Dzidek64 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Witam! Mam takie pytanie czy filtracja stouta przebiega sprawnie (filtrator z oplotu) tak jak jasne piwa czy raczej jak pszeniczka? Pytam bo mam zamiar jutro po pracy warzyć a nie chciałbym żeby mnie noc zastała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyoorka Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Ja ostatnio miałem problemy przy filtracji stouta. Paru kolegów także zgłaszało utrudnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 idzie normalnie,no chyba ,ze dasz b.dużo kaszy jęczmiennej,może wtedy są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Robiłem Stouta (zestaw z HB) jako moją drugą zacieraną warkę, filtracja bezproblemowa (oplot). Za to z pszenicą się trochę pomęczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek64 Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 No ja też z pszenicą miałem duuuży problem z stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Co miało by utrudnić filtracje? Ostatnio robiłem Grodzisza 100% pszenicy i leciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Mój oplot juz trochę przefiltrował i pod wpływem temperatury się wydłuzył, a co za tym idzie otworki się zrobiły ciaśniejsze. Miałam problem przy pszenicy. Proponuję przed filtracją troche go "wymasować". dociskac go do końcówki z gwintem od razu widać, że wraca do naturalnych swoich "rozmiarów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 To pojechałaś bo bandzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 No cóż .... bawię się tak co 3 warke więc postanowiłam zamówić drugi sprawny sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Wniosek z tego taki, że przed filtracją dobrze jest wymasować węża, żeby wrócił do swoich właściwych rozmiarów, a wszystko pójdzie sprawniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Zboczuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 A pomyśleć, że Kolega zapytał, czy owsianka będzie dobrze się filtrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 A ja już nie wnikam jak kto dba o swój oplot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi