czeki Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Warka #118 Hot Red Ale pilzneński 5kg melanoidynowy 0,2kg karmelowy 30 0,3kg pszeniczny 0,53kg Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: marynka szyszka 20g - 60min sybilla szyszka 20g - 60min traditional 30g - 5min 2 papryczki ostre - 15min 3 papryczki ostre na zimno brzeczki 25,1l OG - 15Bx 1.061 FG - 6,6Bx 1.011 ABV - 6,9% drożdże S04 Edytowane 6 Listopada 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Warka #119 Świąteczne pilzneński 5,5kg brown 0,5kg caraffa II 0,15kg czekoladowy 1200 0,15kg 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja marynka 30g - 60min traditional 15g - 60min sybilla sz 19g - 5min ziele angielskie 3gr cynamon 10gr imbir 7gr gałka muszkatołowa 3gr goździki 15szt kardamon 8gr przyprawy 15min papryczki ostre 2szt na zimno brzeczki 25l OG - 16Bx 1.065 FG - 9,9Bx 1.022 ABV - 6% S-33 gęstwa Edytowane 6 Listopada 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Warka #120 Belgian Blond Ale pale ale 4,5kg 53C -10min 68C - 70min 78C - filtracja marynka 25g - 60min EKG 15g - 60min ministrel 20g - 5min EKG 20g - 5min brzeczki 26l OG - 11,8Bx 1.048 FG - 5,4Bx 1.01 ABV - 5% suche Mangrover Jack's Belgian Tripel M31 Edytowane 29 Grudnia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Warka #121 Pils pilzneński 4,5kg 53C - 15min 63C - 30min dekokt 8l - 10min 72C - 30min dekokt 9l - 10min 76C - filtracja premiant 30g - 60min traditional 15g - 60min saaz 25g - 5min brzeczki 25l OG - 12,1 Bx 1.048 FG - 5Bx 1.008 ABV - 5,4% Edytowane 19 Grudnia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Warka #122 Dobbel pale ale 2kg pilzneński 2kg abbey malt 1kg special W 0,5kg syrop cukrowy 150C 0,6kg 53C- słody i podgrzewanie 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja traditional 40g - 60min ministrel 20g - 5min brzeczki 26,5l OG - 16,1Bx 1.066 FG - 7,4Bx 1.012 ABV - 7,4% gęstwa Belgian Tripel M31 Edytowane 29 Grudnia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Warka #123 Marcowe pilznański 2,2kg pala ale 2kg karmelowy 30 0,433kg melanoidynowy 0,21kg 53C - słody i podgrzewanie 63C - 20min 72C - 40min dekokt 9l -25min 78C - filtracja premiant 20g - 60min EKG 15g - 60min ministrel 10g - 10min brzeczki 25,5l OG - 12,8Bx 1.052 FG - 6,8Bx 1.013 ABV - 5,14% gęstwa Bavarian Lager M76 Edytowane 29 Grudnia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Warka #124 Wędzony Pils pilzneński 2,17kg monachijski I 1kg wedzony Steinbach 1kg 62C - 10min 72C - 35min 78C - filtracja taurus 20g - 60min saaz 20g - 5min brzeczki 23l OG - 10,8Bx 1.043 FG - 5,9Bx 1.013 ABV - 4,1% gęstwa Bavarian Lager brzeczki 3l OG - 10,8Bx 1.043 FG - 5,9Bx 1.013 ABV - 4,1% FM40 Pszeniczny łan na rozruch. Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Warka #125 Bitter pilzneński 4kg carapils 0,25kg 67C - 60min 78C - filtracja taurus 25g - 60min minstrel 13g - 2min brzeczki 21l OG - 13Bx 1.053 FG - 7,8Bx 1.017 ABV - 4,85% drożdże BioWar Edytowane 17 Stycznia 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Warka #126 Belgian Dark Strong Ale pale ale 3kg monachijski I 2,5kg carabelge 1kg special W 0,5kg karmelowy 600 0,1kg syrop z cukru palonego 150C 0,6kg 63C - 20min 72C - 50min 78C - filtracja taurus 35g - 60min brzeczki 26l OG - 19,4Bx 1.08 FG - 9,5Bx 1.015 ABV - 9,2% gęstwa Belgian Tripel M31 Edytowane 17 Stycznia 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Warka #127 Rauchweizen pszenica 2,5kg wędzony Steinbach 1kg monachijski I 1,5kg 44C - 20min 55C - 10min 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja sybilla 25g - 60min taurus 5g - 60min brzeczki 26l OG - 11,6Bx 1.047 FG - 5,4Bx 1.010 ABV - 4,9% gęstwa Pszeniczny łan Edytowane 12 Lutego 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Warka #128 Rauchweizen pszenica 2,5kg wędzony bukiem Viking 2kg monachijski I 0,5kg 44C - 20min 55C - 10min 63C - 30min 72C - 40min 78C - filtracja sybilla 15g - 60min taurus 12g - 60min brzeczki 26l OG - 14,2Bx 1.058 FG - 7,8Bx 1.015 ABV - 5,7% Browin Brewgo Wheat Edytowane 12 Lutego 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 heee, buk viking. Jakie smaki- bukowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Warka #129 Chili Lager pale ale 2,5kg monachijski I 2kg carapils 0,25kg 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja sybilla 20g - 60min premiant 30g - 60min chili dodana na zimno - 3szt brzeczki 26l OG - 12,6Bx 1.051 FG - 6,2Bx 1.012 ABV - 5,24% gęstwa Bavarian Lager Edytowane 20 Marca 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Warka #130 Wee Heavy pale ale 3kg monachijski I 3kg pilzneński 1kg karmelowy 300 0,2kg carafa II 0,1kg czekoladowy 1200 0,05kg karmelowy 600 0,05kg 63C - 25min 72C - 40min 78C - filtracja mosaic 29g - 60min brzeczki 25l OG - 19Bx 1.079 FG - 11,2Bx 1,025 ABV - 7,5% gęstwa BioWar Edytowane 20 Marca 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Warka #131 Belgian Stout pilzneński 3kg monachijski I 0,8kg brown 0,4kg czekoladowy 1200 0,1kg karmelowy 600 0,1kg pszenica prażona 0,1kg 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja marynka 25g - 60min brzeczki 25l OG - 11Bx 1.044 FG - 4,4Bx 1.007 ABV - 4,9% gęstwa Belgian Tripel M31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Warka #132 Gose pszeniczny 2,3kg pilzneński 1,5kg zakwaszający 0,9kg 63C-65C - 60min 63C-65C - 45min ze słodem zakwaszającym 78C - filtracja marynka 15g - 60min kolendra 27g - 10min sól kamiennna 21g - 10min brzeczki 24l OG - 12,4Bx 1.05 FG - 6,3Bx 1.012 ABV - 5,06% Safale K-97 Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Warka #133 Porter Bałtycki pilznański 3kg monachijski 2kg biscuit 1kg brown 0,615kg karmelowy 300 0,5kg karmelowy 600 0,1kg czekoladowy 1200 0,2kg 63C - 25min 72C - 50min 78C - filtracja marynka 35g - 60min sybilla 30g - 5min brzeczki 25l OG - 18,6Bx 1.076 FG - 10,7Bx 1.023 ABV - 7,6% gęstwa Bavarian Lager M76 Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Warka 134 AAAle (American Amber Ale) pilzneński 2,4kg pale ale 2kg karmelowy 300 0,2kg barwiący 0,05kg 63C - 20min 72C - 40min 78C - filtracja marynka 25g - 70min mosaic 50g na zimno brzeczki 25l OG - 12,1Bx 1.048 FG - 6,9Bx 1.015 ABV - 4,6% FM12 W szkocka krate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Warka 135 Kolsch pilzneński 3kg monachijski I 1,4kg 63C - 40min 72C - 30min 78C - filtracja marynka 25g - 60min premiant 22g - 5min saaz 15g - 5min brzeczki 25l OG - 11,9Bx 1.048 FG - 6,5Bx 1.013 ABV - 4,6% gęstwa Safale K97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Warka 136 Monachijska 11 monachijski I 4,3kg 63C - 40min 72C - 20min 78C - filtracja marynka 30gr - 60min saaz 39gr - 0min brzeczka 25,5l OG - 11,6Bx 1.047 FG - 6Bx 1.012 ABV - 4,6% gęstwa Bavarian Lager M76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Warka 137 Gose pszenica 2,4kg pilzneński 1,7kg zakwaszający 1kg 63C - 60min 63C - 45min z zakwaszającym 78C - filtracja marynka 15g - 60mn kolendra 30g - 15min sól kamienna 23g - 15min brzeczka 25,5l OG - 13,5Bx 1.055 FG - 7,8Bx 1.016 ABV - 5,22% FM42 Stare Nadreńskie Edytowane 22 Maja 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Warka 138 Pszeniczne XVI pszenica 2kg pilzneński 2kg 44C - 60min 63C - 40min 72C - 30min 78C - filtracja marynka 20g - 60min herkules 2g - 60min brzeczki 25l OG - 11,4Bx FG - ABV - drożdże BioWar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Warka 139 Czekoladowe Belgijskie pale ale 2,5kg pilzneński 1kg monachijski I 0,5kg czekoladowy 400 0,4kg brown 0,2kg czekoladowy 1200 0,1kg 63C - 30min 72C - 60min 78C - filtracja herkules 6g - 60min herkules 5g - 30min brzeczki 26l OG - 11,7Bx 1.047 FG - 5,2Bx 1.009 ABV - 5% gęstwa M31 Belgian Tripel Edytowane 16 Lipca 2017 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Warka 140 Kolsche 2 pilzneński 4,4kg 63C-69C - 60min 78C - filtracja sybilla 20g - 60min EKG 18g - 60min Saphir 35g - 2min brzeczki 26l OG - 11,9Bx FG - 6,4Bx ABV - 4,65% gestwa FM42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Warka 141 Milk Stout pilzneński 3kg pale ale 1,5kg płatki jęczmienne 1kg pszenica prażona 0,3kg czekoladowy 1200 0,12kg 6l wrzątku z płatkami 63C - 20min + płatki 72C - 40min 78C - filtracja herkules 10g - 60min sybilla 25g - 60min sybilla 15g - 0min brzeczki OG - 14Bx FG - ABV - drożdże suche English Ale B4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się