Jump to content

kwas bez znaków infekcji


Recommended Posts

Witam Wszystkich

 

Własnie się tu zarjestrowałem i jestem juz po moim pierwszym warzeniu Pale Ale.

Moje pytanie odnosi sie do kwasnego smaku piwa ,ktory powstał podczas cichej fermentacji.

Wczesniej jak zlewałem troche do pomiaru BLG nic takiego nie zarejestrowałem , poza tym piwo samo w sobie

nie wygląda na zainfekowane , zadnych dziwnych osadów , zadnej mgiełki, nic , pachnie rownież dobrze (piwnie,lekko miodowo).

Czy ktoś miał może podobnie ?,czy to jest infekcja ?

Link to comment
Share on other sites

Jest pijalne , nawet w takim stanie jest lepsze od wiekszości koncercików ,tylko ciekawi mnie kiedy doszło do zakażenia i czy infekcja może tylko oznajmiać się jako kwaśny smak , choć tutaj z tym kwasem jest dość dziwnie ,uderza na początku a później szybko chmiel przebija ,zapach idealny nie wyczuwalne octowe "aromaty"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.