mrblaha Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Pojemnik w ten weekend będzie miał chrzest bojowy, zobaczymy jak bardzo głupim pomysłem było uparcie się na wziernik w stożku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 A do czego ten pojemnik służy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Wszystko cacy, ale ten stelaż też bym pospawał z nierdzewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Stelaż jest tymczasowy, profile z kwasiaka już leżą, tylko czasu nie ma. Pojemnik służy łatwemu zebraniu gęstwy- zamykamy zawór i odkręcamy pojemnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) nie chcę źle rokować.... ale kiepski spadek w tym stożku nie wiem czy ci tak hop siup drożdżaki spłynął do pojemnika Edytowane 3 Grudnia 2012 przez pepo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierog Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 pierwsze co pomyślałem o tym to domek dla ptaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 przed świętami sporo osób sobie dosprzętawia browar - z lewej filtracyjna, z prawej zacierna. Byłby fajny zestawik, ale kadzie trafią do różnych osób. sporo też zrobiłem ostatnio mieszadeł - widać idealny prezent pod choinkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) przed świętami sporo osób sobie dosprzętawia browar - z lewej filtracyjna, myślałem że wrzucisz fotkę wkładu -fd....filtrator wygląda zacnie Edytowane 21 Grudnia 2012 przez suchy3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) myślałem że wrzucisz fotkę wkładu -fd....filtrator wygląda zacnie proszę Cię bardzo: Edytowane 21 Grudnia 2012 przez Wiktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 mógłbyś odebrać, to miałbyś co robić w święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Dlaczego ta filtracyjna jest do góry nogami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 keg jest normalnie, tylko górny kołnierz przyspawany jest do dolnego - jest to spowodowane spustem w dnie. W środku dna jest przyspawane kolanko z kawałkiem rury, z lekkim spadkiem - bez tego kołnierza keg by się bujał. A wkład filtracyjny ma wzmocnienie do góry tak żeby nie zwiększać martwej objętości pod dnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 To tylko filtracyjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 tak zacierani i warzenie w jednym filtracja w drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Przelewanie zacieru rondelkiem czy jakaś pompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 w naszej instalacji zrzucamy pompą, a tu będzie jak Arek sobie umyśli. Jak będzie chciał to mu dospawamy drugi króciec do zrzucania zacieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Tak wygląda zrzucanie zacieru - bez większych problemów udaje się zrzucić cały z kadzi zaciernej, a resztki spłukuje isę niedużą ilością gorącej wody, która też wypycha zacier z węży. Zero rondelków, chlapania, parzenia się. Drugie zdjęcie to wysładzanie. Na stałe jest podłączony wąż z zaworem do kolektora - wystarczy ustawić na mieszalniku gorącą wodę i otwierać/zamykać zawór. trzecie zdjęcie to usuwanie młóta - to że wężyk z wodą do wysładzania połączony jest na stałe w niczym nie przeszkadza. Młóto wygarniam do fermentora, spłukuję wodą resztki do tego samego fermentora i wynoszę na kompost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 A ja na święta zrobiłem sobie prezent w postaci mieszadła od chłopaków z Bromanii. Chciałbym pochwalić za pełną profeskę wykonania oraz udane starania aby sprzęt dotarł przed świętami. Dzięki Wiktor ! Wiktor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 dzisiaj warzę mocną IPĘ i ześrutowałem 13 kg na raz, a śrutownik sprawiał wrażenie jakby chciał jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 zrobiłem szybki test chłodnicy na większej objętości wody ... [cut] Wiktor, nie widzę tej chłodnicy na waszej stronie teraz. Rozumiem że sprzedajecię ja teraz tylko przez CP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 nie, cały czas można wszystkie sprzęty zamawiać bezpośrednio od nas. W tej chwili zniknął cennik, a pojawił się aktywny browar. Po najechaniu i kliknięciu na interesujący nas dział pojawia się lista oferowanych sprzętów. Chłodnica jest na samym dole w dziale zacieranie-filtracja-warzenie. dla porządku link do filmu pokazującego działania whirlpoola: [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi