Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 I na tym zakończmy. A teraz jadę do domu rozpakować kapslownicę Grifo HD, która właśnie przyszła i dzisiaj rozlew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Crosis, jake, trochę przesadziliście. Po co obrażać tego człowieka? Może on woli warzyć z puszki i dla niego najważniejsze jest zaoszczędzenie paru złotych na butelce, przecież w tym nie ma nic złego. Może po prostu nie zna innego sposobu. Może lepiej było by napisać bardziej przyjazną email, wspomnieć o PSPD, o konkursach piwowarskich, Grand Champion itp? Zaprosić go do siebie, albo do twojego klubu piwowarskiego, pokazać jak się warzy ze słodów i może z tego byłby materiał na drugą część tego artykułu. PS. I ponieważ witryna HotMoney.pl jest n.t. pieniędzy, tzn. "gdzie zarobić i jak zaoszczędzić", można by dziennikarzowi podpowiedzieć że piwo ze słodów uwarzysz już za ok. 80 zł. za 20l. Edytowane 27 Lipca 2012 przez scooby_brew elroy, anteks i mimazy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 piwo ze słodów uwarzysz już za ok. 80 zł. za 20l. 4kg słodu plus ok 50g chmielu, nawet wliczając gaz, prąd i wodę to nijak nie wyjdzie 80zł chyba że zatrudnia się kogoś do pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Scooby nie musi znać naszych realiów. 5 kg słodu pilzneńskiego - 15,40 zł 50 g chmielu - 7,5 zł 1 paczka suchych drożdży np us-05 - 10 zł Razem: 32,40 zł Nie liczę wody i gazu, bo to drobiazgi przy 20-25 litrowej warce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 0,33 l grodzisza wychodzi w okolicach 70 groszy. Wliczając koszty gazu, wody, mycia butelek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Scooby nie musi znać naszych realiów. 5 kg słodu pilzneńskiego - 15,40 zł 50 g chmielu - 7,5 zł 1 paczka suchych drożdży np us-05 - 10 zł Razem: 32,40 zł Nie liczę wody i gazu, bo to drobiazgi przy 20-25 litrowej warce Gdzie można kupić słód 15 ,40 :5 =3.08 ? znalazłem najtaniej 99 zł za 25 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Gdzie można kupić słód 15 ,40 :5 =3.08 ? znalazłem najtaniej 99 zł za 25 kg http://dmgp.pl/pl_klienci.html Jędruś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 (edytowane) Gdzie można kupić słód 15 ,40 :5 =3.08 ? znalazłem najtaniej 99 zł za 25 kg Słabo szukasz. Poza wskazaną przez Tomka Słodownia Strzegom - przy kupnie 100 kg masz po 2,90, jest Global Malt z Bydgoszczy - tyle płaciłem za kg, też kupiłem 100 kg , ale już się kończy ;( Edytowane 27 Lipca 2012 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Dziękuję bardzo już zamawiam ,A wracając do tematu ten "dziennikarz" to taki typ co zna się na wszystkim . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 A co jest do wszystkiego, jest do niczego. Dziennikarze piszący na jeden tylko temat produkują zazwyczaj dużo lepsze teksty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierog Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 strona którą tak piętnujecie jak i "redaktorów" nie jest wysokich lotów, ani poziomem tez nie wychodzi ponad przeciętną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Konieczność kontaktu z pismakami, po zdobyciu GCh, była zawsze powodem niewysyłania moich piw na konkurs w Zywcu.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek103 Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Ale wam grdyka zagrała....pienicie się jak pis redaktor szuka tematu, wiadomo lato. i co ? w sklepie jakimś tam na półce widzi asortyment piwny. Podchodzi . czyta etykietę na puszce i przelicza, że zrobienie sobie samemu " bardzo podstawowego piwa z brewkitu" jest porównywalne z ceną piwa na półce w markecie !!!!!! I jak zauważa jest to piwo smaczniejsze. A co robią panowie piwowarzy ??? jak mocherowe , zamiast pokazać redaktorowi bardziej zaawansowane techniki produkcji piwa domowego - to się obrażają. ja sam zobaczyłem zestaw do ważenia piwa w Tesco i tak zacząłem i bardzo sobie chwalę I skończcie tą chorą dyskusję, honor miejcie Panowie Piwowarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 redaktor szuka tematu, wiadomo lato. i co ? ... ... i co? ma prawo pisać bzdety? ! rysiu103, wprawdzie "wszystkie Ryśki to równe... ", ale nie przeholuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Moher pisze się przez "h". A leming przez jedno "m". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Ale wam grdyka zagrała....pienicie się jak pis redaktor szuka tematu, wiadomo lato. i co ? w sklepie jakimś tam na półce widzi asortyment piwny. Podchodzi . czyta etykietę na puszce i przelicza, że zrobienie sobie samemu " bardzo podstawowego piwa z brewkitu" jest porównywalne z ceną piwa na półce w markecie !!!!!! I jak zauważa jest to piwo smaczniejsze. A co robią panowie piwowarzy ??? jak mocherowe , zamiast pokazać redaktorowi bardziej zaawansowane techniki produkcji piwa domowego - to się obrażają. ja sam zobaczyłem zestaw do ważenia piwa w Tesco i tak zacząłem i bardzo sobie chwalę I skończcie tą chorą dyskusję, honor miejcie Panowie Piwowarzy Pienimy się jak co? Od 5 lat rządzi kto inny a ty dalej nie możesz przeżyć że w naszym kraju istnieje opozycja. Dlaczego nie wrócisz na naszą Zieloną Wyspę skoro jest tak świetnie, nikt z rządzących się nie pieni, nie rządzi moherowy PiS i budowany jest dla wszystkich dobrobyt lepszy niż w Irlandii? Leming przez dwa m i mocher to nie wszystko. Jest jeszcze ważenie. Piszże chłopie w wordzie albo idź do szkoły bo świadectwo sam sobie wystawiasz. Co do kończenia dyskusji to nie ty o tym decydujesz a słowo honor jest dla poważnych i dojrzałych ludzi i niesie ze sobą treść której ty jeszcze długo nie zrozumiesz. Uważam że, artykuł jest tendencyjny i każdą nieprawdę czy jednostronny opis rzeczywistości należy prostować, dementować. Akceptacja patologii czy modnego ostatnio nepotyzmu to w gruncie rzeczy ciche przyzwolenie na nie. Choćby jeden czy dwa protesty jak tu na taki sprzeciw są tego warte. Porter, anteks, Faszysta Rasista Homofob i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Ech koledzy... Przeżywacie to jak świnia okres. (jak to się u mnie mawia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Właściwie miałem coś napisać, ale skybert już wszystko napisał. A więcej nie napiszę, bo ktoś się może obrazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi