Kasanga Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam, Nowy sezon się zaczyna i mam zamiar tym razem planować warki nie to co w tamtym roku. Na ile około ml. gęstwy mogę liczyć po fermentacji burzliwej .Przewidywane drożdże płynne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Na tyle dużo że obdzielisz tym jeszcze kilku piwowarów z okolicy, i nie tylko A tak na serio to osobiście nigdy nie liczyłem dokładnie (nie mam wyskalowanych słoików ) ale pewnie minimum 200-250ml "żywej" gęstwy będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Podobnie jak przy suchych, których pewnie używałeś w poprzednim sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Podobnie jak przy suchych, których pewnie używałeś w poprzednim sezonie. W poprzednim sezonie nie zwracałem na to uwagi tylko lałem całość po przepłukaniu. Teraz mam zamiar robić w jeden dzień minimum 2 warki 20l. na tej samej gęstwie. Muszę mieć nadprodukcję bo jak jestem skazany na wycieczkę do sklepu po "piwo" to mnie szlag trafia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Teraz mam zamiar robić w jeden dzień minimum 2 warki 20l. na tej samej gęstwie Warzyłem dwa razy podwójne warki i wiem, że gęstwy było wystarczająco ale to już zależy jak długo będziesz przechowywał gęstwę i jak mocne piwa będziesz warzył. Można przed warzeniem zasymulować sytuację w kalkulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 ja z 65 litrów mam 2 litrowy słoik gęstwy, która jak osiądzie to jest około 1-1,2 litra zbitej gęstwy, ale sporo drożdży zostaje w fermentorze. Taki słoik mi starcza na 2 fermentory 65 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się