Pieron Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Gratulacje, warka 50-ta przed Tobą. Ciekaw jestem co ciekawego szykujesz, bo lubię niespodzianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Warka #50 Ciemny lager pilzeński 2,2kg monachijski I 1,8kg karmelowy 600 0,2kg kawowy 0,1kg czekoladowy 1200 0,075kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 40min 78C - filtracja Chmielenie: kazbek 30g - 60min saaz 20g - 5min Brzeczki 24l OG - 12,6Blg (1.05) FG - 3,4Blg (1.013) ABV - 4,86% Wydajność - 72% Gęstwa 2308 Munich Lager Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Warka #51 Bitter pale ale 2,1kg pilzeński 1,9kg karmelowy 150 0,25kg Zacieranie: 68C - 70min 72C - 15min 78C - filtracja Chmielenie: admiral 17g - 60min admiral 20g - 5min Brzeczki - 25l OG - 12,3Blg (1.049) FG - 3,4Blg (1.013) ABV - 4,7% Wydajność - 76% S-04 gęstwa Edytowane 14 Maja 2014 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Warka #52 American Amber Ale pilzeński 2,5kg pale ale 1kg monachijski I 0,8kg karmelowy 30 0,3kg karmelowy 60 0,3kg karmelowy 150 0,25kg karmelowy 600 0,05kg Zacieranie: 52C - 10min 63C - 30min 72C - 35min 78C - filtracja Chmielenie 29l: mosaic 13g - 60min willamette 20g - 60min pacyfica - 10g - 30min cascade 20g - 1min cascade 30g na zimno citra 30g na zimno Brzeczki - 25l OG - 14,5Blg (1.059) FG - 2,6Blg (1.01) ABV - 6,4% Wydajność - 75% US-05 Edytowane 14 Maja 2014 przez czeki Pieron i beu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Warka #53 Marcowe pilzeński 3,5kg monachijski 1kg karmelowy 150 0,2kg Zacieranie15l: 52C - 10min 63C - 20min 72C - 50min 78C - filtracja Chmielenie 30l: magnum 15g - 60min perle 20g - 5min Brzeczki - 25l OG - 13,3Blg (1.054) FG - 3,4Blg (1.013) ABV - 5,4% Wydajność - 74% Munich Lager Edytowane 14 Maja 2014 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Warka #54 Pszenica wędzona pszenica 2kg pszenica wędzona 1kg pilzeński 1kg monachijski 1kg Zacieranie15l: 44C - 15min 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie 31l: perle 60g - 60min perle 35g - 5min Brzeczki - 25,3l OG - 15,5Blg (1.063) FG - 3,4Blg (1.013) ABV - 5,4% Wydajność - 75,8% Drożdże Gozdawa BW-11 Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Warka #55 Koźlak pilzeński 3kg monachijski I 2kg pszeniczny 0,5kg karmelowy 150 0,4kg karmelowy 600 0,15kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 35min 78C - 10min - filtracja Chmielenie 31l: magnum 15g - 60min lubelski 20g - 15min perle 25g - 15min Brzeczki - 25l OG - 15,7Blg (1.064) FG - 3,9Blg (1.015) ABV - 6,4% Wydajność - 69% Drożdże W-34/70 gęstwa Edytowane 14 Maja 2014 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Warka #56 Strong Scotch Ale pale ale 6kg karmelowy 60 0,15kg wędzony bukiem 0,15kg jęczmień prażony 0,1kg karmelowy 600 0,05kg czekoladowy 400 0,05kg Zacieranie21: 67C - 90min 78C - filtracja Chmielenie : admiral 10g - 60min admiral 10g - 10min Brzeczki - 24,4l OG - 17,3Blg (1.071) FG - 6,6Blg (1.026) ABV - 5,9% Wydajność - 69,5% Drożdże Mabgriver Jack's Newcastle Dark Ale Edytowane 11 Maja 2014 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Warka #57 Schwarzbier monachijski I 3,6kg pszeniczny 0,4kg czekoladowy 400 0,3kg carafa II 0,1kg barwiący 0,07kg (zimny ekstrakt do wysładzania) Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 15g - 60min perle 30g - 10min Brzeczki 24,9l OG - 12,3Blg (1.049) FG - 3,4Blg (1.013) ABV - 4,7% Wydajność - 73% Gęstwa W-34/70 Edytowane 23 Czerwca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Warka #58 Czeski Pils pilzeński 4kg monachijski 0,7kg Zacieranie16,5l: 63C - 40min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie : kazbek 27g - 70min saaz 15g - 60min saaz 15g - 45min saaz 20g - 1min Brzeczki - 25,4l OG - 13Blg (1.053) FG - 2,5Blg (1.01) ABV - 5,6% Wydajność - 74% gęstwa Munich Lager Edytowane 14 Czerwca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Warka #59 Strong Scotch Ale pale ale 3kg monachijski 2kg pilzeński 2kg karmelowy 60 0,25kg wędzony bukiem 0,25kg jęczmień prażony 0,1kg karmelowy 600 0,08kg czekoladowy 400 0,1kg cukier 0,5kg Zacieranie: 67C - 90min 78C - filtracja Chmielenie : admiral 20g - 80min Brzeczki - 26,5l OG - 19,5Blg (1.08) FG - 7,2Blg (1.028) ABV - 6,8% Wydajność - 65% gęstwa Mabgriver Jack's Newcastle Dark Ale Edytowane 14 Czerwca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Warka #60 Stout Pszeniczny pszenica 3kg pilzeński 1,5kg kawowy 0,4kg czekoladowy 1200 0,1kg carafa I 0,1kg pszenica prażona 0,1kg Zacieranie: 44C - 20min sama pszenica 63C - 45min z reszta słodów 72C - 30min 77C - filtracja Chmielenie : magnum 20g - 60min perle 20g - 60min lubelski 40g - 5min Brzeczki - 26 OG - 14,5Blg (1.058) FG - 3,5Blg (1.013) ABV - 5,9% Wydajność - 74% gęstwa BW-11 Edytowane 15 Czerwca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Koniec sezonu 2 i początek 3:) Warka #61 Dunkelweizen pszenica ciemna 2kg monachijski I 2kg pszenica 0,5kg caramunich 0,15kg karmelowy 60 0,1kg barwiący 0,05kg Zacieranie: 44C - 30min sama pszenica 52C - 10min reszta słodów 63C - 40min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie : perle 30g - 60min Brzeczki - 26 OG - 13,4Blg (1.054) FG - 3,3Blg (1.013) ABV - 5,4% Wydajność - 76% gęstwa BW-11 Edytowane 23 Czerwca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Warka #62 Witbier pszenica 2,3kg pilzeński 1,1kg monachijski I 0,9kg karmelowy 60 0,05kg Zacieranie: 52C - 20min 66C - 40min 72C - 20min 78C - filtracja Chmielenie : magnum 10g - 60min cascade (sz) 10g - 5min kolendra 10g - 5min skórka z 2 pomarańczy i cytryn - 3min carcade 10g - 0min kolendra 5g - 0min curacao 6g - 0min Brzeczki 24l OG - 12,6Blg (1.05) FG - ABV - Wydajność - 73% gęstwa BW-11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Warka #63 Irish Red Ale pale ale 2,1kg pilzeński 2kg pszenica 0,5kg melanoidynowy 0,2kg karmelowy 60 0,15kg barwiący 0,04kg Zacieranie: 63C - 50min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie : EKG 40g - 60min EKG 30g - 10min Brzeczki 26l OG - 12,8Blg (1.051) FG - ABV - Wydajność - 71% suche M07 British Ale Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Warka #64 AAA pale ale 1kg pilzeński 2,5kgkg monachijski I 1,1kg karmelowy 60 0,3kg karmelowy 150 0,15kg karmelowy 600 0,05kg Zacieranie: 52C - 20min 63C - 40min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie : calypso 14g - 60min pacifica 16g - 60min wilamette 9g - 60min cascada 4g - 60min Brzeczki 23l OG - 1.0594 (14,6Blg) FG - ABV - Wydajność - 70% suche Pure Ale Yeast 7 Edytowane 6 Lipca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Warka #65 Dubbel monachijski I 2,5kg pilzeński 2kg biscuit 0,4kg karmelowy 60 0,3kg czekoladowy 400 0,15kg karmelowy 300 0,1kg cukier kandyzowany 0,5kg Zacieranie: 63C - 25min 72C - 60min 78C - filtracja Chmielenie : magnum 10g - 60min perle 20g - 60min cukier kandyzowany - 10min perle 20g - 10min Brzeczki 25l OG - 1.065 (15,9Blg) FG - ABV - Wydajność - 68% Belgian Fruit & Spicy Ale Edytowane 28 Lipca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Warka #66 Weizenbock pszenica 2kg ciemna pszenica 2kg pilzeński 2kg karmelowy 150 0,15kg barwiący 0,05kg karmelowy 600 0,05kg Zacieranie: 44C - 30min 52C - 10min 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie : chinok (sz) 25g - 60min Brzeczki 25l OG - 15,4 (1.062) FG - ABV - Wydajność - 65% drożdże BW11 gęstwa Edytowane 31 Lipca 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Waka #67 3 Zboża monachijski I 2,7kg pszeniczny 2kg żytni 0,5kg karmelowy 60 0,2kg Zacieranie: 52C - 10min 63C - 40min 73C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 20g - 60min perle 10g - 60min lubelski 45g - 5min Brzeczki 25l OG - 14,1Blg (1.057) FG - ABV - Wydajność - 69% Drożdże gęstwa M07 British Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 6 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Warka #68 English IPA monachijski 2kg pilzeński 2kg pszeniczny 1kg karmelowy 60 0,1kg karmelowy 600 0,05kg cukier 0,5kg Zacieranie: 64C - 67C - 90min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 20g - 60min fuggles 40g - 60min fuggles 40g - 5min Brzeczki 25l OG - 15Blg (1.061) FG - ABV - Drożdże gęstwa M07 Britsh Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Warka #69 Czekoladowe monachijski 2,5kg pilzeński 2kg pszenica 1kg czekoladowy 400 0,4kg czekoladowy 1200 0,3kg Zacieranie: 52C - 20min 63C - 70min 72C - 10min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 20g - 65min perle 25g - 65min kakao 65g - 5min Brzeczki - 25l OG - 17,6Blg (1.072) FG - 2,6Blg (1.01) ABV - 8,1% Drożdże gęstwa Belgian Fruit & Spice Ale Edytowane 19 Października 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Warka #70 Stout Extra monachijski I 3kg pilzeński 1,3kg pszeniczny 1kg jęczmień prażony 0,3kg carafa I 0,25kg barwiący 0,1kg Zacieranie: 52C - 15min 63C - 30min 72C - 45min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 20g - 60min perle 25g - 60min lubelski 40g - 3min Brzeczki 25l OG - 16,5Blg (1.067) FG - 2,4Blg (1.009) ABV - 7,6% Drożdże gęstwa Britsh Ale Edytowane 19 Października 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Warka #71 Belgian Golden Strong Ale pilzeński 6kg cukier 0,7kg Zacieranie: 52C - słód i powolne podgrzewanie 63C - 60min 72C - 10min 78C - filtracja Chmielenie: perle 25g - 60min kazbek 25g - 60min kazbek 10g - 30min cukier 0,7kg -10min saaz 20g - 10min saaz 15g - 5min lubelski 20g - 1min brzeczki 25l OG - 19Blg (1.078) FG - 2Blg (1.007) ABV - 9,3% drożdże suche Gozdawa BF&SA Edytowane 7 Listopada 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Warka #72 Black IPA pale ale 3kg wiedyński 1,5kg pilzeński 1,3kg karmelowy 600 0,15kg barwiący 0,2kg Zacieranie: 52C - słody i powolne podgrzewanie 66-68C - 60min 78C - filtracja + słód barwiący Chmielenie: perle 30g - 60min magnum 15g - 60min magnum 15g - 45min magnum 15g - 30min Na ziemno: chinok 25g cascada 25g Brzeczki 25l OG - 16,8Blg (1.068) FG - 4,4Blg (1.017) ABV - 6,7% Drożdże suche Gozdawa Pure Ale Edytowane 18 Listopada 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Warka #73 California Ale pale ale 2,4kg pilzeński 1,3kg pszeniczny 0,5kg karmelowy 150 0,2kg karmelowy 300 0,15kg karmelowy 600 0,05kg Zacieranie: 52C - 10min 63C - 40min 72C - 20min 78C - filtracja Chmielenie: motueka 25g - 60min perle 30g - 60min motueka 22g - 5min Brzeczki 25l OG - 13,1Blg (1.053) FG - 2,4Blg (1.009) ABV - 5,8% drożdze ? Edytowane 20 Listopada 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się