Krzyko Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Piwo lubię od zawsze. W dawnych, dawnych czasach, za PRL-u miałem szczęście mieszkać na pograniczu i bez paszportu przekraczać granicę z NRD i Czechosłowacją. A więc wtedy, gdy w polskich sklepach i pijalniach piwa można było co najwyżej nabyć wodnistą berbeluchę, ja piłem piwo u sąsiadów. Teraz jest inny świat - na krajowym rynku każdy znajdzie coś dla siebie. Jednak postanowiłem sam warzyć piwo. Nie dlatego, że czegoś mi brakuje, ale z czystej ciekawości... Na razie mam pierwszą, nieśmiałą próbę za sobą. Cóż, efekt nie zachwyca Ale nie załamuję się. Mam nadzieję znaleźć na tym portalu pomoc w kolejnych próbach. Tymczasem pozdrawiam wszystkich miłośników piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Pozdrawiam i życzę samych sukcesów w warzeniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winger Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Serdecznie witamy i życzymy sukcesów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Witaj, powodzenia i cierpliwości w dążeniu do odpowiedniego smaku piwa. Teraz jest inny świat - na krajowym rynku każdy znajdzie coś dla siebie Prawdopodobne jest, że jak już będziesz warzył naprawdę dobre piwo domowe to to co jest na rynku nie będzie Ci już tak smakować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Witaj na forum Prawdopodobne jest, że jak już będziesz warzył naprawdę dobre piwo domowe to to co jest na rynku nie będzie Ci już tak smakować. Kurcze ja już robie 2 warki (ipe"brewkit" i cydr"żywe jabłuszka" ) i oszaleje zanim potwierdze Twoje słowa. a tu do zlania do butelek najwczesniej niedziela a musi jeszcze poleżeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Dzięki za ciepłe słowa Jeszcze raz pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harasim Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Witam i powodzenia a pierwsza próba to był brewkit czy od razu zacieranie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barą Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Salut i życzę powodzenia! Skąd jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Moją pierwszą próbą był brewkit - Coopers Lager. Jak wspomniałem nie wyszło to najlepiej - staram się być obiektywny. Zresztą nie oczekiwałem rewelacji z puszki... Na pocieszenie mam fakt, że lubię piwa o zdecydowanym smaku, więc mam namiastkę czegoś takiego Do sirvantesa: jeśli chodzi o dawne czasy, o których pisałem w powitalnym poście, to pochodzę z Dolnego Śląska, konkretnie z Bogatyni. Obecnie mieszkam na Wybrzeżu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Witam Krzyko!!! Życzę udanych efektów i żeby smak zachwycał nie tylko twoich znajomych ,ale przede wszystkim Ciebie!!! Powodzenia !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 witaj na pokładzie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi