Yog Sothoth Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Witam Wszystkich Własnie się tu zarjestrowałem i jestem juz po moim pierwszym warzeniu Pale Ale. Moje pytanie odnosi sie do kwasnego smaku piwa ,ktory powstał podczas cichej fermentacji. Wczesniej jak zlewałem troche do pomiaru BLG nic takiego nie zarejestrowałem , poza tym piwo samo w sobie nie wygląda na zainfekowane , zadnych dziwnych osadów , zadnej mgiełki, nic , pachnie rownież dobrze (piwnie,lekko miodowo). Czy ktoś miał może podobnie ?,czy to jest infekcja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 jeśli jest kwaśne to jest to infekcja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 a dobry ten kwas ?,bo dobry nie jest zły,wystarczy sobie wmówić,ze to piwo dawne,zresztą teraz moda na kwaśne piwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog Sothoth Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Jest pijalne , nawet w takim stanie jest lepsze od wiekszości koncercików ,tylko ciekawi mnie kiedy doszło do zakażenia i czy infekcja może tylko oznajmiać się jako kwaśny smak , choć tutaj z tym kwasem jest dość dziwnie ,uderza na początku a później szybko chmiel przebija ,zapach idealny nie wyczuwalne octowe "aromaty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 mogło dojść kiedykolwiek,nie dojdziesz tego,jak dobry to się ciesz,dobrego kwasa trudno zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się