dziedzicpruski Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 jasne,niby coś tam mniejsza pienistość jest,ale kto to naprawdę wie jak jest naprawdę,zazwyczaj dolewam po chłodzeniu 1,5-2 l wody i jest ok,jakbym miał podobną akcje nie wahałbym się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Dzięki-qrcze,właśnie na pianie zawsze mi zależy...będzie trzeba jednak ze 3stówki wydać ale spróbuję w weekend pszeniczne tak zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ni przejmuj się teoriami,zrób,spróbujesz,może to jakieś bzdety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Można, ale to kosztem wydajności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Można, ale to kosztem wydajności Czy chodzi o to ,że w gęściejszym zacierze więcej zostanie w młócie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 No to zrobię Twoje pszeniczne z kategorii receptury-przepis jest na 22L - 4 kg słodów dam do 12L wody a potem dopełnię nie do 22 tylko do 21L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zobacz jakie będzie blg i ewentualnie dopełnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ok-dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merv Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zawsze możesz gotować na dwa garnki - 17 L w większym i np 5 czy 7 w mniejszym. Rozcieńczenie przegotowanymi wysłodzinami może dać lepszy efekt niż wodą no i zwiększy wydajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Rozcieńczenie przegotowanymi wysłodzinami może dać lepszy efekt niż wodą no i zwiększy wydajność. Cienkuszem nie wysłodzinami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Z powyższych wpisów wnioskuję, że lepszą wydajność osiąga się zacierając "na rzadko" i wysładzając mniejszą ilością wody, niż zacierając "na gęsto" i wysładzając większą ilością wody? Prawda? pontius 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 post 29,30,31 Anteks potwierdził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się