ZZZabioreCiButy Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Warka #69 Czekoladowe Jak tam czekoladowe? Jakiego kakaa użyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Warka #74 Pils Bohemski pilzeński 3,5kg wiedyński 1kg karmelowy 150 0,1kg Zacieranie: 52C - 10min 63C - 35min dekokt 20min 72C - 30min dekokt 20min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 15g - 75min perle 30g - 60min lubelski 30g - 10min perle 30g - 2min brzeczki 24,6l OG - 13Blg (1.052) FG - 1,4Blg (1.005) ABV - 6% drożdże Mangrover Jack's Bohemian Lager suche Edytowane 19 Grudnia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Warka #75 Pils pilzeński 2,2kg monachijski 1kg wiedyński 1kg Zacieranie: 52C - 10min 63C - 60min 72C - 10min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 15g - 75min perle 15g - 45min perle 15g - 10min perle 20g - 2min lubelski 25g - 2min brzeczki 24,1l OG - 12Blg (1.048) FG - 1,4Blg 1.005 ABV - 5,6% drożdże Gozdawa Czech Pilsner 18 Edytowane 24 Grudnia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Warka #76 Imperial Belgian Pale Ale pale ale 4kg monachijski I 1kg pszeniczny 0,5kg biscuit 0,3kg karmelowy 60 0,2kg karmelowy 30 0,1kg Zacieranie: 64C - 20min 72C - 45min 78C - filtracja Chmielenie herkules (sz)15g - 60min perle 20g - 45min perle 35g - 2min brzeczki 25l OG - 16,4Blg (1.067) FG - 1,3Blg (1.005) ABV - 8,1% drożdże gęstwa BFiS Gozdawa Edytowane 19 Grudnia 2014 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Warka #77 Doppelbockpale ale 2,8kgpilzeński 1,7kgwiedyński 1,4kgmonachijski I 1kgcaramunich 0,27kgcaraamber 0,2kgZacieranie:50C - słody i podgrzewanie63C - 45min72C - 20min78C - filtracjaChmielenietaurus 15g -75minperle 30g - 45minBrzeczki 25lOG - 18,8Bx 18,2Blg 1.075FG - 9,5Bx 3,2Blg 1.012ABV -8,3%drożdże suche Saflager W 34/70 Edytowane 28 Lutego 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Warka #78 Koźlak pale ale 2,3kg monachijski I 2kg monachijski II 1kg wiedyński 1kg special W® 0,25kg biscuit 0,24kg Zacieranie: 64-62C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 10g - 60min perle 20g - 45min perle 20g - 20min brzeczki 25l OG - 17Bx 16,5Blg 1.067 FG - 8,2Bx 1.009 ABV - 7,6% drożdże Bohemian Lager gęstwa Edytowane 2 Lutego 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Warka #79 Belgian Tripel pale ale 2,5kg pilzeński 2,4kg monachijski I 0,9kg cukier 1kg Zacieranie: 63C - 45min 72C - 20min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 20g - 60min perle 25g - 30min Brzeczki 26l OG - 18,9Bx 18,3Blg 1.075 FG - 8,6Bx 1.006 ABV - 9% drożdze gęstwa BFiS Gozdawa Edytowane 2 Lutego 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Warka #80 American Lagerpale ale 2,3kgkukurydza 2,3kg (mój błąd bo nie skleikowałem kukurydzy tylko poszła odrazu do zacieru)Zacieranie:63C - 30min72C - 30min78C - filtracjaChmielenieamarilo - 25g - 60minamarilo - 5g - 20minamarilo - 5g - 15minamarilo - 10g - 10minamarilo - 5g - 5minbrzeczki 25lOG - 9,6Bx 1.038FG - 4,8Bx 1.007ABV - 4%drożdże gęstwa Czech Pilsner 18 Gozdawa Edytowane 28 Lutego 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Warka #81 Porter Bałtyckipale ale 2,7kgwiedyński 2kgmonachijski I 1,5kgcaraamber 0,4kgbiscuit 0,3kgcarafa I 0,12kgczekoladowy 1200 0,1kgpszenica prażona 0,05kgZacieranie:63C - 20min72C - 40min78C - filtracjaChmielenie:herkules 20g - 60minperle 30g - 30minbrzeczki 26,5lOG - 15Bx 1.061FG - 8,6Bx 1.017 ABV - 5,8%drożdże gęstwa W34/70 Edytowane 28 Lutego 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Warka #82 Schwarzbeirpale ale 3,5kgpilzeński 1kgczekoladowy 1200 0,08kgcarafa II 0,05kgbarwiący 0,07kg zimny ekstrakt do wysładzaniaZacieranie:63C - 30min72C - 30min78C - filtracajChmieleniemagnum 15g - 60minperle 15g - 60minperle 30g - 5minbrzeczki 25,7lOG - 11,2Bx 1.045FG - 6Bx 1.01ABV - 4,6%drożdże gęstwa Bohemian Lager Edytowane 28 Lutego 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Warka #74 Pils Bohemski pilzeński 3,5kg wiedyński 1kg karmelowy 150 0,1kg Zacieranie: 52C - 10min 63C - 35min dekokt 20min 72C - 30min dekokt 20min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 15g - 75min perle 30g - 60min lubelski 30g - 10min perle 30g - 2min brzeczki 24,6l OG - 13Blg (1.052) FG - 1,4Blg (1.005) ABV - 6% drożdże Mangrover Jack's Bohemian Lager suche Masz jakąś opinię o tych drożdżach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Warka #83 Belgian Pale Ale pale ale 2,7kg monachijski I 1kg wiedyński 1kg carabelge 0,4kg karmelowy 30 0,25kg karmelowy 300 0,135kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 25min 78C - filtracja Chmielenie: perle 30g - 60min perle 30g - 15min perle 30g - 5min brzeczki 26,8l OG - 12,5Bx 1.05 FG - 6,4Bx 1.009 ABV - 5,3% drożdże suche Safbrew Abbage Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez czeki zepu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Warka #84 Jasny Lager kukurydza 2kg - skleikowana w 10l pilzeński 2,5kg pale ale 2kg monachijski I 1kg wiedyński 0,5kg melanoidynowy 0,21kg karmelowy 30 0,2kg karmelowy 60 0,15kg Zacieranie 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 20g - 60min magnum 10g - 45min fugles 24g - 30min EKG 33g - 5min Fermentator 1 brzeczki 24l OG - 11,9Bx 1.048 FG - 5,2Bx 1.003 ABV - 5,9% drożdże gęstwa Gozdawa Czech Pilsner Fermentator 2 brzeczki 24l OG - 11,8Bx 1.047 FG - 5,4Bx 1.005 ABV - 5,5% drożdże gęstwa Bohemian Lager Edytowane 29 Marca 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Warka #85 Stout pale ale 2kg wiedyński 1,5kg pszeniczny 0,4kg czekoladowy 1200 0,2kg karmelowy 600 0,15kg jęczmień prażony 0,06kg Zacieranie: 63C - 40min 72C - 20min 78C - filtracja Chmielenie: herkules (sz) 20g - 60min lubelski (sz) 30g - 5min brzeczki 26l OG - 11Bx 1.044 FG - 6Bx 1.011 ABV - 4,3% drożdże suche Safale S-04 Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Warka #86 Belgian Dark Strong Ale pale ale 3,5kg monachijski II 3kg wiedyński 0,4kg carabelg 0,3kg karmelowy 600 0,28kg cukier kandyzowany 0,4kg Zacieranie: 63C - 20min 72C - 50min 78C - filtracja Chmielenie: perle 25g - 70min tradition 30g - 70min tradition 30g - 55min lubelski (sz) 30g - 5min brzeczki 25l OG - 19,5Bx 1.081 FO - ABV - drożdże gęstwa Safbrew Abbage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Warka #87 WITAPA pilzeński 2,5kg pszeniczny 2,1kg pszenica niesłodowa 0,5kg (skleikowana) Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: chinook (sz) 31g - 60min cascade USA 15g - 45min curacao 20g - 15min kolendra 20g - 15min cascade D 30g - 5min brzeczki 26l OG - 12Bx 1.048 FG - 6,4Bx 1.01 ABV - 5% drożdże suche Gozdawa Belgian Witbier Edytowane 19 Czerwca 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Warka #88 IRA wiedyński 2,8kg pale ale 1,7kg melanoidynowy 0,2kg karmelowy 150 0,2kg karmelowy 60 0,15kg karmelowy 600 0,05kg jęczmień palony 0,05kg Zacieranie: 65-67C - 80min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 45g - 60min brzeczki 26,5l OG - 12,4Bx 1.050 FG - 6,4Bx 1.009 ABV - 5,4% drożdże gęstwa Safale S-04 Edytowane 19 Czerwca 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Pierwsze piwo uwarzone przez moją