Yog Sothoth Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Witam Wszystkich Własnie się tu zarjestrowałem i jestem juz po moim pierwszym warzeniu Pale Ale. Moje pytanie odnosi sie do kwasnego smaku piwa ,ktory powstał podczas cichej fermentacji. Wczesniej jak zlewałem troche do pomiaru BLG nic takiego nie zarejestrowałem , poza tym piwo samo w sobie nie wygląda na zainfekowane , zadnych dziwnych osadów , zadnej mgiełki, nic , pachnie rownież dobrze (piwnie,lekko miodowo). Czy ktoś miał może podobnie ?,czy to jest infekcja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 jeśli jest kwaśne to jest to infekcja ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 a dobry ten kwas ?,bo dobry nie jest zły,wystarczy sobie wmówić,ze to piwo dawne,zresztą teraz moda na kwaśne piwa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yog Sothoth Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 Jest pijalne , nawet w takim stanie jest lepsze od wiekszości koncercików ,tylko ciekawi mnie kiedy doszło do zakażenia i czy infekcja może tylko oznajmiać się jako kwaśny smak , choć tutaj z tym kwasem jest dość dziwnie ,uderza na początku a później szybko chmiel przebija ,zapach idealny nie wyczuwalne octowe "aromaty" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 mogło dojść kiedykolwiek,nie dojdziesz tego,jak dobry to się ciesz,dobrego kwasa trudno zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now