Kamilo Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Dzięki Dori za zainteresowanie, ale już dogadałem się z e-prezesem że mi odsprzeda 300szt zwykłych kapsli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) A jak z piwami wysłanymi? Tym razem obowiązuje osobiste zgłoszenie się z piwem, przy następnej edycji konkursu będzie można też wysłać piwa. Fakt, zasugerowałem sie wpisem na fejsie Twojegobrowaru Edytowane 17 Października 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A jak z piwami wysłanymi? Tym razem obowiązuje osobiste zgłoszenie się z piwem, przy następnej edycji konkursu będzie można też wysłać piwa. Warszawiacy mogą mi piwa przekazać - będę jechał z sobotę rano z Otwocka. Widzę tu pewną sprzeczność, a przynajmniej nieścisłość do wyjaśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 problem z wysyłką jest taki ze nie ma infrastruktury do odbierania i przechowywania - ale jeśli ktoś się dogada z organizatorem to chyba nie problem jak osobiście je przywiozę nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) Wiktor to celnie ujął, brak odpowiedniej infrastruktury. Oczywiście można przekazać piwa komuś, kto przyjeżdża do Lublina. Plan dnia przedstawia się następująco: Od 12:00 do 14:00 zgłoszenia uczestników. Sędziowie będą oceniać piwa od godz. 14, ogłoszenie wyników zaplanowane jest na 17:00. Gospodarz imprezy zapewnia dwa ciepłe dania, pierwszy posiłek regeneracyjny będzie po trzynastej, kolejny przed ogłoszeniem wyników. Dodatkowo przez cały czas będą dostępne przekąski oraz kawa/herbata. Czas oczekiwania na werdykt wypełnią: pokaz warzenia (Bromania), prelekcja nt. surowców niesłodowych (bnp), wykład nt. uprawy chmielu (p. Zygmunt Mełgieś) oraz intensywna praca w grupach Jeżeli ktoś się jeszcze nie zdecydował czy wziąć udział w konkursie, to czas najwyższy żeby wynieść piwo z piwniczki, a w sobotę przydreptać na imprezę. Zapraszam wszystkich serdecznie Edytowane 17 Października 2012 przez gregroc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 brak odpowiedniej infrastruktury. Czyli czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 kogoś kto te piwa będzie odbierał, kodował i lodówki w której będą leżeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 brak odpowiedniej infrastruktury. Czyli czego? miejsca do przechowania oraz osoby, która będzie nadsyłane piwa opisywać i odpowiednio zabezpieczać do czasu konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Hey, jeszcze jedno pytanie, czy jakieś miejsca trzeba sobie rezerwować np stolik, czy na żywioł? ps. Skoro już jedziemy z Siedlec to chcielibyśmy mieć gdzie usiąść. ode mnie będzie 4 osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 brak odpowiedniej infrastruktury. miejsca do przechowania oraz osoby, która będzie nadsyłane piwa opisywać i odpowiednio zabezpieczać do czasu konkursu. Poważnie mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Hey, jeszcze jedno pytanie, czy jakieś miejsca trzeba sobie rezerwować np stolik, czy na żywioł? ps. Skoro już jedziemy z Siedlec to chcielibyśmy mieć gdzie usiąść. ode mnie będzie 4 osoby. A będzie parzon to mu krzynkę zabiorę? Miejsce się znajdzie, jak na każdej giełdzie kolekcjonerskiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 brak odpowiedniej infrastruktury. miejsca do przechowania oraz osoby, która będzie nadsyłane piwa opisywać i odpowiednio zabezpieczać do czasu konkursu. Poważnie mówisz? Warunki uczestnictwa są takie a nie inne. Jak w każdym konkursie, z ta różnicą, że preferujemy udział piwowarów. Impreza ma w nazwie "zlot" i tez jednym z jej priorytetów jest integracja środowiska. Jak ktoś chce zgłosić piwo, a nie wie jak to wystarczyło napisać, że jest problem z jego dostarczeniem. Jeśli będzie taka możliwość ktoś dostarczy z przyjezdnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parzon Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 A będzie parzon to mu krzynkę zabiorę? Miejsce się znajdzie, jak na każdej