coś 7-8 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Bernardy i grosche zacząłem sterylizować w 200 stopnia w piekarniku i wiecie co się stało? roztopiły się korki, myślałem, że to są ceramiczne a to jakiś twardy plastik. Wszędzie same podróby Edytowane 21 Grudnia 2007 przez marekch2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanki Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Bernardy i grosche zacząłem sterylizować w 200 stopnia w piekarniku i wiecie co się stało?roztopiły się korki, myślałem, że to są ceramiczne a to jakiś twardy plastik. Wszędzie same podróby pociesz się, że zawsze możesz dokupić pałąki z korkami. Na allegro chodzą po jakieś 1,5 - 2zł za sztukę. Nie muszę dodawać, że tez plastikowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grappa25 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Witam Gdzie można kupić gumowe uszczelki na porcelanowe kapsle? Szukam typowych-jak do Fishera i mniejszych - stare butelki Carlsberga 200 ml? Gdzie moge ew, jeszcze pytać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Gdzie można kupić gumowe uszczelki na porcelanowe kapsle?Szukam typowych-jak do Fishera i mniejszych - stare butelki Carlsberga 200 ml? Do typowych to np w sklepie WES lub Browamator. Tych mniejszych to szczerze mówiąc nawet nie znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Te standardowe z BA so bardzo dobre.Użyłem ich włąsnie do dość starych butelek ( co najmniej 20-30 lat) i trzymaja szczelność co najmniej wystarczająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grappa25 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Są Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Jeśli ktoś mieszka w miarę blisko Niemiec to polecam zakupić Flensburger Pilsenera koszt w Kauflandzie 73 centy za piwo plus 35 centów kaucja. Osobiście już skompletowałem trochę takich butelek, A cena wydaję się rozsądna (pól roku temu to była super), piwo też moim zdaniem w porządku:) Flensburger Pilsener http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=9599 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi