pmczarny Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jakby ktoś był zainteresowany, to mam do odstąpienia fiolkę drożdży Fermentum Mobile FM13 - bawarska dolina. Sklep się pomylił przy wysyłce, właściwe drożdże już do mnie jadą, a z tych nie skorzystam Kto pierwszy ten lepszy, odbiór osobisty, można zapodać jakieś swoje piwo na wymianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Pierwszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Pierwszy! Bogdan zdążył wcześniej na PW napisać, ale ma się jeszcze określić czy na pewno bierze, więc jak coś jesteś na liście rezerwowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jak je weźmie to mi gęstwę przygotuje i tyle ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jak je weźmie to mi gęstwę przygotuje i tyle ;-) Bogdan i jego "extreme brewing"... bałbym się gęstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Sprawa się wyjaśniła, wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajek Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Gdyby ktoś z kolegów chciał spróbować Grand Prix przed premierą to dzisiaj dostałem w Ćwiartce (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ktoś mi kupi? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mogę Ci kupić. Pewnie zobaczymy się przed świętami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 No właśnie, mniej więcej już wiadomo kiedy? Chętnie na spotkanie bym pojechał za tydzień. Szoferka nawet chętna na wyjazd, piwa dostatek w piwniczce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) No właśnie... Spotkanie piwowarów 13 grudnia 2014, Stara Warszawska, godzina 18:00 Więc co? Robić rezerwację? Edytowane 5 Grudnia 2014 przez pmczarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A nie miało być przypadkiem 12 grudnia, bo nie chcieliśmy przed samymi świętami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A nie miało być przypadkiem 12 grudnia, bo nie chcieliśmy przed samymi świętami? O masz... łapka mi się omskła na klawiaturze Oczywiście miało być 13 grudnia, już poprawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Cholera mi też się data 12 wkręciła 13 grudnia... hmmm trochę to znamienne hehe Jestem za. Jak dla mnie, to możesz rezerwować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 13 jest ok się nachlać. Ale ja miałem speszyl atrakcje. Ale w Starej jej nie zrobily. Chyba, że wcześniej gdzieś nad jeziorem, w parku, nas rzeką.... Mam 3l Samichlaus'a z 2010r, którego chciałem z Wami wywalić. Nie wspomnę, że mam kruszące wszystkie Wasze piwa, efekty mojego "extreme brewing". Spróbujeta, porzucita warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A nie możemy tego 3l cuda wypić w piwnicy SW? Mi 13 pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nie takie rzeczy się robiło za młodu. Wiesz, swoje piwa to barmani mogą zrozumieć, w końcu piwowarzy, ale wielka 3l flacha piwa komercyjnego? A może walniemy ją wszyscy u Ciebie w piwnicy, hehehhhe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Tak informacyjnie dla tych, którzy nie śledzą/nie używają facebooka - tematem przewodnim spotkania 13.12.2014 będzie Russian Imperial Stout. Czyli trochę o historii stylu, receptury, degustacje A jak ktoś korzysta z FB, a nie trafił z jakiegoś powodu do naszej grupy, to niech wejdzie na https://www.facebook.com/groups/browarmiacy/ i kliknie "dołącz do grupy". Do zobaczenia! Edytowane 11 Grudnia 2014 przez pmczarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Droga redakcjo, mam nietypową sprawę ;-) Mam w piwniczce trzy skrzynki od piwa, które mi do całokształtu nie pasują (Nie, nie te z rączkami ;-)), jeden Jurand, Jeden Budweiser i jeden Heineken, z racji tego, że zasadniczo są niewymienne a wszystko teraz wymieniam sobie na nowe Braniewo ;-) Jakby ktoś był chętny na wymianę to proszę dawać znać, potrzebuję skrzynki z tych chodzących, przy czym BRAN to też jest chodząca, dorzucę po piwku do każdej ;-) P.S. Tak w ogóle to nam trochę wyszła dziś "Wigilia piwna", Czy ma ktoś jakieś święcone piwo, albo opłatka kawałek, coby się połamać? Edytowane 13 Grudnia 2014 przez panta_rei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam szanowne towarzystwo :-) Cieszę się, że mogę dołączyć do tego grona piwowarów chociaż dopiero zaczynam swoją przygodę ;-) Zacznę od brewkitów i przejdę później do ekstraktów słodowych z własnym chmieleniem (może z partial mash), później może z zacieraniem. Mam pytanie. Gdzie mogę dostać skrzynki do piwa? Pytałem już w kilku sklepach, ale nigdzie nie sprzedają za kaucją :-( Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert92 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ja swoje kupiłem w alkoholach świata przed starówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Dzięki za informacje :-) A wiecie czy można je dostać gdzieś na jarotach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Po 8 zeta w żabkach mają (o ile przyjdziesz przed dostawą, bo puste oddają i wtedy nie mają). W alkoholach na Jaroszyka 8 zawsze jakieś puste znaleźli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Droga redakcjo, mam nietypową sprawę ;-) Mam w piwniczce trzy skrzynki od piwa, które mi do całokształtu nie pasują (Nie, nie te z rączkami ;-)), jeden Jurand, Jeden Budweiser i jeden Heineken, z racji tego, że zasadniczo są niewymienne a wszystko teraz wymieniam sobie na nowe Braniewo ;-) Jakby ktoś był chętny na wymianę to proszę dawać znać, potrzebuję skrzynki z tych chodzących, przy czym BRAN to też jest chodząca, dorzucę po piwku do każdej ;-) P.S. Tak w ogóle to nam trochę wyszła dziś "Wigilia piwna", Czy ma ktoś jakieś święcone piwo, albo opłatka kawałek, coby się połamać? Ja bym z miłą chęcią przygarnął tego Juranda. Mogę wymienić na jakieś Tyskiego czy innego KP lub Żywca albo oddać w gotówce za kaucję :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ja swoje skrzynki po 8 zł w Tesco kupuję. Jak nie ma pustych na sklepie, to proszę kogoś z obsługi, aby mi przynieśli z zaplecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi