Afghan Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam. Tak jak w temacie, da się jakoś wykorzystać głowicę Grety na kapslownicę stołową? Próbował ktoś tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 jakoś nie widzę Grety w formie kapslownicy stołowej... Najprościej ... jak posiadasz stojak/statyw wiertarki to wystarczy zakup kapslownicy młotkowej (15-20zł) Ale kojarzę, że na forum był(y) samoróbki takich statywów... Powodzenia w konstruowaniu! Odkąd sam zrobiłem ze stojaka wiertarki i wspomnianej - młotkowej to Grety używam sporadycznie.... aczkolwiek czasami się przydaje, więc nawet nie myślę o jej pozbyciu się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Ja mam taką konstrukcję. Głowica z grety włożona jest w uchwyt wiertarki, dodatkowo, żeby się to nie wysuwało nałożona jest klamra w kształcie lietry C. Działa bez problemu od 40 warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norin89 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Najprościej ... jak posiadasz stojak/statyw wiertarki to wystarczy zakup kapslownicy młotkowej (15-20zł) Ale kojarzę, że na forum był(y) samoróbki takich statywów... Jedna jest na wiki: http://www.wiki.piwo.org/Kapslownica_ze_statywu_wiertarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Ja również używam takiej konstrukcji i sobie chwalę. Musisz tylko uważać, aby zamontować głowicę dokładnie w osi pionowej, inaczej może nierówno zaciskać kapsle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Ale kojarzę, że na forum był(y) samoróbki takich statywów... Posty jakieś wyskakują, ale wszystkie stare w których brakuje zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Posty jakieś wyskakują, ale wszystkie stare w których brakuje zdjęć. Przy takim poście kliknij na "zgłoś" - bazując na tym poście jest szansa że zdjęcia się za jakiś czas pojawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Zastanawiam się właśnie nad zrobieniem czegoś takiego tylko nie z grety bo szkoda kapslownicy. W intermarche i obi widziałem kapslownice młotkowe po 14,99 zł, statyw taki http://allegro.pl/st...2470252460.html. Potrzebny będzie jeszcze pierścień jakiś żeby zamocować głowicę bo głowica 26mm z tego co wiem ma średnice zewnętrzną około 28mm a mocowanie jest na 38mm w statywie. Gdzieś widziałem że można także same głowice kupić ale nie wiem gdzie... a znalazłem taki plik chyba na tym forum albo gdzieś indziej. Jak ktoś ma tokarkę może sobie takie coś zrobić Głowica kapslownicy.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Myślisz, że jest sens walczyć? Młotkowa plus statyw do wiertarki z przesyłką to 88 zł. Grifo w CP widzę za 106 zł plus przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 (edytowane) Zastanawiam się właśnie nad zrobieniem czegoś takiego tylko nie z grety bo szkoda kapslownicy. Mi nie szkoda bo mi się już psuje. Luźna się jakaś zrobiła, wydaje mi się, że od butelek z wysokim kołnierzem. Edytowane 19 Lipca 2012 przez Afghan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 (edytowane) jak masz spawarkę i trochę chęci to możesz zrobić coś takiego jak ja, działa dobrze i koszt był niewielki https://plus.google....841751668427074 elit; już zmieniłem Edytowane 19 Lipca 2012 przez gigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Gigo zmień ustawienia dostępu do galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Myślisz, że jest sens walczyć? Młotkowa plus statyw do wiertarki z przesyłką to 88 zł. Grifo w CP widzę za 106 zł plus przesyłka. No tak produkt na wyczerpaniu, a inne niedostępne. Trochę mnie odrzuca plastik w Grifo, a w statywie od wiertarki jest amelinium znając moje szczęście zaraz bym coś połamał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi