Qxa Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Czyzby kwestia swiezosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Raczej śrutowania,zacierania i wysładzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Godisgood? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Ja na razie tylko mogę powiedzieć, że na oko słód jest bardzo dobrze ześrutowany, jeżeli ktoś wybrał taką opcję. Dodatkowo na plus - solidne opakowania dla paczek 5-kilogramowych. Czyzby kwestia swiezosci? Jak do tej pory, przy słodach z innych sklepów, nie zauważyłem takiej zależności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 zazwyczaj nie przekraczam 70% i tak mam ustawione w brewtarget dzis wyszlo mi prawie 80%. Zesrutowany byl chyba nieco drobniej, nawet przytkala mi sie filtracja ale to raczej z mojej winy (zagapilem sie i nie dalem podbicia, potem znow sie zagapilem i pozwolilem mu przestygnac). Wysladzalem do oporu walczac z tym zabetonowanym filtrem. Po wygotowaniu itd zmierzylem Blg i sie zdziwilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Jeżeli wybrałeś opcję śrutowania, a do tej pory inne sklepy Ci śrutowały, to jest to prawdopodobna przyczyna. Jak pisałem wyżej, słód na oko sprawia wrażenie bardzo dobrze ześrutowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Jak pisałem wyżej, słód na oko sprawia wrażenie bardzo dobrze ześrutowanego. Prawda Ci to, zesrutowany był pierwszorzędnie;) Polegam na srutowaniu sklepowym nie posiadajac swojego srutownika i oczywiscie to moze byc glowna przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 I raczej jest. Ja śrutuję w miarę drobno (w zasadzie jak najdrobniej mając na uwadze skład) i wydajność jest o wiele lepsza niż np. po śrutowaniu w Browamatorze (ze 2 lata temu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Zamówiłem, odebrałem, nawarzyłem. Pięknie pachną. No i ta promocja, załapaliśmy się na 15 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaniek Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Dzis warzylem na strzegomskim slodzie. Na moje oko jakosc wyraźnie lepsza niz weyermana (slod czystszy, bardziej jednolity). Zacieral sie nieco dluzej niz zazwyczaj ale juz dawno nie robilem proby jodowej wiec pewnosci nie mam. Wydajnosc tez wyraznie wyzsza (o okolo 10%). W sumie jestem bardzo zadowolony i bede polecal. Potwierdzam, wydajność o wiele większa, przed gotowaniem miałem mieć 12,5 Blg, a zmierzyłem 15,5 Blg , musiałem kombinować z obniżeniem, a gar się nie rozciągnie , zdecydowanie drobniejsze śrutowanie niż w Browamatorze. Myślałem, że będzie problem z filtracją, ale poszło gładko Słód zapakowany perfekcyjnie, a faktura przysłana pocztą, po prostu pełen profesjonalizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Potwierdzam, wydajność o wiele większa, przed gotowaniem miałem mieć 12,5 Blg, a zmierzyłem 15,5 Blg , Samo śrutowanie nie tłumaczy wzrostu wydajności o 25%. Raczej założenie było nadmiernie pesymistyczne. Jaki był zasyp i na jaki gar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaniek Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Samo śrutowanie nie tłumaczy wzrostu wydajności o 25%. Raczej założenie było nadmiernie pesymistyczne. Jaki był zasyp i na jaki gar? No może doszła jeszcze do tego dekokcja , założenie było rzeczywiście z dolnych rejonów, czyli jak zwykle w Brewtarget ok. 68%, ale do tej pory nigdy nie miałem aż tak wielkiej różnicy w wydajności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Hmmm... Mi tez wyszla wieksza wydajnosc niz zwykle. Ale samo zacieranie bylo super na tak zesrutowanym slodzie. Takze ja jestem zadowolony ze strzegomskich slodow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Na stronie sklepu konkurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 U mnie też wydajność wyszła lepsza, już trzeci albo czwarty raz, a śrutuję tak samo. W ogóle piwa na tym słodzie wyjątkowo mi smakują, ale ostatnio stosuję dużo bursztynowego, który ma zapach herbatnikowy i to czuć w gotowym piwie, więc może dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 hihi teraz tylko czekac az w Strzegomiu podniosa ceny i zaczna sprzedawac slod w przeliczeniu na balling ;-) Ja w miedzyczasie uwarzylem jeszcze barleywine i tez nieco wiecej wyszlo. Ale potwierdzila sie tez teoria grubosci srutowania bo jednak wysladzanie trwa nieco dluzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wradko Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Nie wiem o co chodzi, ale ja mam dokładnie odwrotnie. Wydajność mi spadła i to dość mocno. Zacieram infuzyjnie, dokładnie tak samo jak w przypadku słodów Weyermana a wydajność mam o jakieś 20% niższą. Słód jest dość drobno ześrutowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 A zacierasz według zegarka czy moze do proby jodowej? Ja zacieram nieco dluzej niz zazwyczaj. No i moze sie jeszcze zdazyc ze ten drobny slod osiadzie sie przy filtracji tak solidnie ze nie dasz rady wyplukac z niego wiekszosci cukrow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Patrząc na ceny przesyłki, to odnoszę wrażenie że słodownia dorabia na klientach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Ja kupowałem w tym. tyg paletę i jakoś nie ucierpiałem na przesyłce. Trzeba doliczyć także ceny pakowania. To że niekiedy jest drogo to już wina państwa i wielkich podatków za wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 QXA ojtam ojtam państwo zawsze chce tylko naszego dobra a obowiązkiem obywatela jet to dobro dobrze schować . ja tam jestem z tej firmy zadowolony mimo że nie wygrałem konkursu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Od dziś wszystkie słody ze słodowni Strzegom w cenach takich samych jak w sklepie internetowym producenta możecie kupić także w homebrewing.pl Gabe, Winger, Wiktor i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Od dziś wszystkie słody ze słodowni Strzegom w cenach takich samych jak w sklepie internetowym producenta możecie kupić także w homebrewing.pl Trudno nie zauważyć A tak poważnie - nie ukrywam, że mnie to bardzo cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Od dziś wszystkie słody ze słodowni Strzegom w cenach takich samych jak w sklepie internetowym producenta możecie kupić także w homebrewing.pl A pilzneński? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się