dziewczyne.Warka #89 Belgian Dubbel pale ale 3kg wiedyński 1,5kg monachijski II 1,1kg pszeniczny 0,5kg karmelowy 60 0,35kg karmelowy 150 0,21kg karmelowy 300 0,1kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 40min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 10g - 60min perle 20g - 45min perle 15g - 30min brzeczki 25l OG - 17,5Bx 1.072 FG - 8Bx 1.006 ABV - 8,6% drożdże Safbrew Abbage gęstwa Edytowane 19 Czerwca 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Sprzątanie magazynu z pszenicy.Warka #90 Pszeniczniaki I i II pszenica 2,92kg wiedyński 4,40kg pszenica ciemna 0,52kg Zacieranie: 40-43C - 60min 52C - 15min 63C - 30min 72C - 45min 78C - filtracja Wysłodziłem 25l o 17Bx Chmielenie I 13l.perle 20g - 60min Chmielenie II reszty + 8l 9Bx magnum 15g 60min cascade D 30g 5min Brzeczki I dolana przegotowana woda- 21l OG - 10,5Bx 1.042 FG - 5,1Bx 1.006 ABV - 4,7% Brzeczki II - 22l OG - 11,5Bx 1.046 FG - 6Bx 1.009 ABV - 4,8% Starter 1,5l drożdzy Gozdawa BW11. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Warka #91 Porter Pszeniczny pszenica 3kg pale ale 2kg wiedyński 2kg special W 0,25kg biscuit 0,2kg karmelowy 600 0,2kg czekoladowy 1200 0,15kg pszenica prażona 0,15kg Zacieranie: 52C - 10min 63C - 25min 72C - 40min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 30g - 60min tradition 30g - 5min brzeczki 27l OG - 18,9Bx 1.078 FG - 9,7Bx 1.013 ABV - 6% drożdże Gozdawa BW11 gęstwa Edytowane 17 Lipca 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Warka #92 American Amber Ale pale ale 3,5kg wiedyński 2,5kg pilzeński 2kg karmelowy 30 0,4kg karmelowy 60 0,3kg karmelowy 150 0,2kg karmelowy 600 0,15kg Zacieranie: 67C - 65C - 45min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 30g - 60min centennial 20g - 60min Fermentator 1 brzeczki 22,5l OG - 13,4Bx 1.054 FG - 6,5Bx 1.008 ABV chmielenie na zimno: 20g cascada sz USA 10g cascada D 10g centennial USA Fermentator 2 brzeczki 23l OG - 13,6Bx 1.055 FG - ABV Starter z U.S. West Coast suche Edytowane 18 Lutego 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Warka #93 Stout kawowy wiedyński 3kg monachijski I 1,4kg płatki owsiane 0,5kg jęczmień prażony 0,3kg carafa I 0,17kg Zacieranie: 66C 68C - 75min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 25g - 60min brzeczki 25l OG - 12,7Bx 1.0513 FG - 6,5Bx 1.013 ABV - 5,2% drożdże gęstwa U.S. West Coast Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Warka #94 IPA pale ale 4kg pilzeński 1,3kg monchijski 0,5kg karmelowy 60 0,2kg Zacieranie: 66C 68C - 80min 78C - filtracja Chmielenie: equinox 25g - 62min centennial 28g - 62min Na zimno: amarillo 15g mosaic 15g equmox 15g brzeczki 25,5l OG - 14,5Bx 1.059 FG - 6,5Bx ABV - 6,5% drożdże gęstwa U.S. West Coast Edytowane 18 Lutego 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Warka #95 German Pale Ale pale ale 2,5kg monachijski 2,5kg karmelowy 150 0,05kg Zacieranie: 66C 68C - 75min 78C - filtracja Chmielenie: magnum 20g - 60min perle 15g - 30min tradition 15g - 30min perle 15g - 5min tradition 30g - 5min brzeczki 25l OG - 13Bx 1.0526 FG - 6,1Bx 1.011 ABV - 5,6% drożdże US-05 Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Warka # 96 Old Ale monachijski I 6kg płatki owsiane 0,5kg pale ale 0,3kg caraamber 0,15kg carabelg 0,15kg Zacieranie: 63C - 45min 72C - 15min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 30g - 60min perle 20g - 60min cukier 300g - 15min brzeczki 26l OG - 18,4Bx 1.0759 FG - 8Bx 1.01 ABV - 9% gęstwa US-05 Edytowane 4 Listopada 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się