Skocz do zawartości

Filtracja stouta?


Dzidek64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam takie pytanie czy filtracja stouta przebiega sprawnie (filtrator z oplotu) tak jak jasne piwa czy raczej jak pszeniczka? Pytam bo mam zamiar jutro po pracy warzyć a nie chciałbym żeby mnie noc zastała.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mój oplot juz trochę przefiltrował i pod wpływem temperatury się wydłuzył, a co za tym idzie otworki się zrobiły ciaśniejsze. Miałam problem przy pszenicy. Proponuję przed filtracją troche go "wymasować". ;) dociskac go do końcówki z gwintem od razu widać, że wraca do naturalnych swoich "rozmiarów" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.