MSB_XIII Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak w temacie , jestem pod wrażeniem tego co uwarzylem z extraktów suchych nachmielonych. Teraz skoro mi smakuje to na ich podbudowie uwarzyłbym ... no własnie co? Mam za mało doswiadczenia by sam wymyslic "dodatki" czytałem na forum o miodzie - do ciemnego bym dodał . Na dniach będę cos zamawiał więc wdzięczny będę za podpowiedzi . Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez MSB_XIII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSB_XIII Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Niestety nikt chyba nic nie podpowie ;-( , planuje zatem bez podpowiedzi do pół warki miód , do drugiej połowy imbir . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smaug Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 To może ja tylko z kronikarskiego obowiązku napiszę, że drożdże zjedzą miód i jeżeli nie będzie to duża ilość gryczanego, to prawdopodobnie nie będzie wyczuwalny w smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Miód bym sobie raczj odpuścił - tak jak napisał kolega Smaug - otrzymasz głównie alkochol. Jeżeli chcesz poprawiać brewkity to raczej pomyśl o chmielu aromatycznym, wrzuconym do gotowania np. na jedną minutę. Możesz też pomyśleć o chmieleniu na zimno np. chmiel citra, ewentualnie o jakiś przyprawach - skórka pomarańczy, kolendra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Ja dawałem miód sztuczny i wtedy smak miodu był . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smaug Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Ile go dałeś? Taki miód, oczywiście, również musi być zjedzony przez drożdże, to, że jest sztuczny nie znaczy, że nie jest z cukru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Bo de facto zostaje z tego sztucznego miodu sztuczny aromat o zapachu miodu, który jest do takiego syropu dodawany. W zasadzie można byłoby myślę dodać na etapie gotowania 3 Łomże Miodowe i efekt może być porównywalny http://pl.wikipedia....i/Miód_sztuczny http://www.pasiekaambrozja.pl/forum/viewtopic.php?p=57746&sid=6c28388a07e3b1f50b447d5c8ab792aa#p57746 full-light 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSB_XIII Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Dziekuję za posty , o miodzie do piwa poczytałem kilka wątków na forum i wiem że w grę wchodzi tylko sztuczny. Co do ilosci imbiru też były wypowiedzi. Zastanawiam się natomiast nad dodaniem do jasnego extraktu pszenicznego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Sztuczny miód, albo w ogóle aromat miodowy. I Łomża Export Miodowe gotowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSB_XIII Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 A extrakt pszeniczny do jasnego ? tak 0,5 kg np WES ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się