antonio Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 w jakiej temperaturze przechowywac piwko z brewkita american style light beer? jest to typ lagerowy? moge w lodowce w temp okolo 5 stopni albo w piwnicy ale tam jest teraz okolo 18 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 w jakiej temperaturze przechowywac piwko z brewkita american style light beer? jest to typ lagerowy? moge w lodowce w temp okolo 5 stopni albo w piwnicy ale tam jest teraz okolo 18 stopni Wszystkie piwa dobrze jest przechowywać w niższych temp. niż temperatura pokojowa. Im niżej tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 czyli lodowka bedzie dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 czyli lodowka bedzie dobra? Nagazowane? Jeżeli już nagazowane to ładuj do lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 narazie jeszcze malo nagazowane dzis mija drugi dzien od butelkowania. trzymam w temp 22stopnie aktualnie. po ilu dniach dac do lodowki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 10-14. Dla pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 w takiej temperaturze jak teraz tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Pokojowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam ponownie, robie następny brewkit - i pytanie żeby było bezalkoholowe wystarczy nie dodać cukru ? przefermentuje to ? (tzn zamiast tego kilograma dodaje nic tak ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smaug Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ależ ono nie będzie bezalkoholowe, będzie jedynie słabsze. Fermentacja (w piwowarstwie) = produkcja alkoholu. Przypuszczam, że jeżeli zrobisz tak jak piszesz dostaniesz coś raczej mało pijalnego, bardzo wodnistego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ależ ono nie będzie bezalkoholowe, będzie jedynie słabsze. Fermentacja (w piwowarstwie) = produkcja alkoholu. Przypuszczam, że jeżeli zrobisz tak jak piszesz dostaniesz coś raczej mało pijalnego, bardzo wodnistego. a robił ktoś coś takiego ? gdzieś kojarzę że pisało że bez cukru będzie "bezalkoholowe" rozumiem że bez znaczy nisko - ciekawy jestem jednak smaku , w sumie ten brewkid słód zawiera cukry tyle że dużo mniej niż jak się dosypie 1 KG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zastanów się - zrób obliczenia. http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Ballinga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 jak dlugo ma trwac lagerowanie w lodowce? Piwo american style muntonsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 (edytowane) Zasadą jest że ile blg tyle tygodni leżakowania czyli jak masz piwo 11Blg to 11 tygodni lagerujesz... ale kto by tam wytrzymał wystarczy jak się nagazuje czyli 2 tygodnie i możesz pić! Edytowane 2 Lipca 2012 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 problem w tym ze niedlugo mina dwa tygodnie a w smaku same drozdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Po pierwsze cierpliwości, po drugie - smakuj dopiero jak trochę poleży w butelkach. Na cichej, w trakcie lagerowania lepiej dać piwu spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 A to przypadkiem nie był lager tylko z nazwy? Jakie temperatury fermentacji zalecał producent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 18-20 trzymalem sie temperatury 18,19 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Więc masz jasne ale zamiast lagera. Jak się jeszcze nie nagazował to wyjmnij go z lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 to gdzie je trzymac w jakiej temp? Wszedzie mam taka sama temp teraz nawet w garazu. Jest juz lekko nagazowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Do nagazowania w pokojowej (lepsza byłaby około 17-20°C) a potem możesz dać z powrotem do lodówki. Jak się zrobi dobre to śmiało pij, nie musisz czekać niewiadomo ile tygodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 w pokojowej bylo chyba 3 albo 4 dni i poszlo do lodowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Ale te drożdże mogą nie podjąć dalszej pracy w lodówce, więc jak się dobrze nie nagazowało w ciągu tych 3 dni, to może się nie nagazować bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 a smak sie wyrobi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Nie wiadomo czy zdąży Jeśli masz większe wymagania co do smaku - kompletuj sprzęt do zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się