Skocz do zawartości

odfermentowanie 50%


Rekomendowane odpowiedzi

zrobiłem takie piwo rozmyślnie w końcu się udało,drożdże german ale,zacierane tylko w okolicach 72 sC,brzeczka nastawna 10 blg,po burzliwej 5 i po 12 dniach cichej w temperaturze pokojowej 5 blg,może wpływ na to miał 0,8 kg słodu carapils,problem jest tylko z nagazowaniem tego(planuję raczej po angielsku dla pewności 70 g cukru na 24 l),plan mam taki,żeby jeszcze rozcieńczyć to 1,5 l wody mineralnej tylko nie mam pojęcia ile wtedy wyjdzie blg początkowego (9blg ?)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no właśnie, o to mi chodziło, że spokojnie możesz rozwodnić. Jeśli wyjdzie za "płytkie" zawsze możesz dolać trochę herbaty chmielowej.

Kiedyś robiłem takie lekkie piwo. Mam w planie je powtórzyć z dodatkiem maltodekstryn.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.