giełdzie kolekcjonerskiej... Będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dzięki uprzejmości pani Beaty z ekosery.pl na zlocie będzie można również skosztować serów dojrzewających Kreuzer z ekologicznej serowarni Farma pod Świerkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 a czy regulamin mógłby uwzględnić piwo w kegach ? Zapis w regulaminie należy interpretować jako minimalną ilość przywiezionego piwa (3 x 0,5 = 1,5 litra), więc keg się chyba łapie Chciałbym doprecyzować, piszez 3x0,5l natomiast w regulaminie zamieszczonym w kalendarzu jest 4x0,5l. Jaka jest ostateczna minimalna ilość? http://www.piwo.org/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=1625 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 no i gdzie jest świstek do zgłoszenia piwa? no chyba że to przy przekazywaniu piwa bedzie sie wypełniać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 @chomiczon przynieś dla pewności 5 x 0,5l - i tak się wypije A tak na poważnie to obowiązuje wersja z regulaminu, czyli minimum trzy butelki @pepo świstki będą na miejscu, zabierz ze sobą długopis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 informacja o imprezie w Kurierze Lubelskim: http://www.kurierlubelski.pl/artykul/680871,swieto-piwa-i-wina-w-lubelskiej-restauracji-chata,id,t.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Już się nie mogę doczekać, do zobaczenia jutro;) ps. biorę skrzynkę swojego piwka do degustacji, mam nadzieję że popróbuje innych browarów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Chciałbym bardzo podziękować za wspaniałą imprezę, której towarzyszyła rewelacyjna atmosfera, przepyszne piwa, wina, nalewki i jadło. Mam nadzieję, że impreza będzie odbywała się cyklicznie przynajmniej raz do roku, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Super spotkanie... dzięki za możliwość poznania was w 'realu'.... takie luzackie pogaduszki to jest 'to' !!! wielkie podziękowania dla organizatorów, a przede wszystkim dla e-prezes, browar szyszka.... oraz właściciela lokalu za super organizację. Do zobaczenia za rok... a może i wcześniej na jakiejś domowej imprezie jak wspominałem... zapraszam na pięterko http://www.piwo.org/user/5196-astrobus/ - jak dla mnie jesteś dzisiejszym GC... super piwka! mam nadzieję że jeszcze nie raz spróbuję browarka z twojej nory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilko Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 I ja jestem bardzo zadowolony z dzisiejszej imprezy. Dobrze że tym razem nic mi nie wypadło, jak to zwykle bywa, i udało mi się być, Miła atmosfera, świetne piwa. Skorośmy się trochę bliżej poznali to nie marnujmy tego i pogadajmy czasem przy piwie. Częściej niż raz do roku. P.S. Jeśli ktoś namierzył mój składany w pół otwieracz z wciśniętym weń kapslem Konstancina, to chętnie odzyskam. Piwa co to mi je ktoś wyciągnął z pudełka, mimo że dalece ostatnie sztuki, niech pójdą na zdrowie i proszę o ocenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Gratulacje dla medalowych piwowarów, wielkie dzięki dla wszystkich, z którymi udało się spotkać! Niesamowicie fajna atmosfera, świetni ludzie, super konkurs- oby przerodziło się to w imprezę cykliczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Dzięki wszystkim za super imprezę, atmosferę i możliwość popróbowania różnych trunków oraz poznania tak wielu "Zacnych Piwowarów" Wielki ukłony dla właściciela i wszystkich organizatorów. Za rok też się stawię. ps. Gratulacje wszystkim laureatom szczególnie Grand Piotrkowi "pepo" Edytowane 21 Października 2012 przez Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Łoj, wreszcie doszedłem do siebie, wczoraj za dużo wrażeń albo browarów było. I ja sie dołączę do wyrazów uznania dla organizatorów, było super. szczególne dzięki dla właściciela lokalu, żarełko było przednie. PS Pepo, został ci jakiś grand champion w piwnicy? moglibysmy jakich handel wymienny uskutecznić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi