Jacenty Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Od czasu do czasu sprawdzam co się dzieje na piwnym rynku, kupuję piwa których nigdy bym nie kupił. Właśnie wlewam w siebie Leżajsk, szkoda słów, moje cienkusze są o niebo lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Co oprócz rozcieńczania HGB i dodawania cukru powoduje, że te tanie piwa są niepijalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A który to Leżajsk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A który to Leżajsk? Leżajsk, koło Cieszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Niepasteryzowany, z Biedronki. Metoda HGB zabija piwo na całym świecie, zabroniłbym jej stosowania. Pijalne jest, siedząc przy grilu, i nie zwracając uwagi na to co się pije, można toto pić. No, może jeszcze do podlewania kiełbaski będzie dobre, nic poza tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) ... Pijalne jest, siedząc przy grilu, i nie zwracając uwagi na to co się pije, można toto pić. No, może jeszcze do podlewania kiełbaski będzie dobre, nic poza tym. Mam jeszcze jedno zastosowanie - po kilku dyszkach na rowerze w górkach. Wypraktykowane wielokrotnie: na szybkie spłukanie kurzu z drogi, Ży, Le, Oko, (poza to, mój towarzysz, dostarczający 'swoje' piwo, na szczęście! starał się nie wykraczać) są do przepłukania . Potem było jakieś z mojego warzenia. Odwrotna kolejność - piwo z domowego, potem komercyjne, kończyło się często nawodnieniem gruntu... fotka (typu: byłem tu! Tony H. ) - marcowe preludium do pokosztowania piwa (i 'piwa'). Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez rubezahl admiro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) No i znowu to samo. Skusiłem się na Żywiec Bock. Szkoda słów, piana niezła, kolor niezły, choć do koźlaka mu daleko. Smak jak zwykle, rozwodnione. Alkoholu na szczęście nie czuć za bardzo, ale za to na końcu pojawia się jakaś dziwna cierpkość. Ogólnie porażka. Czy koncerny już nigdy nic dobrego na rynek nie rzucą? Już nawet edycja limitowana jest g... warta? Weź dobre piwo, zastosuj HGB, a otrzymasz piwo koncernowe Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 No i znowu to samo. Skusiłem się na Żywiec Bock. Szkoda słów, piana niezła, kolor niezły, choć do koźlaka mu daleko. Smak jak zwykle, rozwodnione. Alkoholu na szczęście nie czuć za bardzo, ale za to na końcu pojawia się jakaś dziwna cierpkość. Ogólnie porażka. Czy koncerny już nigdy nic dobrego na rynek nie rzucą? Już nawet edycja limitowana jest g... warta? Weź dobre piwo, zastosuj HGB, a otrzymasz piwo koncernowe Ja wczoraj piłem Żywca, Perłe, Warkę Strong i EB Specjal.... najlepszy był EB... ale poziom tych piw był bardzo niski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio113 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 A piliście "Lwówek Belg"? Próbowałem w zeszłym tygodniu i smakowało całkiem nieźle, ale to może kwestia mojego "doświadczenia" w piwowarstwie domowym. Dzisiaj Ciechan Lager... i również brak powodów do narzekań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Belg jest fajny - choć jego "belgijskość" jest delikatna, ale powiedzmy sobie szczerze jeśli byłaby mocniejsza, to ludzi mówiliby "perfumy" i by nie schodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi