czeki Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) Warka #29 Porter Bałtycki pilzneński 4kg monachijski I 1,5kg wiedyński 1,5kg karmelowy 30 0,25kg karmelowy 600 0,2kg pszenica prażona 0,2kg czekoladowy 1200 0,1kg cukier palony 0,25kg Zacieranie 24: 63C - 60min + 1ml k. m. 80% 72C - 25min 76C filtracja Wysładzanie 14l z 2,5ml k. m. 80% Chmielenie 28,4l : Hallertau taurus 20g - 60min Sybilla 30g - 60min Lubelski 35g - 10min Cukier palony: Cukier (250g) z 5 gramami fosforanu dwuamoniowego wsypany do 60ml wody i podgrzany do 147C poczym dolana szklanka wody. Brzeczka - 2 x 19,5l OG - 18,5Blg (1,076) FG - 5,1Blg (1.02) Wydajność - 63% (BT 79%) IBU - 40 ABV - 7,35% Glukozy - 153gramy Danstar Nottingham gęstwa Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) No to pierwsze piwo na nowym mieszkaniu więc nazwa "POREMBA" zostaje zmieniona na "STAROMIEJSKI" Warka #30 Irish Red Ale pilzneński 8,1kg karmelowy 30 0,35kg karmelowy 600 0,15kg barwiący 0,1kg Zacieranie 21: 63C - 35min 72C - 45min 76C filtracja Wysładzanie 26l z 15ml k. m. 80% Chmielenie l : magnum 20g - 60min sybilla 30g - 30min lubelski 30g - 10min Brzeczka - 2x20l OG - 14,5Blg (1.059) FG - 4,1Blg (1.016) Wydajność - 70,6% (BT - 93%) IBU - 25 ABV - 5,64% Glukozy - 2x 109drama Gęstwa Danstar Nottingham Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Warka #31 Bitter pilzneński 5kg wiedyńsk 1kg monachijski I 1kg karmelowy 30 0,4kg czekoladowy 400 0,15kg pszenica niesłodowa 0,4kg Zacieranie 22: 63C - 60min 72C - 25min 76C filtracja Wysładzanie 26l z 14ml k. m. 80% Chmielenie l : challenger 50g - 60min magnum 10g - 60min sybilla 35g - 20min lubelski 30g - 10min Brzeczka - 2x22l OG - 11,5Blg (1.046) FG - 3,2Blg (1.012) Wydajność - 66,1% (BT - 88%) IBU - 35,1 ABV - 4,4% Glukozy - 2x94g Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Warka #32 Weizenbock pszeniczny 3,27kg monachijski I 1,3kg wiedyński 1,2kg pilzneński 0,5kg karmelowy 30 0,25kg barwiący 0,1kg karmelowy czerwony 0,1kg Zacieranie 15l z 3ml k.m.80%: 44C - 20min 52C - 15min 63C - 20min i dekokt 72C - 20min 95C - 30min 72C - 25min 78C - 5min filtracja Wysładzanie 30l z 13ml k. m. 80% Chmielenie : taurus 15g - 60min tradition - 10min Brzeczka - 24l OG - 16Blg (1.065) FG - 3,7Blg (1.014) Wydajność - 61% (BT - 79%) IBU - 24,5 ABV - 6,7% Glukozy 143g Drożdże WB-06 Edytowane 18 Września 2013 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Warka #32 Weizenbock Na V ŚKPD musi się załapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Warka #33 Świąteczne pilzneński 6kg czekoladowy 400 0,5kg czekoladowy 1200 0,3kg Zacieranie 15l: 68C -> 63C - 90min 78C filtracja Wysładzanie 25l Chmielenie 31l : magnum 15g - 60min sybilla 40g - 30min, przyprawy 15 min (ziele angielskie 3g, cynamon 10g, imbir 7g, gałka muszkatołowa 3g, goździki 15szt, kardamon 8g) lubelski 40g - 10min Brzeczka 25l OG - 17,6blg (1.072) FG - 6,5Blg ( 1.025) ABV - 6,2% Wydajność 69,4%(BT - 92%) IBU - 36 Gęstwa S-33 Edytowane 4 Października 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Właśnie takie piwa wskazują, że już za niedługo święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Warka #34 Atak chmielu (IPA) pilzneński 5,5kg karmelowy 60 0,4kg karmelowy 30 0,1kg Zacieranie 13l + 2ml k.m. 80%: 63C - 50min 72C - 30min 78C filtracja Wysładzanie 25l + 10ml k.m 80% Chmielenie 30l : magnum 25g - 60min sybilla 25g - 45min, lubelski 35g - 10min magnum 25g 7dni sybilla 50g 7dni lubelski 50g 7dni Brzeczka 25l OG - 16,5blg (1.067) FG - 3,3Blg (1.013) ABV - 7,1% Wydajność 73,4%(BT - 96%) Gęstwa Danistar Nottingham Edytowane 30 Października 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Warka #35 Tmawa 13 Ale pilzneński 3,3kg monachijski I 1,22Kg karmelowy 600 0,1kg carafa I 0,1kg Zacieranie 14 : 52C - 10min 63C - 35min 72C - 40min 78C filtracja Wysładzanie 22l Chmielenie 30l : sybilla 30g - 60min, tradition 15g - 10min Brzeczka 26l OG - 13blg (1.053) FG - 3Blg (1.012) ABV - 5,4% Wydajność 75,4%(BT - 99%) Gęstwa S-04 Edytowane 24 Października 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Warka #36 Extra Stout pilzneński 5,7kg barwiący 0,2kg carafa II 0,15kg jęczmień prażony 0,1kg Zacieranie 16l: 63C - 45min 72C - 30min 78C filtracja Wysładzanie 22l Chmielenie 30l : citra 20g - 60min magnum 10g - 60min tradition 25g - 5min Brzeczka 25,7l OG - 18blg (1.053) FG - 4Blg (1.015) ABV - 7,74% Wydajność 80% Gęstwa S-04 Edytowane 9 Listopada 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Warka #37 Trzy zboża pilzneński 3,3kg pszenica 1,3kg żyto 1kg karmelowy 600 0,25kg barwiący 0,05kg Zacieranie 16l: 52C - 10min 63C - 45min 72C - 25min 78C filtracja Chmielenie : taurus 20g - 60min sybilla 25g - 10min, Brzeczka 25l OG - 15,5blg (1.064) FG - 3,5Blg (1.013) ABV - 6,7% Wydajność 71% Edytowane 18 Listopada 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Pierwszy lager Warka #38 Schwarzbier pilzneński 1,8kg monachijski I 1,8kg pszenica 0,3kg czekoladowy 400 0,3kg barwiący 0,1kg carafa II 0,1kg Zacieranie : 67C-68C - 80min 78C filtracja Wysładzanie 22l Chmielenie 30l : magnum 10g - 60min sybilla 20g - 20min sybilla 15g - 5min Brzeczka 25l OG - 12,7blg (1.05) FG - 3,5Blg (1.013) ABV - 4,8% Wydajność 76% Suche Saflager W-34/70 Edytowane 16 Grudnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Warka #39 Stout & Milk Stout pilzneński 4kg monachijski I 3,1kg pszenica 0,6kg carafa I 0,25kg jęczmień prażony 0,4kg barwiący 0,25kg Zacieranie 24l: 52C - 10min 63C - 40min 72C - 30min (po 10min j.p+b) 78C filtracja Wysładzanie 23l Chmielenie 38l : magnum 25g - 60min taurus 25g - 60min Stout brzeczki 25l OG - 12,6Blg (1.05) FG - 3,6Blg (1.014) ABV- 4,7% Drożdże S-04 gęstwa Glukozy - 125g Milk Stout brzeczki 25l + 250g laktozy OG - 13,6Blg (1.055) FG - ---- ABV- ---- Drożdże Windsor Danistar suche Glukozy - ---- Infekcja i w kanał Ogólna wydajność 83% Edytowane 16 Grudnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Warka #40 IPA monachijski I 3,3kg pilzeński 1kg karmelowy 30 0,3kg karmelowy 60 0,15kg karmelowy 600 0,02kg Zacieranie 13l: 52C - 15min 63C - 30min 72C - 45min 78C filtracja Wysładzanie 23l Chmielenie 30l : magnum 15g - 60min taurus 15g - 60min sybilla 10g - 60min tradition 21g - 10min magnum 10g - 2min na cicha dodane: marynka 40g szyszka herkules 20g szyszka citra 12g granulat Brzeczka 25l OG - 13,7blg (1.055) FG - 3,5Blg (1.013) ABV - 5,5% Wydajność 75,8% Gęstwa S-04 Edytowane 25 Grudnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Warka #41 Pils pilzneński 3kg monachijski I 0,5kg wiedyński 0,5kg Zacieranie 13l: 55C - 3,5kg słodów i powolne podgrzewanie 10min do 63C 63C - 45min 72C - 0,5kg słodów i 45min 78C filtracja Chmielenie 29,4l : magnum 10g - 70min taurus 15g - 70min lubelski 35g - 10min Brzeczka 25l OG - 11,7blg (1.047) FG - 4Blg (1.015) ABV - 4,2% Wydajność 76% BrewGo-01 Edytowane 14 Stycznia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Warka #42 Robust Porter pilzneński 2kg monachijski I 1kg wiedyński 0,5kg wędzony W 0,88kg karmelowy 60 0,5kg karmelowy 600 0,2kg barwiący 0,1kg Zacieranie 15l: 54C - 10min 63C - 40min 72C - 30min 78C filtracja Chmielenie 28l : herkules sz 10g - 60min marynka sz 20g - 60min sybilla 20g - 20min sybilla 25g - 3min Brzeczka 24,3l OG - 15,2blg (1.062) FG - 4Blg (1.015) ABV - 6,2% Wydajność 75% Drożdże W 34/70 Edytowane 14 Stycznia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Warka #43 Monachijskie ciemne monachijski I 3,3kg pilzeński 0,6kg karmelowy 30 0,35kg karmelowy 60 0,05kg karmelowy 600 0,035kg carafa I 0,05kg barwiący 0,1kg zimy ekstrakt do wysładzania Zacieranie 15l: 63C - 10min Dekokcja 72C - 15min 100C- 15min 72C - 30min 75C - 10min 78C filtracja Chmielenie 30l : herkules sz 10g - 60min sybilla 10g - 60min sybilla 30g - 2min Brzeczka - 24,4l OG - 12,6Blg (1.05) FG - 3,5Blg (1.013) ABV - 4,8% Wydajność 66% 2308 Munach lager Edytowane 19 Stycznia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Warka #44 Pszeniczne pszeniczny 2,2kg pilzeński 2,1kg Zacieranie 15l 45C - 10min 52C - 15min plus jęczmień 63C - 45min 72C - 25min 76C - 10min 78C - filtracja Chmielenie: perle 25g - 60min Brzeczki - 24,4l OG - 12,7Blg (1.051) FG - 4,5Blg (1.017) ABV - 4,5% Wydajność - 75% Mauribrew Weiss Y1433 Edytowane 14 Stycznia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Nowy Rok można przywitać z pełnymi fermentatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Nowy Rok można przywitać z pełnymi fermentatorami. I tak trzymać mam podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Warka #45 Brown Porter pale ale 3kg pilzeński 1kg czekoladowy 400 0,15kg karmelowy 600 0,12kg biscuit 0,1kg czekoladowy 1200 0,05kg pszenica prażona 0,05kg Zacieranie 15l: 68C - 95min 75C - 15min 78C - filtracja Chmielenie: Admiral 15g - 60min Brzeczki - 25l OG - 12,8Blg (1.051) FG - 3,5Blg (1.013) ABV - 5% wydajność - 75% Gęstwa S-04 Edytowane 8 Lutego 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Warka #46 Amerykański Stout pale ale 3kg pilzeński 1,4kg płatki owsiane 0,47kg kawowy 0,2kg karmelowy 600 0,15kg pszenica prażona 0,15kg (zimny ekstrakt do wysładzania) szekoladowy 1200 0,1 Zacieranie 18,5l: 63C - 45min 72C - 25min + płatki 78C - filtracja Chmielenie: Calipso 20g - 60min Mosaic 20g - 60min Willamette 20g - 5min Brzeczki - 24l OG - 14,7Blg (1.059) FG - 4,5Blg (1.017) ABV - 5,5% wydajność - 70% S-04 Edytowane 8 Lutego 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Warka #47 Black IPA pilzeński 3,2kg pale al 2kg karmelowy 600 0,25kg czekoladowy 400 0,2kg barwiący 0,1kg (zimny ekstrakt do wysładzania) czekoladowy 1200 0,05kg carafa I 0,05kg Zacieranie 20l: 52C - 10min 63C - 45min 72C - 25min 78C - filtracja Chmielenie: marynka 38g - 60min herkules 11g - 60min Na zimno: calipso 15g mosaic 15g citra 15g pacyfica 20g Brzeczki - 25l OG - 15Blg (1.061) FG - ABV - wydajność - 69% gęstwa S-04 Edytowane 7 Lutego 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Warka #48 3 Zboża pilzeński 3kg monachijski I 1kg pszenica 0,75kg żytni 0,5kg karmelowy 600 0,05kg Zacieranie 17l: 63C - 50min 72C - 25min 78C - filtracja Chmielenie: taurus 25g - 60min lubelski 40g - 5min Brzeczki - 24,8 OG - 14,6Blg (1.059) FG - ABV - wydajność - 75% Edytowane 31 Stycznia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Warka #49 Porter Bałtycki monachijski I 3kg pale ale 2kg cukier 0,77kg pilzeński 0,528kg wiedyński 0,322kg biscuit 0,2kg karmwlowy 600 0,2kg czekoladowy 400 0,15kg pszenica prażona 0,15kg Zacieranie : 52C - 10min 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 25g - 60min lubelski 35g - 5min Brzeczki - 26l OG - 18,3Blg (1.075) FG - 3,8Blg (1.015) ABV - 7,88% wydajność - 68% W-34/70 Edytowane 9 Marca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się