Kamot1 Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Wbrew pozorom wykład Bogdana pt. "Extreme Brewing" może być naprawdę ciekawy, bo jeśli Bogdan warzy swoje piwka w pewien "niekonwencjonalny sposób" i nie ma zakażeń lub innych problemów, to jest to naprawdę warte posłuchania Większość z nas próbowało piwa Bogdana (ostatnie grodziskie było super), więc można przyjrzeć się niektórym technikom i pewne procesy ułatwić - choć ja chyba fanem tych technik nie zostanę, ale zawsze to jest jakieś kolejne doświadczenie. p.s. wykłady na WFP były super i warto było się tam pojawić, a RIS z Mikkellera o nazwie Black Inc o ekstrakcie 40 BLG i 18% alkoholu po prostu zmiażdżył system EDIT: Panowie - udało mi się zdobyć jedną butelkę o pojemności 0,375l piwa Hades Gone Wild. Jak zapewne wiecie, jest to bardzo limitowana edycja (tylko 550 butelek na całą Polskę) piwa uwarzonego przez browar Olimp - stout imperialny dofermentowany dzikimi drożdżami. Butelka była koszmarnie droga, bo kosztowała jedyne 50 zł, więc jeśli macie ochotę spróbować tego czegoś, to proponuję podzielić się kosztami - może na zakończenie kursu sensorycznego lub na jakimś innym spotkaniu przeprowadzimy degustację, no mini degustację, bo 375 ml to nie jest jakoś szczególnie dużo. Edytowane 13 Października 2014 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 To ustalmy że szkolenie w niedziele. Numer konta: 82 2030 0045 1130 0000 0653 4750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabeer Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Kurde, ja bym się pisał, ale gdyby było w innym terminie. 26.10 niestety nie da rady. Jakby jakimś cudem zmieniała się data, to mnie możecie liczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Tak się jeszcze zapytam: w jakich godzinach w niedzielę miałby być ten kurs sensoryczny? Bo może się okazać, że mi z czymś koliduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Cały dzień. Proponuje ok. 10:00 -18:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Termin do lekkiego przesunięcia. Kilku osobom nie pasuje (w tym mi ). Propozycja 9.11. Sprawa wstępnie przedyskutowana z Panem Prezesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Dla mnie nie ma sprawy - nawet lepiej Może być 09.11 - data jest na tyle odległa, że każdy będzie mógł się sobie to zaplanować i wtedy już nie ma odwoływania. Edytowane 18 Października 2014 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 W sumie... dla mnie też może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ciągle nie mam odpowiedzi z 'centrali' co z naszymi próbkami. Prawdopodobnie na 26go ich nie zdobędziemy. Kasy do mnie nikt nie wpłacił jeszcze. Termin 9.11 będzie zatem lepszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabeer Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Tak, tak, zróbmy 9.11! Wtedy się na pewno zjawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Na 9.11 to i ja bym się mógł zapisać chociaż nie powiem tego dnia miałem warzyć coś w domu. No cóż najwyżej przełożę Po ile zrzuta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 70zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Panowie, co za niedopatrzenie. W tym miesiącu nie spotkaliśmy się przy kufelku dobrego piwa! Może pójdziemy jutro wieczorem na piwko do Ceskiej Hospody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Daniel - tam jest pełne obłożenie 7 dni w tygodniu.... nowa knajpa i tłumy tam lezą. Koniecznie trzeba stolik rezerwować Ja niestety mam zajęty weekend P.S. Polecam golonkę - jest meeeega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Mega golonkę to mają też w Karczmie Jana W czeskiej jeszcze nie jadłem, więc się chętnie wybiorę. Jutro jednak jestem cały dzień poza Olsztynem, lecz raczej około 20 wracam. Jeśli będziecie, to postaram się dojechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Czemu nie, w sumie chętnie bym się na jakieś piwo wybrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Panowie, czekam na wpłaty za szkolenie! Muszę kupić próbki. Założę za Was, ale już czas najwyższy dokonywać wpłaty! Przypominam: 70zł na moje konto: 82 2030 0045 1130 0000 0653 4750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Tak jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Zając Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Znajdzie się jeszcze jedno albo dwa miejsca na szkolenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Moja wpłata poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Tomek - tak jak pisałem. Kto pierwszy ten lepszy. Wpłacaj to się znajdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Zając Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 No to zaplaciłem, potrzebuję jednego miejsca, jakieś godziny są ustalone? w niedzielę do 11:15 siedzę w szkole niestety, więc w najgorszym razie się spóźnię. Cieszę się na to szkolenie, bo w moim ostatnim wynalazku jest coś niepokojącego, to spróbuję was otruć ;P Tomek - tak jak pisałem. Kto pierwszy ten lepszy. Wpłacaj to się znajdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Powinno potrwać ok 8 godzin. Proponuje 10:00-18:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 W sam raz żeby po tym wszystkim jakiegoś piwa się jeszcze napić Swoją drogą, wiadomo coś bliżej GDZIE to szkolenie się odbędzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Jasiu załatwi jakąś salę na UWMie. Pewnie gdzieś bliżej starej pętli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi